STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέλκας, μπαμ και κάτω ο... Πανιώνιος, 1-0 ο ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η συνεργασία των δύο αλλαγών του Ίβιτς, Μυστακίδη-Πέλκα, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Πανιώνιο Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, πολύ δυνατός ο Πανιώνιος που είχε μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος. Αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία στον πανηγυρισμό ο Πέλκας.

Απίστευτο φινάλε είχε το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Την ώρα που «κυανέρυθροι» πίστεψαν ότι θα έφευγαν αήττητοι από μία ακόμη έδρα μεγάλου αντιπάλου (μετά το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη) και θα παραμείνει για ένατο σερί ματς αήττητος, ήρθε ένα γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 94’, μετά από σέντρα του Μάτος και κεφαλιά-πάσα του Μυστακίδη για το 1-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για νίκη, ο ΠΑΟΚ όμως, ήταν αρκετά πιεστικός στο φινάλε όταν ο Πανιώνιος έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Οικονόμου στο 77’.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια με Μπίσεσβαρ και Σάχοβ (κυρίως αυτή η φάση που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή επέμβαση του Γιαννιώτη) και ο Πανιώνιος μία κεφαλιά του Κόρμπου (μόνος ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής) και ένα τετ-α-τετ. του Γεσίλ. Ήρθε, όμως, η φάση στο φινάλε με τον Πέλκα να σκοράρει και να αποβάλλεται (έπιασε τα γεννητικά όργανά του στους πανηγυρισμούς).

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μετά την κατάκτηση των τριών βαθμών στους 46 και πλησίασε τον Πανιώνιο που έμεινε στους 48 βαθμούς.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Τ. Πετρόπουλος ((ΕΠΣ Αρκαδίας)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (80΄ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ενρίκε (84΄ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (75΄ Αθανασιάδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΣ): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιότα, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (75΄ Ταπόκο), Γιεσίλ (86΄ Σαββίδης), Μασούντ (90΄+3΄ Μαχμούτοβιτς).

Γκολ: 90΄+4΄ Πέλκας

Κίτρινες: 28΄ Κρέσπο, 44΄ Σάχοφ, 49΄ Αθανασιάδης / 61΄ Οικονόμου, 68΄ Βλάχος

Κόκκινες: 90΄+4΄ Πέλκας / 77΄ Οικονόμου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πέλκας, μπαμ και κάτω ο... Πανιώνιος, 1-0 ο ΠΑΟΚ


Πέλκας, μπαμ και κάτω ο... Πανιώνιος, 1-0 ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-3-3, με τον Βλάνταν Ίβιτς να επιλέγει τον Γλύκο στην εστία, τους Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μάτος δεξιά και τον Λέοβατς αριστερά στην άμυνα. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούσαν οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοφ, με τον Ισπανό να παίζει ως αμυντικό χαφ "6άρι" και τους Τσίμιροτ και Σάχοφ δίπλα του ως εσωτερικοί μέσοι. Αριστερά στην επίθεση ήταν ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Ενρίκε και στην κορυφή ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Για τον Πανιώνιο, ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς προτίμησε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Γκιότα και Οικονόμου στόπερ, τον Βλάχο δεξί μπακ και τον Τασουλή αριστερό. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Σιώπης και Κόρμπος ως αμυντικοί μέσοι, με τον Μασούντ πιο προωθημένο ως επιτελικό χαφ μπροστά τους, τον Μπεν δεξιά, τον Μασούρα αριστερά και τον Γεσίλ στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 4ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι και ήταν για τον ΠΑΟΚ, με κεφαλιά του Ενρίκε μετά από σέντρα του Λέοβατς, που πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννώτη. Δύο λεπτά μετά, στο 6', ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά από... αέρος, με κοντινή κεφαλιά του Σάχοφ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

Ο Δικέφαλος είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Μετά το 20λεπτο ο Πανιώνιος άρχισε να ισορροπεί δείχνοντας διάθεση να πάρει μέτρα και να παίξει πιο επιθετικά.

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο 29ο λεπτό ο Πανιώνιος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά με επικίνδυνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν από πλάγια θέση που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γλύκος. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Κόρμπος πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην "καρδιά" της "ασπρόμαυρης" άμυνας στέλνοντας όμως την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

Στο 32΄ οι "κυανέρυθροι" είχαν νέα σπουδαία φάση, με τον Γεσίλ να φεύγει ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά από ωραία μπαλιά του Σιώπη και να πλασάρει στο τετ α τετ, όμως ο Γλύκος είπε "όχι" αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες του Πανιωνίου με ένα σουτ του Ενρίκε έξω από την περιοχή στο 34΄ με το αριστερό, που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο 37΄ ο Δικέφαλος είχε νέα καλή στιγμή, με τον Σάχοφ να πιάνει ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 38΄ο Γεσίλ θα έβγαινε σε νέο τετ α τετ με τον Γλύκο, αλλά ο δεύτερος βοηθός Πετρόπουλος σήκωσε το σημαιάκι και τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ, λανθασμένα, καθώς τον κάλυπτε ο Λέοβατς όπως φάνηκε στο ριπλέι.

Στο 41' είχε νέα καλή φάση ο ΠΑΟΚ, με τον Ενρίκε και πάλι, ο οποίος συνδυάστηκε ωραία με τον Αθανασιάδη στην περιοχή και σούταρε με το δεξί λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου που έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, αν και είχε αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και για τις δύο ομάδες και καλό ρυθμό.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο 48΄, με πλασέ με το εξωτερικό του Μπίσεσβαρ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και πίεζαν τον Πανιώνιο.

Στο 53΄ ο Ενρίκε έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και γύρισε την μπάλα παράλληλα στην μικρή περιοχή, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν προ του Μπίσεσβαρ. Μετά το 60΄ισορρόπησε ο Πανιώνιος και το ματς για αρκετή ώρα δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά..

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο 77΄ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Οικονόμου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μυστακίδη στο χώρο του κέντρου. Ο Κόρμπος γύρισε σε ρόλο στόπερ δίπλα στον Γκιότα στα τελευταία λεπτά όπου οι "κυανέρυθροι" έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ίβιτς έβγαλε τον Κάνιας και έβαλε τον Πέλκα θέλοντας να παίξει πιο επιθετικά, ενώ νωρίτερα είχε βάλει τον Μυστακίδη σε θέση σέντερ φορ αντί του Κλάους. Στο 84΄ μπήκε ο Κουλούρης στη θέση του Ενρίκε και πέρασε στην κορυφή, με τον Μυστακίδη να πηγαίνει δεξιά, ενώ ο Πέλκας ήταν αριστερό εξτρέμ και ο Μπίσεσβαρ "δεκάρι".

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΣΑΧΟΒ, "GOLDEN GOAL" Ο ΠΕΛΚΑΣ

Στο 89΄ είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, με δυνατό σουτ του Λέοβατς που απομάκρυνε ο Γκιότα σε κόρνερ με προβολή. Στο 90΄ο Δικέφαλος είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς, με κεφαλιά του Σάχοφ, ενώ ο Γιαννιώτης είχε βρει ελάχιστα την μπάλα, όσο χρειαζόταν για να αποτρέψει το γκολ.

Στο 94ο λεπτό, που ήταν και το τελευταίο τον καθυστερήσεων, ο Πέλκας λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας το νικητήριο γκολ. Ο Μάτος σέντραρε από δεξιά στην περιοχή, ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά και ο επερχόμενος Πέλκας στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ο σκόρερ τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα αμέσως μετά το γκολ του, επειδή έπιασε τα γεννητικά του όργανα πανηγυρίζοντας.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Πέλκα. Στο 94ο λεπτό λύτρωσε τον ΠΑΟΚ χαρίζοντάς του τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν η φάση που έκρινε το παιχνίδι καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Στυλιαράς είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Ορισμένα λάθη που έγιναν ήταν από τους βοηθούς του κυρίως, Ευθυμιάδη και Πετρόπουλο. Γενικώς πέρασε απαρατήρητο και αυτό ήταν καλό για το παιχνίδι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πέλκας έκλεψε τη δόξα του Σιώπη. Ο αμυντικός χαφ του Πανιωνίου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, αλλά ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 94', δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η σταθερή εμφάνιση του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε σημαντικές επεμβάσεις σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, αποκρούοντας και τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο. Η καλή του παρουσία κάτω από τα δοκάρια είναι θετική και για την Εθνική μας ομάδα, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει βασικός στην εστία κόντρα στο Βέλγιο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η "ασπρόμαυρη" άμυνα δέχτηκε αρκετές κάθετες πάσες στην πλάτη της. Επίσης, δεν ήταν αποτελεσματική στις στημένες φάσεις, με τον Πανιώνιο να απειλεί όποτε του δόθηκε η ευκαιρία.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ