STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεισήμισι μήνες επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1 έχοντας έναν εξαιρετικό Πέδρο Κόντε στη σύνθεση του. Δυο πανέμορφα γκολ έβαλε ο Ισπανός επιθετικός.

Επιστροφή στις νίκες εντός έδρας για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις 28 Οκτωβρίου και την επικράτηση επί της Κέρκυρας με την ομάδα των Ιωαννίνων να νικάει τον Παναθηναϊκό με 2-1. Το τριφύλλι έμεινε για ενδέκατο ματς χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού και έσπασε μια παράδοση 32 χρόνων όπου η ομάδα των Ιωαννίνων δεν μπορούσε να νικήσει εντός έδρας τους Πράσινους!

Η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων, που έδωσε και τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός τεχνικός πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ και ήταν ο παίκτης που δεν είχε ο Παναθηναϊκός για να κάνει γκολ τις φάσεις που έφτιαξε το τριφύλλι.

Στην διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ για να πάρει το αποτέλεσμα. Για αυτό και η κατοχή έφτασε το 65%-35% υπέρ των πράσινων στο τέλος του ματς ενώ υπήρξαν φορές που ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζαν με εννιά παίκτες στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι όμως με τον εξαιρετικό Κόντε όσες φορές απείλησαν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη. Την τρίτη εντός έδρας τη φετινή σεζόν, η οποία φέρνει τον ΠΑΣ στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη δέκατη θέση.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Γιάννης Πετράκης όπως το συνηθίζει κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το αγαπημένο του 3-5-2 και μην έχοντας στη διάθεση του τους Λίλα και Σολτάνι. Στο αρχικό σχήμα είχε τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Μιχαήλ, Σκόνδρας και Τζημόπουλος και στο κέντρο έπαιξαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καρανίκας, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης και Μπουκουβάλας. Λίγο πιο μπροστά έπαιξε ο Μπετρά και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόντε.

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό

Από την πλευρά του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για πρώτη φορά στην διάρκεια που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιήσει και αυτός το 3-5-2. Στα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ και Ινσούα και το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Δώνης, Μυστακίδης.

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό

Και οι δυο ομάδες όταν αμύνονταν έπαιζαν με πέντε ποδοσφαιριστές στην άμυνα τους και σε φάση επίθεσης στην άμυνα έμεναν οι τρεις στόπερ για κάθε ομάδα.

Ο ΠΑΣ είχε τον Κόντε, ο Παναθηναϊκός όχι...

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Λ. Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73' Βιντάλ), Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας (84' Αποστολόπουλος), Μπέτρα (79' Μπέριος), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (55' Άλτμαν), Λουντ (79' Πίσπας), Ινσούα, Δώνης, Μυστακίδης (64' Χατζηγιοβάνης).

Γκολ: 30'-45' Κόντε/70' Γαρουφαλιάς (αυτογκόλ)

Κίτρινες: 53' Μπουκουβάλας, 90+2 Κόντε, 90+4 Μπέριος/49' Γιόχανσον, 78' Κάτσε, 88' Κουλιμπαλί

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση των Ιωαννίνων έχοντας τη μπάλα στην κατοχή του και προσπαθώντας να κάνει παιχνίδι ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα από την αρχή έδωσε χώρο στους πράσινους.

Το τριφύλλι απείλησε μόλις στο 6' χάνοντας τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μυστακίδη. Ο Δώνης έξω από την περιοχή έκανε το σουτ ο Βελλίδης έκανε μια ασταθής απόκρουση δίνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Μυστακίδη ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και αυτοί για πρώτη φορά δυο λεπτά αργότερα μετά από γέμισμα του Γαρουφαλιά και προβολή του Μπετρά υπό την πίεση του Ινσούα με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει εύκολα.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν τη καλύτερη δυνατή λύση προς την εστία με τον Μυστακίδη να απειλεί και πάλι στο 24' αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε τετ α τετ από ωραία πάσα του Δώνη. Ο Μυστακίδης βγήκε από τα αριστερά, έκανε και το σουτ αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Μυστακίδης βρέθηκε σε θέση βολής και προσπάθησε μετά από σέντρα του Κάτσε από τα δεξιά να απειλήσει με κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα μπλόκαρε εύκολα.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 30' με το γκολ του Κόντε. Από πάσα του Μπετρά ο Κόντε ξεπέρασε στο σπριντ τον Οικονόμου που ήταν μπροστά του βάζοντας πολύ καλά και το σώμα του, τον άφησε δυο μέτρα πίσω και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι παρά το γκολ που πέτυχαν συνέχισαν να δίνουν χώρο στον Παναθηναϊκό και να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση. Τα κατάφεραν εξαιρετικά στο 39' όταν ο Μανθάτης διάνυσε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βγήκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει ασταθώς με τη μπάλα να πηγαίνει στον Κόντε ο οποίος σούταρε άστοχα.

Στο 43' ο Ινσούα προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έξω από την περιοχή και αριστερά έκανε το σουτ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ και μάλιστα μια γκολάρα και πάλι με τον Κόντε. Ύστερα από βολέ του Βελλίδη ο Κόντε πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Γιόχανσον προσπάθησε να απομακρύνει η μπάλα βρήκε στον Μπετρά και κατευθύνθηκε προς τον Ισπανό φορ. Αυτός δεν το σκέφτηκε και έπιασε ένα βολέ με το δεξί νικώντας τον Βλαχοδήμο με ένα εξαιρετικό σουτ.

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου:

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ για να μειώσει το σκορ. Η εικόνα μάλιστα δεν άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την υπεροχή και την κατοχή στη μπάλα ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να δίνει χώρο.

Στο 48' ο Οικονόμου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι με τον Μυστακίδη να κάνει το πλασέ το οποίο ήταν αρκετά άστοχο. Την ίδια κατάληψη είχε και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Κάτσε το οποίο κόντραρε και ξεγέλασε και τον Μυστακίδη.

Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 51' με τον Μπετρά να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε και το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Ουζουνίδης έκανε την πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι καθώς έβγαλε από το ματς τον Τζανδάρη που ήταν κακός και πέρασε στη θέση του τον Άλτμαν γυρνώντας τον Κάτσε ως καθαρό αμυντικό χαφ.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι συνέχισε να έχει την υπεροχή δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις και στο 64' ο Ουζουνίδης έκανε και νέα αλλαγή στο παιχνίδι με τον Χατζηγιοβάνη αντί του Μυστακίδη που δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο. Ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2 με τους Δώνη, Άλτμαν στην επίθεση.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά καθώς πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΣ, που είχαν σταματήσει για λίγο χωρίς λόγο όμως, μπήκε στην περιοχή και από την πλάγια γραμμή έκανε το παράλληλο γύρισμα. Ο Γαρουφαλιάς μπήκε στην πορεία της μπάλας και στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 2-1 στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 77'. Ο Γιόχανσον έδωσε ωραία στον Κουλιμπαλί ο οποίος γύρισε όμορφα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο προπονητές έκαναν και τις υπόλοιπες αλλαγές που είχαν στη διάθεση τους με τον Ουζουνίδη να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και τον Πετράκη να δίνει βάρος στην άμυνα στην προσπάθεια του να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Αυτό έγινε και ουσιαστικά δεν είχαμε καμία φάση μέχρι το 92' όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα του ΠΑΣ απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Κάτσε που επιχείρησε το σουτ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Η τελική στατιστική απεικόνιση στα Γιάννινα:

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Μυστακίδη. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο. Η ευκαιρία που έχασε ο Μυστακίδης στο 6' επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από εξαιρετική θέση, ανενόχλητος και με τον Βελλίδη εξουδετερωμένο έκανε ένα πλασέ με το οποίο έστειλε τη μπάλα μόλις έξω χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το τριφύλλι. Αν εκεί ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το προβάδισμα το ματς θα είχε διαφορετική τροπή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τη Δωδεκάνησο. Πολύ καλή η διαιτησία του διεθνή ρέφερι. Ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις, άφηνε σωστά το πλεονέκτημα όπου χρειαζόταν, δεν σφύριζε συνέχεια και μοίρασε σωστά τις κάρτες όταν έπρεπε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κόντε. Δυο γκολ σημείωσε ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα και τα δυο ήταν εξαιρετικά. Πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του, ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και από τα πόδια του έγινε ότι καλύτερο για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δεύτερο γκολ του Κόντε. Τρομερό γκολ από τον Ισπανό φορ του ΠΑΣ Γιάννινα. Με το που είδε να του έρχεται η μπάλα έκανε απευθείας το βολέ και δεν άφησε κανένα δικαίωμα αντίδρασης στον Βλαχοδήμο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Τζανδάρης. Πολύ κακό παιχνίδι από τον Έλληνα μέσο. Δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Κουρμπέλη, έκανε αρκετά λάθη στην διάρκεια του ματς και για αυτό και αντικαταστάθηκε πρώτος από τον Ουζουνίδη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ