STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-2
INTIME SPORTS

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό καθώς οι δυο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα στο τελικό 2-2 στους "Ζωσιμάδες". Πέταξε βαθμούς και πάλι ο ΠΑΣ ενώ η ομάδα της Κομοτηνής πρόσθεσε έναν ακόμη πόντο στο σακούλι της παραμονής.

Ισόπαλη με 2-2 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στο Εθνικό Στάδιο των Ιωαννίνων με τους γηπεδούχους να παίρνουν δυο φορές το προβάδισμα και να δέχονται ισάριθμες την ισοφάριση σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές ωραίες φάσεις παρά το γεγονός ότι διεξήχθη σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στην με τους παίκτες του Πετράκη να πετάνε δυο ακόμα βαθμούς ενώ από την άλλη η ομάδα της Κομοτηνής έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι αήττητη και πρόσθεσε έναν ακόμα πόντο στο σακούλι της προσπάθειας για την παραμονή.

Ο Γιάννης Πετράκγς παρέταξε την ομάδα του με ένα πολύ επιθετικό σχήμα χρησιμοποιώντας στην ίδια ενδεκάδα τους Ακόστα, Ίλιτς, Τσάβες και Μανιά. Στην διάρκεια της αναμέτρησης όμως οι αλλαγές του έδειξαν ότι ήθελε να κλειδώσει το 2-1 και οπισθοχώρησε την ομάδα του με αποτέλεσμα να το πληρώσει.

Από την πλευρά του ο Ρόκα χρησιμοποίησε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και με τις αλλαγές του κυνήγησε ότι καλύτερο δυνατό μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και τελικά δικαιώθηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ίλιτς (81' Κοροβέσης), Τσάβες (68' Γιάκος), Ακόστα (71' Σκόνδρας), Μανιάς.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Τσουμάνης, Εμπό, Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Ρομέου, Μεχία, Ντιγκινί (68' Ζδράβος), Χασομέρης, Τζάνης (87' Λίτσκας), Ιγκόρ (68' Κάσες).

Γκολ: 10'-57' Μανιάς/48' Χασομέρης, 84' Κάσες

Κίτρινες κάρτες: 45΄Ντάσιος/18' Τσουμάνης, 44' Ντιγκινί, 64' Ρομέου

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Προηγήθηκε δυο φορές ο ΠΑΣ και ισοφαρίστηκε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο που όσο περνούσε ο καιρός γινόταν ακόμη χειρότερος. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη απείλησαν πρώτο με το σουτ του Μανιά στο 8' να φεύγει έξω αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό ήταν προειδοποιητική βολή.

Και αυτό γιατί στο 10' σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Μανιάς νίκησε την αντίπαλη άμυνα, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Ο φορ της ομάδας του ΠΑΣ έδωσε το προβάδισμα έτσι στην ομάδα του.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-2
INTIME SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη και η μόνη καλή στιγμή ήταν στο 31' όταν ο Ντιγκινί έκανε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα πριν φύγει το πρώτο μέρος αλλά ο Τσουκαλάς νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Στο 37' ο Ακόστα από τα αριστερά έκανε όμορφη ενέργεια και την γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον μέσο του ΠΑΣ ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το κοντρόλ και το πλασέ αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε με το πόδι.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την δεύτερη καλή στιγμή από πλευράς Πανθρακικού με την σέντρα από τα δεξιά και την κεφαλιά του Παπαγεωργίου στο 46' με τον Βελλίδη όμως να αποκρούει.

Έφερε το ματς στα ίσια ο Χασομέρης

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα της Κομοτηνής έφερε το παιχνίδι στα ίσια όταν οι Τσουμάνης-Χασομέρης συνδυάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει στην επίθεση για να πάρει ξανά το προβάδισμα αλλά ο Πανθρακικός ήταν αυτός που στο 56' είχε μια ακόμα καλή στιγμή για την ανατροπή όταν ο Ιγκόρ έκανε το σουτ με τον Βελλίδη όμως να μπλοκάρει.

Μίλησε πάλι ο Μανιάς

Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 58' και πάλι με τον Μανιά. Ο Ίλιτς ήταν αυτός που από το χώρο του κέντρου είδε το κενό δεξιά στον Μανιά και του έκανε την πάσα με τον φορ του ΠΑΣ να μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ να νικάει για δεύτερη φορά τον Αθανασιάδη.

Ο παίκτες του Ρόκα προσπάθησαν με τον Χασομέρη και πάλι στο 61' και το 67' να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε ο Βελλίδης και το δεύτερο σουτ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Ο Ρόκα στο 69' έκανε δυο αλλαγές στην προσπάθεια του κυνηγήσει την ισοφάριση καθώς πέρασε τους Κάσες, Ζδραβό αντί των Ιγκόρ, Ντιγκινί. Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης με τις αλλαγές που έκανε έδειχνε ότι ήθελε να κλειδώσει το ματς και τελικά το πλήρωσε.

"Χρυσή αλλαγή" ο Κάσες

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φτάσει στο 3-1 στο 73' μετά το ωραίο γύρισμα του Γιάκου αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη σωτήρια μπροστά από δυο παίκτες του "Άγιαξ της Ηπείρου". Στο 80' μάλιστα και πάλι ο Γιάκος μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ αντί την πάσα στον Ίλιτς με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός που πάλευε το παιχνίδι με σκοπό να πάρει έστω τον βαθμό της ισοφάρισης έφτασε στο 2-2 στο 84' όταν ο Κάσες πήρε την μπάλα εντός της περιοχής και παρά το γεγονός ότι έχασε την ισορροπία του πλάσαρε σωστά και νίκησε τον Βελλίδη για το τελικό 2-2.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-2
INTIME SPORTS

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις δυο ευκαιρίες που είχαν μέχρι την λήξη του ματς με την άστοχη κεφαλιά αρχικά του Γιάκου στο 89' και εν συνεχεία του Τζημόπουλου στο 92'.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Τσουκαλά. Στο 37' ο Ακόστα έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος μάλιστα είχε τον χρόνο να κάνει και το κοντρόλ και μετά να πλασάρει. Ο Αθανασιάδης όμως απομάκρυνε με το πόδι και έσωσε την ομάδα του από το 2-0 που θα έκανε δύσκολα τα πράγματα.

Ο διαιτητής

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-2
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Σπάθας. Κανένα πρόβλημα για τον Σπάθα και τους βοηθούς του που τα πήγαν αρκετά καλά στην διάρκεια της αναμέτρησης ενώ είναι αλήθεια ότι δεν έγινε κάποια δύσκολη φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μανιάς. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ότι μπορούσε για να πάρει η ομάδα του το τρίποντο. Δυο γκολ και παρών σε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Οι συμπαίκτες του όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση.

Μας άρεσε

Η μαχητικότητα των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Ρόκα σε μια δύσκολη έδρα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ κυνήγησαν το ματς και το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκαν. Η μαχητικότητα είναι από τα πρώτα πράγματα που θέλει μια ομάδα που μάχεται για παραμονή και ο Πανθρακικός το έχει αυτό.

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων. Σε ένα ακόμα παιχνίδι με δύσκολες καιρικές συνθήκες, έβρεχε στην διάρκεια του ματς, ο αγωνιστικός χώρος έγινε βούρκος και γέμισε λάσπες και σίγουρα αυτό δεν ήταν καθόλου καλό για καμία από τις δυο ομάδες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ