STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός, όμως τελικά κατάφερε να φύγει νικητής από τα Γιάννενα (2-1) και έκανε το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα, έχοντας προβάδισμα 7 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Μήτρογλου, Τζιμπούρ τα γκολ, ενώ μείωσε ο Γεωργίου. Διαβάστε τον MVP της αναμέτρησης, τον αδύναμο κρίκο και τα στατιστικά.

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός και πλέον μετά και την ήττα του ΠΑΟ από τον Πανθρακικό, βρίσκεται ήδη στο +7 από τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Οι Πειραιώτες είχαν την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος, όμως σε καμιά περίπτωση δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και έτσι το πρώτο 45λεπτο απέναντι στον ταμπουρωμένο ΠΑΣ έληξε δίχως σκορ.

Όλα άλλαξαν για τους Νταμπλούχους Ελλάδας με την είσοδο του Μήτρογλου στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και έδωσε περισσότερο ελεύθερο χώρο στον Τζιμπούρ. Έτσι, μέσα σε 7 λεπτά το 0-0 είχε μετατραπεί σε 0-2 και ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πάρει μια εύκολη νίκη.

Ένα λάθος του Σιόβα και του Κάρολ έβαλε όμως τον ΠΑΣ ξανά στο παιχνίδι και η ομάδα του Πειραιά παραλίγο να την πατήσει όπως το 2009 (το 2-0 είχε γίνει 2-2), κάτι που βέβαια δεν συνέβη παρά την ηρωική υπερπροσπάθεια της ομάδας των Ιωαννίνων.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλή σε γενικές γραμμές όχι τόσο στην άμυνα, όσο στην επίθεση. Ο Τοροσίδης πήρε ανάσες, όμως ο Παπάζογλου που τον αντικατέστησε δεν είναι δεξί μπακ κι αυτό φαινόταν, αφού δεν έβγαινε καθόλου μπροστά, ενώ αντιμετώπισε και κάποια προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Επίσης, ο Κάρολ και ο Σιόβας δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ ο Γκρέκο δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή, όπως και οι Μασάντο, Μανωλάς. Όλα τα λεφτά ήταν ο Τζιμπούρ, ο Μήτρογλου και ο μαέστρος Ιμπαγάσα.

Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν πολύ αμυντικά, έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν έχοντας πολλούς παίκτες πίσω από την σέντρα, όμως τελικά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους και παρά την καλή τους εμφάνιση στα τελευταία λεπτά, δεν πήραν κάποιον βαθμό.

Ταυτότητα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/Βοηθοί: Μ. Κουκουλάκης, Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Μερκενίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62' Τζάννης), Πατσατζόγλου (89' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (73' Φουστέρ), Μασάδο, Τζιμπούρ (85' Φέισα).

Γκολ: 68' Γεωργίου / 60' Μήτρογλου, 67' Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 38' Κολοβέτσιος, 69' Πάντος / 42' Μοδέστο, 76' Μανωλάς, 84' Ιμπαγάσα

Ο αγώνας

Οι αλλαγές του Ζαρντίμ

Με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο και τον ρόλο του δεξί μπακ πήρε ο Τάσος Παπάζογλου, ενώ για πρώτη φορά είδαμε τον Κώστα Μανωλά στην βασική ενδεκάδα (στα δύο προηγούμενα ματς δεν ήταν ούτε στην αποστολή).

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Σιόβας ήταν δίπλα στον Μανωλά, αριστερά ήταν ο Χολέμπας, στο κέντρο ο Μοδέστο με τον Ιμπαγάσα και τον Γκρέκο που πραγματοποίησε ντεμπούτο, ενώ στην επίθεση αριστερά ήταν ο Αμπντούν, δεξιά ο Μασάντο και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχε ερυθρόλευκη απόχρωση, αφού οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να αποκτήσουν τον έλεγχο και να κυριαρχήσουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η διάθεση των γηπεδούχων άλλωστε ήταν άκρως συντηρητική και αμυντική, με αποτέλεσμα να βλέπουμε παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έφταναν με σχετική ευκολία κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όμως το πρόβλημα ήταν στην τελική πάσα και στις σέντρες. Έτσι, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ απειλούσε κυρίως με σουτ όπως αυτό του Γκρέκο στο 11' ή με στημένες φάσεις.

1-1... στα δοκάρια

Και ενώ τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι το απόλυτο αφεντικό και ο ΠΑΣ είχε ταμπουρωθεί πίσω, έχοντας μια πολυπρόσωπη άμυνα. Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να απειλήσουν και έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 34' η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε λίγο άουτ, στο 37' το σουτ του Αμπντούν ήταν άστοχο, ενώ στο 39ο λεπτό, η κεφαλιά του Μανωλά τράνταξε το δοκάρι του Φεγκρούς.

Όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες πλησιάζουν στο γκολ, όμως ήρθε η απάντηση του ΠΑΣ για να τους... προσγειώσει. Ο Ντε Βινσέντι προσπέρασε και το Κάρολ εντός περιοχής, πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αφού ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να πιέζει για να φτάσει στην επίτευξη του γκολ, είχε ευκαιρίες όμως δυσκολευόταν να παραβιάσει την εστία του Φεγκρούς. Στο 52' ο πορτιέρο του ΠΑΣ έκανε διπλή σημαντική απόκρουση, αρχικά στο σουτ του Μασάντο και στη συνέχεια στο πλασέ του Τζιμπούρ από την μικρή περιοχή, διατηρώντας το 0-0.

Μητρογκόλ, "τρομοκράτης" και 2-0

Βλέποντας πως η επίθεση της ομάδας του χρειάζεται ενίσχυση, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο και δικαιώθηκε. Ο Έλληνας επιθετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και δύο λεπτά μετά την είσοδό του, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και το πανηγύρισε αγκαλιά με τον Τζιμπούρ που του πρόσφερε μια ωραία ασίστ!

Όλα πλέον ήταν πιο εύκολα για τους "ερυθρολεύκους" καθώς είχαν ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και πλέον είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Με τα πόδια πιο ελαφριά και ελεύθερα, οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν και στο 2-0, έπειτα από μια άψογη ασίστ 30 μέτρων του Ιμπαγάσα και ένα εξαιρετικό τελείωμα του Τζιμπούρ ανάμεσα από αμυντικούς και τερματοφύλακα.

"Δώρο" Κάρολ και 1-2

Κι ενώ οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν το 2-0, μια λάθος συνεννόηση του Σιόβα με τον Κάρολ, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να ξαναμπεί στο ματς. Ο Γεωργίου πήρε την μπάλα και ένα λεπτό μετά το γκολ του Τζιμπούρ (68'), πλάσαρε μπροστά σε άδεια εστία και μείωσε για την ομάδα του.

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε φωτιά με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες. Ο Σιόβας λίγο έλειψε να διορθώσει το λάθος του, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ στο 71', ενώ στο 79΄έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά το σουτ του από πλάγια αριστερά κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το θαύμα, όπως ο ασταθής Κάρολ, κατάφερε να διορθώσει όλα τα προηγούμενα λάθη του με μια διπλή απόκρουση που έδωσε δύο βαθμούς στον Ολυμπιακό.

MVP της αναμέτρησης

Η είσοδος του Μήτρογλου μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό προς το καλύτερο, όμως όλα τα λεφτά ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός μόλις απελευθερώθηκε με τη βοήθεια του Έλληνα φορ, έβγαλε μια ασίστ πάρε-βάλε, ενώ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, αποδεικνύοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση! 4 γκολ σε 3 ματς δεν είναι λίγα...

Ο αδύναμος κρίκος

Μπορεί στις καθυστερήσεις να έκανε μια διπλή απόκρουση σώζοντας την εστία του, όμως σ' όλο το παιχνίδι, ο Κάρολ έδειξε πως δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Ήταν επιρρεπής στο λάθος, είχε μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ και γενικότερα ήταν ασταθής. Μην ξεχνάμε πως και με την Βέροια (το πρώτο ματς που είχε δώσει ο Ολυμπιακός στην επαρχία), ο Βορειοϊρλανδός είχε ευθύνη στο γκολ.

Στατιστικά

1 Γκολ 2
1 Ασίστ 2
7 Τελικές Προσπάθειες 15
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
2 Κεφαλιές 4
6 Αποκρούσεις 3
17 Επεμβάσεις 9
24 Κλεψίματα 21
21 Φάουλ 11
2 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 8
33 Λάθη 49
2/13 Γεμίσματα 8/29
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ