STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο καταπληκτικές ενέργειες του Ανσαριφάρντ σε διάστημα πέντε λεπτών (62'-66') "ξεχαρβάλωσαν" την άμυνα του Παναιτωλικού και έδωσαν στον Ολυμπιακό την άνεση να περάσει με 4-1 από το Αγρίνιο, για την πέμπτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα.

Χάρη σε μια αυτοκρατορική εμφάνιση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτικά από το Αγρίνιο επικρατώντας με σκορ 4-1 του Παναιτωλικού, πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη του στην Super League Σουρωτή. Αποτέλεσμα με το οποίο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας (την Δευτέρα 11/12 το ματς της ΑΕΚ με την Κέρκυρα).

Δεν έλειψαν τα προβλήματα για τον Μάκη Χάβο προετοιμάζοντας την ομάδα του για το ματς, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπράβο, Λόπες, Χαντάκιας, Παρράς, ο τιμωρημένος Μπεχαράνο αλλά και οι πιτσιρικάδες Βακράκος, Σταματόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε συνολικά 19 παίκτες στα πλάνα του.

Οι Αγρινιώτες προέρχονταν από το περιπετειώδες 2-2 με τη Λαμία στην προηγούμενη αγωνιστική και είχαν να αντιμετωπίσουν και την κακή παράδοση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου σε 14 ματς μετρούσαν 11 ήττες και 3 ισοπαλίες. Ο Παναιτωλικός μπήκε στο παιχνίδι από την 12η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς.

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό

Βάσει των επιλογών του Τάκη Λεμονή εσχάτως, δεν αποτέλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός των Γιάγκος Βούκοβιτς και Θανάση Ανδρούτσου από το παιχνίδι του Αγρινίου.

Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Αλμπέρτο Μποτία, αλλά και τον Σεμπά, που είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα (αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους και έφυγε από το γήπεδο) και ζήτησε συγγνώμη μπροστά σε όλη την ομάδα.

Ο 57χρονος τεχνικός επέλεξε συνολικά 21 παίκτες για το ματς, όσους ουσιαστικά είχε διαθέσιμους. Ο Μπεν αποκλείστηκε λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί και ο Εμενίκε έμεινε πάλι έξω, αυτή τη φορά λόγω ενοχλήσεων στη μέση...

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο 19χρονος τερματοφύλακας Γιάννης Αγγελόπουλος, με δεδομένο ότι ο Στέφανος Καπίνο έχει τεθεί εκτός ομάδας και ως αναπληρωματικός κίπερ έχει προαχθεί ο Λευτέρης Χουτεσιώτης.

Εκτός πλάνων φυσικά έμειναν και οι Καρσελά, Μίλιτς και Ζντιέλαρ, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν για τον Ολυμπιακό τον προσεχή Γενάρη. Αγγελόπουλος, Νικολάου και Σεμπά ήταν οι τρεις που έμειναν εκτός 18άδας. Ο Ολυμπιακός έφτασε στην αναμέτρηση από την 2η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό

Με κορυφαίο του παίκτη (αλλά και της αναμέτρησης) τον Ανσαριφάρντ, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και μετέτρεψε το 1-1 του πρώτου 45λεπτου, στο εμφατικό υπέρ του 4-1. Ο Φορτούνης πέτυχε δύο γκολ και ο Τζούρτζεβιτς με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το σκορ, ωστόσο δύο ενέργειες του Ιρανού φορ ήταν αυτές που "ξεχαρβάλωσαν" την άμυνα του Παναιτωλικού στο διάστημα 62' - 66', γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών.

Κarim the dream στο Αγρίνιο

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης (67' Κλέσιο), Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ντίας, Ρόζα (81' Γιαννιώτης), Μαζουρέκ, Μοράρ (74' Μαρκόβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης (λ.τ. 69' Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46' Οτζίτζα Οφόε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 27' αυτ. Ένχελς / 6' & 62' Φορτούνης, 66' Ανσαριφάρντ, 90+1' Τζούρτζεβιτς

Κάρτες: 40' Χόρχε Ντίας, 83' Τσέναμο / 35' Σισέ, 40' Φορτούνης, 52' Ταχτσίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Με τους παίκτες του πίσω από την μπάλα, τις γραμμές του κοντά και το νου του στις αντεπιθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός, που πόνταρε στην ανασταλτική του συνοχή και την ταχύτητα των παικτών του από τη μέση και μπροστά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς για να κάνει παιχνίδι κατοχής και να ψάξει ένα γρήγορο τέρμα που θα του δώσει την ευκαιρία να φέρει το τέμπο της αναμέτρησης στα δικά του μέτρα.

Ένα ερώτημα ήταν η λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Μάριν - Φορτούνη στην ενδεκάδα και σε ποιο βαθμό θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο τρανζίσιον οι Ρομαό - Ταχτσίδης, που συμπλήρωναν έναν ποιοτικό αλλά και σχετικά βαρύ άξονα στη μεσαία γραμμή.

Από νωρίς ο Μάριν -και κατά την προσφιλή του συνήθεια- άφησε τη γραμμή του γηπέδου και εν αντιθέσει με τις περισσότερες φορές, τώρα δικαιώθηκε: βρήκε λίγο χώρο για να πασάρει κάθετα στην κίνηση του Φορτούνη, που μάζεψε τη μπάλα με το δεξί, την χάιδεψε με το αριστερό και την έστειλε βασανιστικά χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό μόλις στο 6ο λεπτό.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την μπάλα στα πόδια τους, πατούσαν περιοχή αλλά δεν είχαν συνέπεια στη δημιουργία καταστάσεων και όταν το κατάφεραν δεν είχαν αποτελεσματικές εκτελέσεις.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν πίσω στο σκορ αλλά δεν παρέκκλιναν από το αρχικό τους πλάνο. Επιλογή που δεν τους στοίχισε. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο ματς ήρθε στο 23', αλλά ο Προτό με το πόδι έσωσε το σουτ του Μοράρ με το δεξί, από δύσκολη σχετικά γωνία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, με την πολύτιμη συνδρομή του... Ένχελς. Ο Ρόζα σέντραρε με δύναμη από αριστερά, ο Βέλγος έβαλε το κεφάλι του για να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά στην απέναντι γωνία του Προτό για το 1-1!

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 37' ο Μάριν κλώτσησε αέρα στο γύρισμα του Ελαμπντελαουί και δύο λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά μέσα από την περιοχή μετά το "ένα - δύο" με τον Ανσαριφάρντ.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους στο Αγρίνιο:

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό

Με τη βροχή να βάζει τον δικό της βαθμό δυσκολίας στο ματς και τον Οτζίτζα να παίρνει τη θέση του Πάρντο στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο.

Ο Λεμονής αποφάσισε να δώσει τις πλευρές επιθετικά στα μπακ του, να κρατήσει στην κουλούρα Ρομαό - Ταχτσίδη και να τοποθετήσει τους Μάριν, Φορτούνη, Οτζίτζα στην πλάτη του Ανσαριφάρντ. Ο Χάβος διάβασε την πρόθεση αυτή του Ολυμπιακού, ζήτησε καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκμετάλλευση των "αδυνατισμένων" άκρων των Πειραιωτών.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Στο 57' με καταπληκτική μεταβίβαση ο Οτζίτζα έβγαλε ολομόναχο και φάτσα με το γκολ τον Κούτρη, αλλά ο Κυριακίδης έσωσε την εστία του στο πλασέ του Ελληνοβραζιλιάνου μπακ.

Η σκέψη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι δικαιώθηκε στο 62', όταν ο Ανσαριφάρντ πήρε την κάθετη του Οτζίτζα, "άδειασε" τον Μόρα και γύρισε στον Φορτούνη που πλάσαρε με το αριστερό για το 1-2 στο Αγρίνιο.

Ο πολυμήχανος Ιρανός φορ πήρε μυρωδιά την πρόθεση του Μόρα τέσσερα λεπτά αργότερα, έκλεψε στο γύρισμα του Έλληνα στόπερ, πέρασε και τον Κυριακίδη πλασάροντας για το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση!

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάβος ρίσκαρε με αλλαγές κάνοντας περισσότερο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, που στο 80' μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά αρχικά ο Προτό και εν συνεχεία η ρίζα της δεξιάς δοκού, στέρησαν το γκολ από τον Ρόζα σε ισάριθμες προσπάθειες του από τα δύο μέτρα!

Ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτική κεφαλιά - ψαράκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό, για το 1-4 στο Αγρίνιο, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στο Αγρίνιο:

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 62', ήταν εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση. Κάθετη του Οτζίτζα στον Ανσαριφάρντ, τρομερό ξεμαρκάρισμα του Ιρανού με.. πίβοτ και γύρισμα στον Φορτούνη, που ήρθε ως φορ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, δίνοντας ξανά προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ως τελικό συμπέρασμα, οι αποφάσεις του δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο και ως εκ τούτου η διαιτησία του ήταν θετική. Έχασε φάσεις εκατέρωθεν, έδειξε μια ελαστικότητα στον πειθαρχικό τομέα (χάρισε από μια κάρτα σε Κλέσιο, Ρότσα, Ρομαό και Οτζίτζα), προσπάθησε να αποφύγει τα άσκοπα σφυρίγματα. Λάθος υπόδειξη του επόπτη Πάτρα στο 17', σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ του Φορτούνη που έφυγε μόνος του απέναντι στον Κυριακίδη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δύο ενέργειες του Ανσαριφάρντ έφεραν όχι μόνο το δεύτερο προβάδισμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, αλλά και τη... σφραγίδα της νίκης. Καταπληκτική η ασίστ στον Φορτούνη, δείγμα ποδοσφαιρικής ευφυΐας η ενέργεια του στο 1-3, ο Ιρανός φορ αποδείχθηκε "φονικός" για την αντίπαλη άμυνα και το τελικό σκορ στο Αγρίνιο φέρει εν πολλοίς την υπογραφή του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Γεμάτη εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη, με ουσία στο παιχνίδι του, ιδανικές κινήσεις δεύτερου επιθετικού, χωρίς περιττές ενέργειες και πολύ καλή συνεργασία με τον Ανσαριφάρντ. Το πρώτο γκολ του διεθνή μεσοεπιθετικού ήταν εξαιρετικό σε τεχνική και ταχύτητα εκτέλεσης, το δεύτερο σε πρώτο χρόνο και μετά από κίνηση φορ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για ένα ακόμη ματς που ο Πάρντο ξεκίνησε βασικός, δεν δικαίωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Φλύαρος, με κακές επιλογές και λάθος αποφάσεις, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, ούτε να δημιουργήσει προσωπικές φάσεις. Σωστά ο Λεμονής τον άφησε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, βάζοντας στη θέση του τον Οτζίτζα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ