STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης "απέδρασε" με τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις (91') χάρη στον Γιαλούση αν και αγωνιζόταν με 9 παίκτες! Ο ΠΑΣ παρέμεινε για 5ο σερί ματς αήττητος ωστόσο έχασε την ευκαιρία για άλμα παραμονής καθώς δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε με το γκολ του Βίλα (59').

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ανέβει για τα καλά στο τρένο της παραμονής καθώς ήταν μια ανάσα από την 4η νίκη στα τελευταία 5 ματς, έχοντας το προβάδισμα απέναντι στον Εργοτέλη με το γκολ του Βίλα (59') και το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς οι Κρητικοί έπαιζαν με 9 παίκτες. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" τους "Ζωσιμάδες" παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με τον Γιαλούση.

Πλέον υπάρχει ...κοσμοσυρροή στην 10η θέση (Ξάνθη, Πανιώνιος, ΠΑΣ από 29 βαθμούς), με τον Εργοτέλη να ακολουθεί με 27 και την μάχη της παραμονής να παίρνει "φωτιά" στις 4 τελευταίες αγωνιστικές.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Πολύ κακό το πρώτο μέρος

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες των "Ζωσιμάδων" ο οποίος πιθανότατα να μετάνιωσε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου που δε βρέθηκε σε κάποια καφετέρια στη λίμνη για καφεδάκι. Ο ΠΑΣ είχε μια ανούσια κατοχή (57-43%) χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Ο Εργοτέλης ήταν καλά στημένος, πρέσαρε ψηλά, ωστόσο ήταν και αυτός ακίνδυνος μπροστά.

Οι δύο τερματοφύλακες πέρασαν ξεκούραστα 45 λεπτά αφού οι 6 τελικές (από 3 για κάθε ομάδα) ήταν άστοχες. Με πολύ καλή διάθεση θα σημειώσουμε ως υποψία ευκαιρίας την προβολή του Μιχαήλ (3') και το μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη (43').

Ανώτερος στο β' ο ΠΑΣ...

Ωστόσο η εικόνα στην επανάληψη άλλαξε καθώς οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη μπήκαν μεταμορφωμένοι στο γήπεδο. Συνέχισαν να έχουν την κατοχή (59-41%), καταφέρνοντας να την συνδυάσουν με φάσεις. Δύο φορές ο Πάντος είδε τον Καβουσάκη να τον σταματάει (48', 65'), με τον Βίλα ενδιάμεσα (59') να σκοράρει με όμορφη προσωπική ενέργεια.

Ακολούθησαν δύο αποβολές των φιλοξενουμένων (Ολίσε στο 77' και Σαρρής στο 82') και η πλάστιγγα έμοιαζε να γέρνει οριστικά προς την μεριά του ΠΑΣ που κρατούσε την μπάλα περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα.

...αλλά ο Εργοτέλης μίλησε στο φινάλε!

Όμως μία στημένη μπάλα στο 91' έφερε σύγχυση στα καρέ του Κηπουρού και ο Γιαλούσης από κοντά ισοφάρισε.

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο του ΠΑΣ κράτησε την ισοπαλία στο μακρινό επικίνδυνο σουτ του Λεάλ, στην ένατη τελική του Εργοτέλη έναντι οκτώ των γηπεδούχων.

Η Ταυτότητα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Σπάθας

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Φραγκιαδάκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος (Σκούφαλης 83'), Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (Μπακαγιόκο 90'), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (Δάρλας 86'), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Σίλβα Τζούνιορ, Τζανακάκης (Κυριακίδης 68'), Μπέτο (Λεάλ 64').

Σκόρερ: Βίλα 59' / Γιαλούσης 90+1'

Κίτρινες: Ντάσιος 25', Κώτσιος 54', Τζημόπουλος 90' / Ολίσε 14', Σαρρής 56', Λεάλ 75', Κουτσιανικούλης 90+3'

Κόκκινες: Ολίσε 77' (2η κιτρ.), Σαρρής 82' (2η κιτρ.)

MVP

Ο Γιαλούσης έκλεψε τη δόξα του κορυφαίου της αναμέτρησης Τάσου Πάντου καθώς έδωσε στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Εργοτέλη που έπαιζε με 9. Μέχρι το 83' όπου αγωνίστηκε, ο Πάντος ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ, κέρδισε την αποβολή του Ολίσε και είχε τις δύο καλύτερες φάσεις του ΠΑΣ πέρα από το γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο ΠΑΣ είχε ένα δικό του παιχνίδι στα χέρια ωστόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα. Μόλις στο 83' η πρώτη αλλαγή, στις καθυστερήσεις η δεύτερη, ποτέ δεν έγινε η τρίτη. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν πέρασε ξεκούραστους παίκτες γρήγορα στο ματς ώστε να εκμεταλλευτούν την φυσιολογική κούραση των φιλοξενουμένων που έπαιζαν με 9 ποδοσφαιριστές.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ