STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πειθαρχική δίωξη για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Πειθαρχική δίωξη για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Δίωξη κατά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, εξέδωσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Η ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, για την συμπεριφορά των οπαδών τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους Πράσινους να κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους με όσα αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 περ. α και γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/4)".

Ο Παναθηναϊκός απειλείται:

α) με πρόστιμο 50.000 έως 120.000 ευρώ αν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) με πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ αν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες.

γ) Ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων των δύο παραπάνω περιπτώσεων, δύναται να επιβληθεί σωρευτικά με το πρόστιμο και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

δ) με πρόστιμο 70.000 έως 200.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών αν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το συγκεκριμένο κατηγορητήριο, καθώς δεν μπορεί επ' ουδενί μεμονωμένα περιστατικά στις εξέδρες μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης να χαρακτηριστούν εκτεταμένα επεισόδια.

Είναι ολοφάνερο ότι η υγεία που αποπνέει ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ενοχλήσει αρκετούς που προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να τους δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο για τα φετινά playoffs, όσο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ