STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη και με σκόρερ τον Ακόστα (53'), ο ΠΑΣ κατέβαλλε την αντίσταση του Πλατανιά με σκορ 1-0 και έμεινε στο κόλπο για την 5η θέση.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες", ο ΠΑΣ στην επανάληψη ήταν καλύτερος από τον Πλατανιά και επικράτησε με σκορ 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Ακόστα στο 53ο λεπτό.

Ο Στρούνα στις καθυστερήσεις έσωσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Γουνδουλάκη και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε στην 15η με 28.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (57' Γιάκος), Μιχαήλ (63' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Κοροβέσης (79' Ντάσιος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Ακόστα, Χαρίσης.

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Μενδρινός (77' Μιλούνοβιτς), Μπανανά, Κουλιμπάλι (59' Γκαβιλάν), Ιτούα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Τόρες, Γιακουμάκης (66' Γουνδουλάκης), Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Γκολ: 53' Ακόστα / -

Κάρτες: 45' Ακόστα, 90+2' / 33' Τόρες, 76' Ιτούα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ακόστα το έβαλε, ο Στρούνα το έβγαλε

ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς ρίχτηκαν στη μάχη στους "Ζωσιμάδες", έχοντας εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να μείνουν στην διεκδίκηση της 5ης θέσης ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις και θέαμα, με μόλις 5 τελικές συνολικά από τις δύο ομάδες. Οι δύο προσπάθειες του ΠΑΣ ήταν χαρακτηριστικά άστοχες, με τον Πλατανιά να έχει τρεις αλλά δίχως ευτυχή κατάληξη.

Στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους, αρχικά ισορρόπησαν το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Το 0-0 παρέμενε μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Τζημόπουλος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία μετά από άστοχη έξοδο του Ολιμπά.

Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ακόστα με προβολή στην σέντρα του Ίλιτς έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0 στο 53'. Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 60ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά του Γιάκου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ολιμπά.

Η ομάδα του Πετράκη είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που ο Παράσχος μέσω αλλαγών προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα του Πλατανιά στο χόρτο. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 85' για να νιώσει απειλή ο Βελλίδης, όταν το σουτ του Γκαβιλάν πέρασε μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στρούνα απομάκρυνε την μπάλα πάνω από την γραμμή στην προσπάθεια του Γουνδουλάκη και κράτησε το 1-0 για τον ΠΑΣ, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Πλατανιάς κέρδισε κόρνερ από δεξιά. Στην εκτέλεση και μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος από τα δύο μέτρα έδωσε στην μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα. Ο Στρούνα με το κεφάλι πάνω από την γραμμή έδιωξε την μπάλα και κράτησε το τρίποντο για λογαριασμό του ΠΑΣ.

Ο διαιτητής

Σχετικά εύκολο το έργο του Σπάθα, στο οποίο τον βοήθησε και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Το ματς εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε δίχως ο ρέφερι της αναμέτρησης να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Θετική η παρουσία του Σπάθα στους "Ζωσιμάδες".

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Στρούνα, καθώς η δική του καθοριστική επέμβαση στην δύση του αγώνα έδωσε την απόλυτη σημασία στο τέρμα του Ακόστα από το 53'.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που μπήκε ο ΠΑΣ στην επανάληψη έδειξε πως μάλλον ήθελε περισσότερο από τους αντιπάλους του το παιχνίδι. Από το 51' έως το 60' οι γηπεδούχοι είχαν ένα γκολ και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έστω με την καθοριστική συμβολή του Στρούνα στο τέλος έφτασαν στη νίκη.

Δεν μας άρεσε

Σε κακή μέρα ο γκολκίπερ του Πλατανιά. Λάθος τοποθετήσεις και εξαιρετικά ασταθής στον αέρα, ο Ολιμπά πρόσφερε ουκ ολίγες στιγμές... τρομοκρατίας στην άμυνα της ομάδας του. Τουλάχιστον σε 2-3 περιπτώσεις στάθηκε τυχερός καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ αστόχησαν μετά από γκάφες του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ