STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1
INTIME SPORTS

Ένα διαβολικό τέταρτο στην επανάληψη, ήταν αρκετό για τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει την ανατροπή στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και να επικρατεί με 3-1 στους "Ζωσιμάδες".

Τι και αν έπαιζε με μια ομάδα πιο έτοιμη λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων που είχε δώσει και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα και μάλιστα σε ένα σημείο του πρώτου μέρους που δεν είχε πολλά περιθώρια για να αντιδράσει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε... πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στους "Ζωσιμάδες" και επικράτησε με 3-1, κάνοντας ανατροπή μέσα σε 11 λεπτά, όταν και γύρισε... τούμπα τον αγώνα, φτάνοντας σε ένα καθαρό και δίκαιο τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μπήκε με το... δεξί στη Super League κόντρα σε έναν Αστέρα που δεν θύμισε την ομάδα που θαυμάσαμε στις μάχες της στα προκριματικά του Europa League. Κυριάρχησε στο χορτάρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και πήρε με το σπαθί της αυτό που ήθελε.

Ο Μπαράλες στο 41' έκανε το 0-1, αλλά ο Τσάβες στο 59' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ίλιτς στο 67' έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ και ο Τζημόπουλος στο 70' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Παπαχρήστου (73') με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Χασάν Κούλα

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Κοροβέσης, Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβες (76' Ακόστα), Γιάκος (83' Χαρίσης), Ίλιτς (79' Σαπαλίδης)

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παπαχρήστος, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Τιέ Μπι (63' Μουνάφο), Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα, Φερνάντες (46' Κουρμπέλης), Μπαράλες

Γκολ: 41' Μπαράλες, 59' Τσάβες, 67' Ίλιτς, 70 Τζημόπουλος

Κάρτες: Κίτρινες: 36' Τζημόπουλος, 49' Παπαχρήστος, 69' Κιτόκο, 92' Κουρμπέλης, 93' Χαρίσης / Κόκκινη: 73' Παπαχρήστος

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα στους "Ζωσιμάδες", με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους και τους "κανόνες" τους πάνω στο χορτάρι. Αφού πέρασε το πρώτο τέταρτο χωρίς κάτι αξιόλογο μπροστά στις δυο εστίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που κυνήγησε περισσότερο το γκολ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να το πετύχει και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Γιάκος στο 17' απέτυχε να βρει εστία στο σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Κοροβέσης επίσης δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Διπλό "καμπανάκι κινδύνου" για τους Αρκάδες, που προσπάθησαν να περιορίσουν από εκεί και πέρα την έντονη επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων.

Και αφού στο 40' ο Μπαράλες δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά αν και μόνος του στο κέντρο της μικρής περιοχής, δυο λεπτά μετά έκανε εκπληκτική κεφαλιά ψαράκι έπειτα από σέντρα του Ρόλε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη για το 0-1 του Αστέρα Τρίπολης.

Στο δεύτερο μέρος, μια ομάδα υπήρχε στο χορτάρι και κατάφερε να συνδυάσει ουσία και θέαμα, πετυχαίνοντας τρία γκολ και παίζοντας σαν την γάτα με το ποντίκι τον Αστέρα. Οι παίκτες του Πετράκη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και τα κατάφεραν.

Αφού πρώτα έστειλαν τις προειδοποιήσεις τους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον εξαιρετικό Τσάβες στο 59', αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Ίλιτς με κοντινό πλασέ έκανε την ανατροπή στο 67, για να έρθει με κεφαλιά ο Τζημόπουλος τρία λεπτά μετά να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Όταν, δε, έμεινε με παίκτη λιγότερο η ομάδα της Τρίπολης στο 73' δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα. Μέχρι το φινάλε έμεινε το 3-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, την ώρα που οι Αρκάδες οφείλουν να ανασυνταχθούν και να κοιτάξουν να υπερασπιστούν το 2-0 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η φάση του αγώνα

Τι και αν δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, αφού ακολούθησαν τρία γκολ του αντιπάλου. Το τέρμα όμως του Μπαράλες ήταν εκπληκτικό. Απίστευτη κεφαλιά ψαράκι από τον φορ του Αστέρα Τρίπολης και γκολ κλάσης. Αναμφίβολα, το καλύτερο απ' όλα, έστω και αν δεν έδωσε κάτι από πλευράς βαθμών στους Αρκάδες.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αναστάσιου Σιδηρόπουλου. Ήταν κοντά στις φάσεις, με καλά τρεξίματα και προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και να μην επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού. Νομίζουμε πως κατάφερε να περάσει απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τσάβες έκανε εξαιρετικό ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ήταν πολύ καλός και στο πρώτο ημίχρονο και γενικά έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τον Ίλιτς, αλλά ο Τσάβες ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα στην επανάληψη. Έμεινε πίσω στο σκορ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά δεν το έβαλε κάτω, δεν έχασε την ψυχραιμία του, οι παίκτες ακολούθησαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους και έφτασαν καθαρά και δίκαια στο τρίποντο.

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης που τόσο υποδειγματικά λειτούργησε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε πολλά λάθη στις φάσεις των τριών γκολ μέσα σε 11 λεπτά. Αδράνειες, κακές τοποθετήσεις των αμυντικών και παιδικές ασθένειες που δεν τις περιμέναμε από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Το δεύτερο μέρος ήταν καταστροφικό για τους Αρκάδες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ