STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πασάς στα Γιάννινα ο ΠΑΣ 3-0 τον Ατρόμητο

Πασάς στα Γιάννινα ο ΠΑΣ 3-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τους Κόντε, Μαμπουλού σε μεγάλη μέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Ατρόμητου με 3-0 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στους "Ζωσιμάδες" ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο με την ομάδα των Ιωαννίνων να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και να επικρατεί με 3-0 της ομάδας του Περιστερίου εκμεταλλευόμενη στο απόλυτο τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Κόντε, Μαμπουλού που απείλησαν πολλές φορές την εστία του Γκορμπούνοφ ενώ κάθε λάθος της ομάδας του Ατρόμητου. Επίσης τους έλυσε τα πόδια και το γρήγορο γκολ του Ακόστα στο 10' της αναμέτρησης με το πέναλτι που κέρδισε ο Κόντε.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι είχαν την υπεροχή στο ματς ήταν αρκετά άστοχοι, βρήκαν μπροστά τους και έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη ενώ διαμαρτύρονται για το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτική Αττική)

Βοηθοί: Νικόλας Καραϊσαρίδης (Πιερία), Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιάς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (76' Κούτρης), Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Γιάκος (69' Δώνης), Ακόστα, Κόντε (70' Ζάιρο), Μαμπουλού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Λαζαρίδης, Μπάγκα (63' Κοντοές), Ουμπίντες, Τόνσο, Ντιγκινί (69' Παπαδόπουλος), Βασιλείου (55' Μπρίτο), Λε Ταλέκ

Γκολ: 10' Ακόστα, 42'-57' Κόντε

Κίτρινες: 44' Γιάκος, 75' Πασχαλάκης/17' Βασιλείου

Κόκκινες:

Μπήκε πολύ δυνατά ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης και μόλις στο 4' βρέθηκε κοτά στο γκολ. Ο Ακόστα έκανε το κόρνερ με τον Κόντε να κάνει την προβολή και τον Γκορμπούνοφ να διώχνει με δυσκολία.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γρήγορο γκολ στο 10' ύστερα από πέναλτι το οποίο έκανε ο Ζησόπουλος ο οποίος σήκωσε ψηλά το πόδι μέσα στην περιοχή και παραλίγο να βρει στο κεφάλι τον Κόντε. Ο Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ακόστα εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για την υπόδειξη του ρέφερι καθώς ο Ζησόπουλος δεν ήρθε σε επαφή με τον παίκτη του ΠΑΣ.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έχοντας και το υπέρ τους 1-0 συνέχισαν να πιέζουν και στο 25' θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπαμπουλού έκανε εξαιρετική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κοζορώνη ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει έξω.

Σωτήρια επέμβαση από Πασχαλάκη, γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ατρόμητος άρχισε να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε και αυτός να απειλήσει. Στο 38' μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίδια. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Μπάγκα πήρε μια σκαστή κεφαλιά και ο Πασχαλάκης με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα εκ νέου σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ατρόμητος όμως το έκανε ο ΠΑΣ στο 41'. Ύστερα από ένα πλάγιο υπήρξε ασυνεννοησία του Μπίτολο με τον Λαζαρίδη και η μπάλα έφτασε στον Μαμπουλού ο οποίος μπήκε από πλάγια, γύρισε στον Κόντε με τον επιθετικό της ομάδας των Ιωαννίνων να μην έχει πρόβλημα να κάνει το 2-0 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Πασάς στα Γιάννινα ο ΠΑΣ 3-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να θέλει ένα γρήγορο γκολ για να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 47' ο Μπάγκα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης και πάλι έπεσε και έδιωξε στην δεξιά του γωνία.

Στο 52' της αναμέτρησης η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε μοναδική χαμένη ευκαιρία όταν ο Κόντε έδωσε τη μπάλα στον Μαμπουλού, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Γκορμπούνοφ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δεν μείωσε ο Ατρόμητος, τρίτο γκολ για τον ΠΑΣ

Ο Ατρόμητος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ στο 54' όταν σε σέντρα από τα δεξιά για τον Λε Ταλέκ ο Πασχαλάκης έχασε την μπάλα η οποία πήγε προς τον Ντιγκινί ο οποίος ανενόχλητος σούταρε απευθείας αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Και πάλι όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα χτύπησε μετά από χαμένη ευκαιρία του Ατρόμητου όπως και στο 2-0. Ήταν το 58' της αναμέτρησης και μετά από ωραία κάθετη ο Μαμπουλού βγήκε πλάγια δεξιά με τον Λαζαρίδη μπροστά του. Ο επιθετικός του ΠΑΣ έκανε μια ντρίμπλα και την παράλληλη μπαλιά κάτω από τα πόδια του αμυντικού του Ατρόμητου και από κοντά ο Κόντε με πλασέ έκανε το 3-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Οι παίκτες του Δέλλα συνέχισαν τις προσπάθειες τους για ένα γκολ και στο 69΄ μετά από ωραία ενέργεια του Τόνσο ο Μπίτολο βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε έναν κεραυνό ο οποίος έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ αλλά μετά από μια καραμπόλα καθώς ο Ναδάλες έκανε τακουνάκι στον Ακόστα, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κοζορώνης έκανε το σουτ, ο Ναδάλες μπήκε στην πορεία της μπάλας, της άλλαξε πορεία, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε.

Ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά σε ένα γκολ και στο 84' όταν ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, γύρισε όμορφα και σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι εκεί καθώς έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον ΠΑΣ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Καρανίκα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο νεαρός μπακ μπήκε από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Ζάιρο ο οποίος γλίστρησε στο πρώτο βήμα με αποτέλεσμα το πλασέ που έπιασε να μπλοκάρει εύκολα ο Γκορμπούνοφ.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Ντιγκινί στο 54'. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να μειώσει στο σκορ και στο 54' η μπάλα ήρθε στο "πιάτο" στον Ντιγκινί ο οποίος έπιασε μια στροβοκλωτσιά και την έστειλε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη από το ύψος του πέναλτι. Αν εκεί είχε γίνει το 2-1 τότε ίσως η εξέλιξη του αγών να ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο διαιτητής

Ο Αριστείδης Βάτσιος. Αρκετά καλή η διαιτησία του και αποφεύγοντας τα μεγάλα λάθη. Είναι κοντά στην φάση του πέναλτι και τιμωρεί την πρόθεση του Ζησόπουλου για επικίνδυνο παιχνίδι μέσα στην περιοχή καθώς ο Κόντε δεν θα μπορούσε να μπει στην φάση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μαμπουλού. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που έφτιαξε δυο από τα τρία γκολ του ΠΑΣ και ήταν αυτός που δημιούργησε σωρεία ευκαιριών για την ομάδα των Ιωαννίνων. Ο Κόντε μπορεί να πέτυχε δυο τέρματα αλλά και τα δυο ουσιαστικά ήταν σε κενή εστία και προήλθαν από τις ασίστ του Μαμπουλού.

Μας άρεσε

Ο Πασχάλακης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο τον τραυματισμό του Περιστερίδη, έχει καθιερωθεί ως βασικός και με τις εμφανίσεις του πολύ δύσκολα θα χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Στο ματς με τον Ατρόμητο έκανε δυο τεράστιες αποκρούσεις ενώ ήταν πολύ σταθερός.

Δεν μας άρεσε

Η αφλογιστία της ομάδας του Ατρόμητου. Η ομάδα του Περιστερίου διαθέτει στις τάξεις της Λε Ταλεκ, Ντιγκινή και Παπαδόπουλο αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να σκοράρει και σίγουρα αυτό είναι αρνητικό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ