STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός με 3-0

Πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός με 3-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Λεβαδειακό έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 3-0 στη Βοιωτία στην πρεμιέρα της φετινής Super League, αφήνοντας ικανοποιημένους προπονητή και φιλάθλους. (VIDEOS)

Άνετα πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Λιβαδειά, με τους πράσινους να χάνουν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ απέναντι στον ακίνδυνο Λεβαδειακό. Τρία τετ α τετ έχασε ο Μπεργκ, τον οποίο σταμάτησε ο κορυφαίος παίκτης του Λεβαδειακού, ο Μολδαβός γκολκίπερ, Ναμάσκο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριφύλλι είχε 20 τελικές εκ των οποίων οι 13 ήταν στην εστία ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός είχε μόλις δυο τελικές χωρίς κάποια εξ αυτών να είναι στην εστία.

Ο Παναθηναϊκός, όπως το είχε προαναγγείλει ο Αντρέα Στραματσόνι, παρουσιάστηκε διαφορετικός σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Οι πράσινοι χρησιμοποίησαν δυο συστήματα στην διάρκεια του αγώνα το 4-2-3-1 και το 4-4-2 και ήταν άκρως επιθετικοί. Οι επιθέσεις τους γινόντουσαν κυρίως από τα πλάγια με τους δυο χαφ Ιμπάρμπο και Γουακάσο να μπαίνουν προς τα μέσα και να ανοίγουν χώρους στα μπακ Χουλτ και Μέστο που έκαναν ουκ ολίγα ανεβάσματα και απείλησαν την αντίπαλη άμυνα μετά από πάσες του Λεντέσμα.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μέστο δεξιά και τον Χουλτ αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ιβανόφ, Κουτρουμπή. Μπροστά τους έπαιξαν οι Λεντέσμα, Ζέκα και η τριάδα πιο μπροστά ήταν οι Γουακάσο, Λουντ, Ιμπάρμπο και στην κορυφή ο Μπεργκ.

Από την άλλη οι πλευρά οι γηπεδούχοι που φάνηκαν ανέτοιμοι σε σχέση με τους πράσινους που είχαν και τέσσερα επίσημα ματς στα πόδια τους παρατάχθηκαν με 4-1-4-1 με μοναδικό προωθημένο τον Μάντζιο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή του ματς δυνατά, σκόραρε μετά από 8' με τον Λεντέσμα και εν συνεχεία απείλησε και για άλλα τέρματα. Οι πράσινοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες και στο 36' βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Γουακάσο ύστερα από ασίστ του Μπεργκ.

Το τριφύλλι έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο μέρος έφτιαξε και πάλι πολλές κλασικές ευκαιρίες και πέτυχε ένα ακόμη τέρμα με τον Λέτο στο 74'.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (Ράνκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μαχαίρας (46' Καραχάλιος), Γιακουμάκης (82' Παππάς), Μάντζιος, Μπαλγκαζουανί (65' Βασιλείου), Ζεζίνιο, Μουλόπουλος, Καλτσάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λεντέσμα (76' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (66' Λέτο), Ιμπάρμπο (87' Εμποκού), Μπεργκ.

Γκολ: 8' Λεντέσμα, 37' Γουακάσο, 74' Λέτο

Κίτρινες: 7' Μαχαίρας

Κόκκινες:

Πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός με 3-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γκολ με το καλημέρα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να το καθαρίσει από νωρίς. Οι πράσινοι σκόραραν στο 1' μετά από πάσα του Λουντ στον Μπεργκ αλλά σωστά ο πρώτος επόπτης, ο κ. Ευθυμιάδης υπέδειξε το οφσάιντ και ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Στο 7' λεπτό όμως μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Μπεργκ έκανε την κίνηση και ανατράπηκε από τον Μαχαίρα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο 8' ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στο τριφύλλι.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι συνέχισαν να πιέζουν και στο 13' ο Λεντέσμα με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μέστο στα δεξιά με τον Ιταλό να κάνει τη σέντρα προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός έκανε πολύ ωραία κίνηση και πήρε την κεφαλιά αλλά δεν έβαλε καλά το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα έξω.

Άνοιξε λογαριασμό ο Γουακάσο

Νέα προσπάθεια του τριφυλλιού με τον Γουακάσο στο 22' με τον Γκανέζο να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έξι λεπτά αργότερα σούταρε και πάλι αλλά ο Ναμάσκο με επέμβαση στην δεξιά του γωνία είπε όχι.

Στο 31΄το τριφύλλι πέτυχε γκολ με τον Μάρκους Μπεργκ μετά από σουτ του Γουακάσο το οποίο κόντραρε αλλά και πάλι ο Σιδηρόπουλος το ακύρωσε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού. Σε αυτή την περίπτωση όμως έκανε λάθος καθώς ο Σουηδός καλυπτόταν από τον Ουόν.

Το τριφύλλι έψαχνε για ένα ακόμη γκολ και αυτό ήρθε στο 36' μετά από ωραία προσπάθεια τριών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά ο Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και την γύρισε παράλληλα προς τον Γουακάσο ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός με 3-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματα του όταν μετά από ωραία κάθετη ο Μπεργκ βγήκε απέναντι στον Ναμάσκο, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Στο 40' ήταν η σειρά του Ιμπάρπο να μπει από πλάγια στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω από την εστία του Ναμάσκο.

Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες στο 44' αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Στιλ.

Συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς

Το τριφύλλι παρά το υπέρ του 2-0 συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να έχει την υπεροχή και να ψάχνει και για άλλα τέρματα. Στο 52' ο Ιμπάρμπο πέρασε τον Ουόν και πλάσαρε, αλλά ο Ναμάσκο απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Λεντέσμα έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στο 3-0 στο 61' όταν ο Λουντ με τον Μπεργκ συνδυάστηκαν άψογα με τον Φιλανδό να βγάζει σέντρα και τον Σουηδό από κοντά να μην μπορεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Ναμάσκο ο οποίος απέκρουσε.

Με 4-4-2 μετά το 66' και γκολ ο Λέτο

Στο 66' της αναμέτρησης ο Στραματσόνι έβγαλε τον Λουντ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς, και πέρασε στην θέση του τον Λέτο αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα σε 4-4-2 με τον Ιμπάρμπο δεξί χαφ. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν για ένα δεκάλεπτο να απειλήσουν.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού όταν ο Μπεργκ έδωσε ωραία στον Μέστο στα δεξιά με τον Ιταλό να βγάζει παράλληλα την μπάλα και τον επερχόμενο Λέτο να πλασάρει στην κενή εστία.

Ο Ιταλός τεχνικός μετά το 3-0 βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες και στον Λεντέσμα καθώς έριξε στην θέση του τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μέσος μάλιστα στο 83' έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πάλι με τον Ναμάσκο και νικήθηκε για τρίτη φορά από τον Μολδαβό.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς για τον Παναθηναϊκό με τον Στραματσόνι να ρίχνει στο ματς στο 87' και τον Εμποκού ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ στο 61'. Ο Παναθηναϊκός βγήκε πανέμορφα στην επίθεση με τον Λουντ να δίνει στον Μπεργκ και τους δυο τους να αλλάζουν υπέροχα την μπάλα με τον Φιλανδό να βγάζει την κατάλληλη σέντρα, στο κατάλληλο σημείο και τον Μπεργκ να πιάνει ένα υπέροχο πλασέ που έσωσε ο Ναμάσκο. Πολύ ωραία φάση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο διαιτητής

Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ο διεθνής ρέφερι και οι βοηθοί. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του τριφυλλιού στο 1' σε αντίθεση με αυτό στο 31' που έπρεπε να μετρήσει. Δεν υπήρξε όμως κάποιο άλλο λανθασμένο σφύριγμα με τον Σιδηρόπουλο μάλιστα σε αρκετές φάσεις να αφήνει σωστά να εξελιχθεί το ματς και να μην κάνει κατάχρηση.

Πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός με 3-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ναμάσκο. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού μπορεί να έφαγε τρία γκολ αλλά έσωσε τουλάχιστον άλλα πέντε. Επίσης μπορεί να φέρει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του αλλά έβγαλε τρία τετ α τετ του Μπεργκ και σωρεία ευκαιριών των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

Μας άρεσε

Ο Γουακάσο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γκανέζο μέσο το οποίο συνοδεύτηκε και από το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Σε ένα ακόμη ματς ήταν εξαιρετικός, είχε τρεξίματα, μεταβιβάσεις σωστές, και απειλούσε από παντού. Πολύ ουσιαστικός για τον Παναθηναϊκό.

Δεν μας άρεσε

Ο Λεβαδειακός. Πολύ κακή εικόνα από την ομάδα του Ντόστανιτς. Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ που δέχτηκε η ομάδα της Βοιωτίας αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να απειλήσει καμία στιγμή στην αναμέτρηση. Οι τελευταίες μεταγραφές αναμένεται να ενισχύσουν τους "βοιωτούς" και να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ