STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0
INTIME SPORTS

Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ΠΑΣ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στους "Ζωσιμάδες", για την 28η αγωνιστική της Super League.

Σε ένα ντέρμπι για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην βαθμολογία, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στους "Ζωσιμάδες" και μετά από ένα 90λεπτο με καλό ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις εστίες των Βελλίδη και Ράφαελ, το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Παναιτωλικός έφτασε πρώτος κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο ατύχησε να πέσει πάνω σε ένα εξαιρετικό Βελλίδη που ήταν φύλακας - άγγελος για την εστία του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές στο ματς, ωστόσο δεν ευτύχησαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο. Σε γενικές γραμμές η ισοπαλία στους "Ζωσιμάδες" κρίνεται δίκαιη, έπειτα από ένα ματς που κράτησε το ενδιαφέρον του έως το τέλος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Νεκτάριος Παστρωμάς (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες (82' Γιάκος), Κοροβέσης, Ίλιτς, Μανιάς.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μύγας, Ετζενγκουέλε, Κούσας, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λάζαρ (56' Κουτρουμάνος), Φωτάκης (83' Ρουσκουγιέδα), Μαρτίνες (68' Θεοδωρίδης), Καπέλ, Μορένο.

Γκολ: -/-

Κάρτες: 31' Τζημόπουλος, 86' Κοροβέσης / 75' Σκαραμοτσίνο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανασκόπηση

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε ορεξάτος την αναμέτρηση και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Φάσεις έφτιαξαν οι φιλοξενούμενοι αλλά τους έλειψε το γκολ, την στιγμή που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να μπει στον ρυθμό του αγώνα.

Στο 7' από φάουλ του Μαρτίνες ο Μορένο βγήκε φάτσα με τον Βελλίδη, ωστόσο ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε μια σωτήρια επέμβαση από το 1 μέτρο, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σώθηκαν από το αριστερό δοκάρι, στην προσπάθεια του Μαρτίνες εκτός περιοχής.

Αυτό ήταν το 12ο (!) φετινό δοκάρι για τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη Super League. Μορένο και Μαρτίνες είχαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες να σκοράρουν στο 17' και το 36' αντίστοιχα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Από το 20ο λεπτό ο ΠΑΣ άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι και είχε τις δικές του καλές στιγμές στο ματς, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με κορυφαία στιγμή την χαμένη ευκαιρία του Ίλιτς στο 37' που πλάσαρε μόλις άουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες".

Με ένα σουτ του Τσάβες στο 50', που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ράφαελ, ξεκίνησε η επανάληψη. Ο Παναιτωλικός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ωστόσο η άμυνα του ΠΑΣ έβρισκε τον τρόπο να κρατά τους κινδύνους μακριά από την εστία του Βελλίδη, που ήταν σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε.

Οι γηπεδούχοι με ιδιαίτερα δραστήριους τους Τσάβες και Κοροβέση, κατάφεραν από το 60 και μετά να πλησιάσουν απειλητικά την περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως πότε η αστοχία και πότε οι σωστές τοποθετήσεις του Ράφαελ, κράτησαν τον ΠΑΣ μακριά από το γκολ.

Στο 88' ο Βελλίδης δεν αιφνιδιάστηκε στην σέντρα-σουτ του Σκαραμοτσίνο, ολοκληρώνοντας με μια ακόμη σωτήρια επέμβαση την εξαιρετική παρουσία του στην αναμέτρηση. Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στους "Ζωσιμάδες".

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 7ο λεπτό, όταν ο Μορένο από το 1 μέτρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πιστοποιεί τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο διαιτητής

Δύσκολη η φάση του 66' που ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Βελλίδη στον Μορένο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων φαίνεται να τσιμπάει την μπάλα και να πέφτει μετά την σύγκρουση του με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Ο Κύζας υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Κατά τα άλλα η διαιτησία του ήταν σωστή, κάνοντας χρήση των κανονισμών με ίδια φιλοσοφία για τις δύο ομάδες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάρκος Βελλίδης πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας καταγράψει συνολικά μια σειρά εντυπωσιακών και σωτήριων επεμβάσεων. Εξαιρετικός απέναντι και στον Παναιτωλικό με την συνολική του παρουσία στο 90λεπτο των "Ζωσιμάδων".

Μας άρεσε

Ο Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού έκανε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, έβγαλε σε θέση βολής τους συμπαίκτες του, ενώ ο ίδιος ατύχησε εις διπλούν (δοκάρι και Βελλίδης του στέρησαν το γκολ σε 2 περιπτώσεις). Δεν είναι σύμπτωση πως μετά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού, ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα με τις άδειες κερκίδες σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου δύο πολύ καλές ομάδες πάλεψαν για τη νίκη έως το τέλος, έχοντας παράλληλα και ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Ένα μέτρο αντιμετώπισης (;) της βίας που πληγώνει περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ