STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Στο dancing on ice των Ζωσιμάδων ο ΠΑΟ νίκησε 1-0 με γκολ του Κλέιτον (85') και έχοντας κορυφαίο τον Καρνέζη. Διακοπή λόγω πάγου, επεισόδια στις εξέδρες και ανακοίνωση των φιλοξενούμενων.

Πολύτιμη νίκη στα Γιάννινα πήρε ο Παναθηναϊκός με γκολ του Κλέιτον λίγο πριν το φινάλε (85') της αναμέτρησης που καθυστέρησε 40 λεπτά να ξεκινήσει ενώ είχε και 7λεπτη διακοπή.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ορέστη Καρνέζη το "τριφύλλι" πέρασε από μια ακόμα δύσκολη έδρα της επαρχίας παρά τα παράπονα των ανθρώπων στο ξεκίνημα του ματς για την διεξαγωγή του από τον κ. Σπάθα και ανακοίνωση στο ημίχρονο από την "πράσινη" ΠΑΕ. Επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων και της αστυνομίας στο ξεκίνημα και το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι που παρουσιάστηκαν με αρκετές απουσίες (Ζέκα και Λέτο) εκτός ενδεκάδας ανέβασαν ρυθμούς μετά από μια ώρα αγώνα έδειξαν αποφασισμένοι και αφού πρώτα ο τερματοφύλακάς τους είχε διατηρήσει για τρίτο συνεχόμενο ματς (Κέρκυρα, Πανιώνιο) το μηδέν στην εστία του χάρη σε σωτήριες επεμβάσεις.

Στο τελευταίο ημίωρο με την είσοδο του Λέτο -που στο 14' προσπάθησε να διακόψει το ματς (για τον πάγο που είχε στο γήπεδο) και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του Πειραιώτη ρέφερι- το "τριφύλλι" πίεσε και είχε καλύτερη εικόνα επιθετικά και κατάφερε να πάρει την νίκη με το εντυπωσιακό γκολ του Κλέιτον στο 85'.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά) / Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας), Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας) / Γιανναδάκης Εμμανουήλ (Λασιθίου)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87' Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (90' Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58' Τζανής).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπίεσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (61' Λέτο), Κουίνσι (78' Φουρλάνος), Μαυρίας (46' Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

Σκόρερ: - / 85' Κλέιτον

Κίτρινες: Πάντος, Ντε Βισέντι / Κλέιτον, Σπυρόπουλος, Λέτο, Σιμάο

Ανασκόπηση αγώνα:

Με σύστημα 4-2-3-1 τους Σκούφαλη και Ζαραδούκα αμυντικά χαφ με τους Ντε Βισέντι (δεξιά) και Μπεσέρα (αριστερά) στα άκρα και τον Γεωργίου πίσω από τον Βίλα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Με αρκετές αλλαγές και νέες απουσίες της τελευταίας στιγμής παρουσίασε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που άφησε εκτός αποστολής τους Λέτο και Ζέκα, με τον πρώτο να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και τον δεύτερο να έχει συμπτώματα πνευμονίας. Στο τέρμα διατήρησε τον Καρνέζη ενώ στην άμυνα διατήρησε τον Κατσουράνη με τον Μπίεσμιρ αλλά τον Ιωαννίδη να παίρνει την θέση του Σπυρόπουλου ενώ τις απουσίες των Ζέκα και Λέτο κάλυψαν οι Μαυρίας και Κλέιτον που επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα.

Με 40λεπτη καθυστέρηση λόγω του πάγου που είχε πιάσει σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου ξεκίνησε η αναμέτρηση με τις ενστάσεις αρκετές ειδικά από τους φιλοξενούμενους, αφού το γήπεδο δεν είχε καθαρίσει και ήταν εμφανή στις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών πως δεν μπορούσαν να πατήσουν και να σταματήσουν σε αρκετά σημεία του γηπέδου λόγω της ολισθηρότητας.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 20λεπτά στον αγώνα και ο Λέτο πήγε στον αντίπαλο πάγκο για να τονίσει στους αντίπαλους παίκτες πόσο επικίνδυνο είναι το σημείο μπροστά στους δύο πάγκους από τον πάγο που είχε. Αυτό προκάλεσε νέα δεκάλεπτη διακοπή στο ματς με τον Πειραιώτη διαιτητή να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό αλλά και τον Σπυρόπουλο ενώ απέβαλε και τον βοηθό του Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αρκετά επηρεασμένοι από το γήπεδο καθώς δεν μπορούσαν να τρέξουν και να πατήσουν σταθερά στην πλάγια γραμμή του άουτ.

Οι γηπεδούχοι με καλύτερη ψυχολογία στο ματς και γνωρίζοντας τις καιρικές συνθήκες "πατούσαν" πιο σωστά στον αγωνιστικό χώρο και σε δύο λεπτά μέσα απείλησαν ισάριθμες φορές. Στο 24' μετά την σέντρα του Σκούφαλη ο Μπεσέρα έκανε το απευθείας σουτ αλλά ο Καρνέζης σωστά τοποθετημένος απέκρουσε την μπάλα. Σπουδαιότερη απέκρουση στο επόμενο λεπτό (25') όταν το σουτ του Βίλα από το ύψος του πέναλτι σε τετ α τετ ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού απομάκρυνε με το σώμα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 29' όταν ο Κλέιτον βρήκε τον Τοτσέ στα πλάγια αλλά την καθυστερημένη και πιο δυνατή πάσα του Βραζιλιάνου δεν πρόλαβε ο Ισπανός επιθετικός που σούταρεα αλλά ο εξερχόμενος Κηπουρός απομάκρυνε. Ο Ισπανός φορ στο 37' από πλάγια θέση σούταρε αλλά δεν ανησύχησε ο Κηπουρός που σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε την μπάλα. Νωρίτερα, τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι συνεχείς κάρτες που μοίραζε ο Πειραιώτης ρέφερι είχαν εκνευρίσει και αποσυντονίσει κυρίως τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν είχαν σωστή επιθετική ανάπτυξη ούτε από τα άκρα ούτε από τον άξονα.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων από την διακοπή στο ξεκίνημα του ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε τρεις φορές αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ορέστη Καρνέζη. Στο 45' ο Μπεσέρα έκανε το σουτ ο Γεωργίου σε τετ α τετ θα νικηθεί από τον Καρνέζη αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Τρία λεπτά αργότερα (45'+3') ο Ζαραδούκας με κάθετη βρήκε τον Βίλα και το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια και πάλι σωτήρια ο πορτιέρο του "τριφυλλιού" που στο 45'+5' μετά την σέντρα του Σκούφαλη είδε το σουτ του Ζαραδούκα να περνάει δίπλα από την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει αλλάξει στα πλάνα του τον Μαυρία με τον Μαρίνο στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Άγγελο Αναστασιάδη να εμμένει στις αρχικές του επιλογές . Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς στο ίδιο τέμπο που έλεηξε το πρώτο 45λεπτο και χάνοντας ευκαιρίες. Στο 49' ένα σουτ του Βίλα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Καρνέζης που στο επόμενο λεπτό σταμάτησε στα άκρα το πλασέ του Γεωργίου.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβηκαν στο γήπεδο για να πιέσουν τον αντίπαλό τους και σε διάστημα 3 λεπτών, ο Κουίνσι είχε δύο εξαιρετικά σουτ με το πρώτα να περνάει άουτ και το δεύτερο να απομακρύνει σωτήρια ο Κηπουρός. Ο Πορτογάλος τεχνικός παράλληλα έριξε στο ματς τον Λέτο για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο δεύτερο μέρος κοντά στο γκολ όταν στο 75' μετά το φ άουλ του Λέτο ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε σωτήρια απέκρουση σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Τοτσέ σούταρε από πλάγια θέση ο Ζαραδούκας πάνω στην γραμμή απομάκρυνε και εν συνεχεία το σουτ του Λέτο κόντραρε και πέρασε χωρίς ανησυχία εκτός περιοχής.

Τελικά, οι παίκτες του Φερέιρα πήραν αυτό που αναζητούσαν στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με τον Τοτσέ να δέχεται την πάσα στο 85' του Κλέιτον να σουτάρει αλλά ο Κηπουρός να σταματάει την μπάλα με τα πόδια αλλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός με ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον πορτιέρο του ΠΑΣ που μπερδεύτηκε με τον Κώτσιο και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Στα τελευταία λεπτά στο ματς θρίλερ των "Ζωσιμάδων" παρά την είσοδο των Μπακαγιόκο και Μιχαήλ ο "Αγιαξ της Ηπείρου" δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός και να φτάσει στην ισοφάριση.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες (-4 βαθμούς Κελσίου) με τον πάγο στα πλάγια του γηπέδου να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Επίσης η καταπληκτική ημέρα που βρέθηκαν οι δύο τερματοφύλακες (Καρνέζης και Κηπουρός) που σταματούσαν κάθε ενέργεια των αντιπάλων τους μέχρι το 85' όπου ο πορτιέρο του ΠΑΣ νικήθηκε από τον Κλέιτον.

Η συνέντευξη Τύπου

Άγγελος Αναστασιάδης: " Είναι θέμα χρόνου να γυρίσει η Παναγιά το κουμπί. Τύχη δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ήρθε ο πρόεδρος πριν το ματς και είπε να ανακοινώσω πριμ και του είπα μην το κάνεις αυτό. Δεν παίζουν τα χρήματα ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε ομάδα πριν. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Ένα 5-0 έγινε 0-1 στο δεύτερο."

Ζεσουάλδο Φερέιρα: " Δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας σε ένα γήπεδο υπό τέτοιες συνθήκες. Και θα έλεγα σε έναν αγώνα σαν και αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει θέαμα, χωρίς ποιοτικό ποδόσφαιρο και αν κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη."


Το φιλμ του αγώνα

12' Κίτρινη κάρτα στον Κλέιτον για "θέατρο" που θεώρησε ότι έκανε ο Βραζιλιάνος άσος.

14' Σουτ του Γεωργίου μπλόκαρε ο Καρνέζης στην γωνία του.

22' Το ματς ξανά άρχισε μετά από διακοπή για περίπου 10 λεπτά. Λέτο και Σπυρόπουλος πήραν κίτρινη κάρτα από τον Σπάθα επειδή διαμαρτυρήθηκαν με παρέμβασή τους για την ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου. Ο Πειραιώτης διαιτητής απέβαλε και τον Ζοσέ Γκόμες βοηθό του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

24' Σέντρα Σκούφαλης ο Μπεσέρα το απευθείας σουτ και ο Καρνέζης απέκρουσε την μπάλα.

25' Σουτ του Βίλα από το ύψος του πέναλτι και σε τετ α τετ με τον Καρνέζη, ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού απομάκρυνε με το σώμα.

27' Κίτρινη κάρτα στον Πάντο για σκληρό μαρκάρισμα στον Βιτόλο.

29' Κλέιτον σε Τοτσέ στα πλάγια εκείνος πλάσαρε αλλά ο εξερχόμενος Κηπουρός απομάκρυνε σωτήρια.

31' Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για μαρκάρισμα στον Πάντο.

37' Τοτσέ σουτ από πλάγια θέση δεν ανησύχησε ο Κηπουρός που σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε την μπάλα.

45' Σουτ του Μπεσέρα ο Γεωργίου σε τετ α τετ θα νικηθεί από τον Καρνέζη αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.

45'+3' Ζαραδούκας με κάθετη βρήκε τον Βίλα και το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια και πάλι σωτήρια ο Καρνέζης.

45'+5' Σέντρα Σκούφαλη ο Ζαραδούκας το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

46' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο να αντικαθιστά τον Μαυρία.

49' Σουτ του Βίλα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Καρνέζης.

50' Γεωργίου από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και ο Καρνέζης κλείνοντας την εστία του σταμάτησε το πλασέ του.

51' Κουίνσι σουτ από το ύψος του ημικύκλιου αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

54' Κουίνσι νέο σουτ με δύναμη ο Κηπουρός δύσκολα στην γωνία του απομάκρυνε σε κόρνερ.

58' Τζάνης αντί του Βίλα στην πρώτη αλλαγή των γηπεδούχων.

61' Δεύτερη αλλαγή των φιλοξενούμενων με τον Λέτο να μπαίνει στο ματς αντί του Βιτόλο.

66' Κίτρινη κάρτα στον Ντε Βισέντι για κράτημα φανέλας στον Κλέιτον.

70' Λάθος απομάκρυνση Καρνέζη ο Γεωργίου έστρωσε στον Σκούφαλη αλλά το πλασέ του πήγε ψηλά άουτ.

75' Φάουλ του Λέτο ο Κατσουράνης την κεφαλιά σωτήρια απέκρουση του Κηπουρού σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Τοτσέ σούταρε από πλάγια θέση ο Ζαραδούκας πάνω στην γραμμή απομάκρυνε και εν συνεχεία το σουτ του Λέτο κόντραρε και πέρασε χωρίς ανησυχία εκτός περιοχής.

78' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Φουρλάνο να μπαίνει αντί του Κουίνσι.

85' 0-1 ΓΚΟΛ Ο Τοτσέ σούταρε ο Κηπουρός απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια και το γυριστό σουτ (ψαλίδι) του Κλέιτον η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα.

87' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μπακαγιόκο να μπαίνει στην θέση του Ζαραδούκα.

89' Σκούφαλης το σουτ επέμβαση του Καρνέζη που απομάκρυνε και εν συνεχεία υποδείχθηκε οφ σάιντ ο Μπεσέρα.

90' Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Μιχαήλ αντί του Γεωργίου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ