STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, από τους Λούκας και Λάζαρ, νίκησε τον έως τότε ανίκητο Μάρκο Βελίδη και επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τους γηπεδούχους στην διάρκεια του ματς για να βρεθούν μπροστά στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία απόλυτα δίκαιη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Ο "Δικέφαλος" πίεσε τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα του ματς, έφτασε κοντά στο γκολ σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Στοχ, αλλά βρήκε μπροστά του τον "ανίκητο" Βελλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι κινδύνευσαν στη συνέχεια κυρίως, σε τετ α τετ του Ιλιτς στο πρώτο μέρος και πλασέ του Ντε Βινσέντι στο δεύτερο. Ο κορυφαίος Λούκας που κατά την διάρκεια του αγώνα έβγαλε πολλές ασίστ για γκολ που χάθηκαν, άνοιξε το σκορ στο 83' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Νέτσιντ από τον Μπέριο.

Στο 87' ο Λάζαρ με ένα γκολ-ποίημα απλώς σφράγισε την επιτυχία του "Δικεφάλου" στους Ζωσιμάδες παραμένοντας σε απόσταση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό. Ο Νίνης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 43' ενώ στα θετικά για τον ΠΑΟΚ καταγράφεται η επανεμφάνιση του Σπυρόπουλου σε ματς της Super League μετά από περίπου 11 μήνες.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων
Καιρός: Βροχερός
Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά),
Βοηθοί: Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά), Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιά)

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (λ.τ. 73' Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84' Βινσέντο), Τσουκαλάς (90' Σκόνδρας), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (λ.τ. 43' Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58' Νέτσιντ).

Γκολ: Λούκας (πεν.) 83', Λάζαρ 87'

Κίτρινες κάρτες: Κολοβέτσιος 18', Κοροβέσης 25', Λίλα 47'/Κατσουράνης 23', Νίνης 37', Τζαβέλλας 54', Σπυρόπουλος 70'.

Κόκκινες κάρτες: Μπέριος 82'.

Ανασκόπηση αγώνα

Με την σέντρα και συγκεκριμένα στο 45ο δευτερόλεπτο, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς. Ο Νίνης πάσαρε πλάγια στον Σπυρόπουλο, ο διεθνής μπακ σέντραρε, ο Στοχ, όμως, από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στο 4ο λεπτό Λούκας και Στοχ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βελλίδη από πλεονεκτική θέση. Αρχικά ο Ισπανός άσος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, πλάσαρε συρτά και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε στην γωνία του. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Στοχ, ο οποίος σούταρε αλλά και πάλι ο Βελλίδης απομάκρυνε με υπερένταση.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2
INTIME SPORTS

Κυρίαρχος ο "Δικέφαλος"

Ο "Δικέφαλος" συνέχισε να πιέζει και στο 12' ο Λάζαρ ελίχθηκε ωραία μέσα στα καρέ του ΠΑΣ, σέντραρε επικίνδυνα, αλλά τελευταία στιγμή επενάβησαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βελλίδη. Στο 14' ο ΠΑΣ έκανε αισθητή την παρουσία του μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Ιλιτς μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, κατάφερε να γυρίσει την μπάλα, όμως, ο Γλύκος έπεσε και μπλόκαρε. Ενα σουτ του Στοχ στο 19' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βελλίδη, ενώ στο 27' μετά από εκτέλεση κόρνερ επικράτησε σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά ο Νίνης που έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής πρότιμησε πάσα προς τον Τζαβέλλα με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Άστοχος σε τετ α τετ ο Ιλιτς

Ο Λούκας στο 31' συνδυάστηκε με τον Σαλπιγγίδη, ο Ελληνας επιθετικός έστρωσε στον Ισπανό, το σουτ του οποίου μπλόκαρε, όμως, ο Βελλίδης. Ο ΠΑΣ βρέθηκε φάτσα με το γκολ στο 40' μετά από λάθος του Κατσουράνη. Ο Κοροβέσης πάσαρε στον Ιλιτς, ο οποίος απέναντι από τον Γλύκο πλάσαρε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κοροβέσης υπό την πίεση του Κίτσιου σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Γλύκος. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Λούκας πάσαρε στον Σαλπιγγίδη πλάγια μέσα στην περιοχή, όμως, το σουτ του διεθνούς επιθετικού δεν βρήκε στόχο.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2
INTIME SPORTS

Στο 50' ο Τζαβέλλας τρύπησε με πάσα την άμυνα του ΠΑΣ, ο Σπυρόπουλος έφυγε στην πλάτη των αμυντικών των γηπεδούχων, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση ήταν χλιαρό. Ο Λίλα στο 52' έχασε σημαντική ευκαιρία. Μετά από κόντρες βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως, δεν σημάδεψε σωστά και το συρτό πλασέ του έφυγε άουτ.

Όχι του Βελλίδη σε "Σάλπι" και Στοχ

Στο 55' ο Λούκας έβγαλε τον Σαλπιγγίδη τετ α τετ με τον Βελλίδη σε πλάγια θέση, αλλά το συρτό πλασέ του επιθετικού του ΠΑΟΚ έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Στοχ σέντραρε, η μπάλα κόντραρε, χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Ωραία κίνηση και σουτ του Στοχ στο 66', ο Βελλίδης, όμως, για ακόμη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και πέταξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Τζαβέλλα, αλλά ο διεθνής αμυντικός δεν βρήκε στόχο από κοντινή απόσταση.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2
INTIME SPORTS

Άτυχος ο Ντε Βινσέντι

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 69'. Ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής, όπλισε με την άνεσή του, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ. Ο Γλύκος στο 79' είπε όχι στον Βίλα, αποκρούωντας το συρτό πλασέ του τελευταίου από πλάγια θέση.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2
INTIME SPORTS

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό με πέναλτι

Στο 81' ο Νέτσιντ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπέριου, σε μία φάση που κόστισε στον αμυντικό του ΠΑΣ την κόκκινη κάρτα. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας στο 83' το 0-1 και βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού. Ο Λάζαρ στο 87' με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα απλώς σφράγισε την επιτυχία του ΠΑΟΚ.

MVP

Ο Λούκας που έβγαλε αρκετές φορές τους συμπαίκτες του σε θέση για γκολ που έχασαν και έβαλε τις βάσεις νίκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83'. Έκλεψε την δόξα από τον Βελλίδη στο τέλος.

Απογοήτευση

Ο Κατσουράνης που έκανε κάποια αβίαστα λάθη στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει (κακή βραδιά παρένθεση στα ματς που έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ).

Τα στατιστικά

0 Γκολ 2
0 Ασίστ 0
8 Τελικές Προσπάθειες 14
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
1 Κεφαλιές 1
7 Αποκρούσεις 4
10 Επεμβάσεις 6
29 Κλεψίματα 17
21 Φάουλ 7
3 Οφσάιντ 2
1 Κόρνερ 5
47 Λάθη 53
4/11 Γεμίσματα 5/18
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ