STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 επί του Ολυμπιακού και σφράγισε οριστικά την παραμονή του στην Super League. Μιχαήλ (1') και Βίλα (14') οι σκόρερ των δύο τερμάτων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορμητικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με κεφαλιά του Μιχαήλ. Στο 14' το σκορ έγινε 2-0 για τον ΠΑΣ, έπειτα από τέρμα του Βίλα στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά ήταν ασύνδετος, δίχως να μπορεί να απειλήσει.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός πίεσε, η είσοδος των Ιμπαγάσα και Βαλντές τον βοήθησε να βελτιώσει την αγωνιστική του συμπεριφορά, ωστόσο δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Βελλίδης φώναξε "παρών" τις λίγες φορές που χρειάστηκε και ο ΠΑΣ εξασφάλισε μια σπουδαία νίκη κόντρα στους "ερυθρόλευκους", που το μοναδικό κέρδος που είχαν ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού Σάλιακα.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Καιρός: Ασθενής βροχή

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών), Αθανάσιος Θανασακούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος: Γεράσιμος Ντίτσος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενικού, Κολοβέτσιος, Κρητικός, Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Βούρος (46' Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Μπονγκ, Πελέ, Μανιάτης, Σάλιακας, Κάμπελ, Σαβιόλα (65' Φουστέρ), Στσέποβιτς (46' Βαλντές).

Γκολ: 1' Μιχαήλ, 14' Βίλα / -

Κίτρινες κάρτες: 75' Αυγενικού / 45' Τόρες

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Αποφασισμένος και με κίνητρο στο ματς, ο ΠΑΣ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στον Ολυμπιακό πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ίλιτς από δεξιά εκτέλεσε ένα κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μιχαήλ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δυσκολεύονταν να την κυκλοφορήσουν σωστά και πολύ περισσότερο, να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι περίμεναν το λάθος και στο 14' βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα από δεξιά με τον Ντάσιο. Γύρισμα στην περιοχή, ο Κρητικός έπιασε ένα "τζούφιο" πλασέ αλλά ο Βίλα που ακολουθούσε νίκησε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν το παραμικρό και κρατούσαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα των δύο τερμάτων μόλις από το 14'.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και ανέβασε στροφές μετά την είσοδο των Ιμπαγάσα και Βαλντές στο ματς, ωστόσο όσες φορές επιχείρησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, έπεσε πάνω στον σταθερότατο Βελλίδη.

Δίχως να προβληματιστεί ιδιαίτερα, ο ΠΑΣ κράτησε το 2-0 έως το τέλος και με αυτό το τρίποντο σφράγισε οριστικά και αμετάκλητα την παραμονή του στην Super League και την νέα σεζόν.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μιχαήλ έβαλε το... νερό στο αυλάκι με το γκολ του μόλις μετά από 40'' αγώνα. Έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του και έσπρωξε τον ΠΑΣ σε μια σπουδαία νίκη. Πολύ καλός και σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, κυρίως αμυντικά.

Η απογοήτευση

Εμφανώς επηρεασμένος από την αποχή του τις τελευταίες 40 περίπου ημέρες, ο Σαβιόλα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βοηθήσει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Φυσικά και δεν ευθύνεται για την ήττα, πολλοί από τους συμπαίκτες του είχαν κακή απόδοση, αλλά όσο να 'ναι, οι Πειραιώτες περίμεναν από τον Αργεντίνο να δώσει λύσεις επιθετικά. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 0
2 Ασίστ 0
5 Τελικές Προσπάθειες 18
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 10
1 Κεφαλιές 3
8 Αποκρούσεις 0
32 Επεμβάσεις 2
27 Κλεψίματα 13
10 Φάουλ 10
3 Οφσάιντ 1
1 Κόρνερ 6
33 Λάθη 37
2/4 Γεμίσματα 10/46
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ