STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την ανατροπή νικώντας την Κέρκυρα με 2-1, στον κακό αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, για την 21η αγωνιστική της Super League.

Στον υπερβολικά κακό αγωνιστικό χώρο στους "Ζωσιμάδες", οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κέρκυρας, μάταια προσπαθούσαν να παράξουν ποδόσφαιρο.

Η φιλοξενούμενη Κέρκυρα, ήταν αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ με τον Χαβίτο, ενώ ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Ίλιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Τελικά, οι Ηπειρώτες έφτασαν στην ανατροπή στο 80' με το γκολ του Μανιά, παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη και προσθέτοντας ακόμη τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή τους.

Η άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κοροβέση στην εκπνοή της αναμέτρησης δεν κόστισε στον ΠΑΣ Γιάννινα, που με αυτή τη νίκη, ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας τέσσερις λιγότερους από τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται στην 5η.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης, Ιωάννης Κοντιζάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες (89' Ντάσιος), Μπέριος, Τσουκαλάς, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσάβες (82' Χαρίσης), Ίλιτς, Μανιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Καρδόσο (82' Σιόντης), Κρητικός, Χαβίτο, Λέαλ (46' Φάμπιο), Κόντος (73' Κάικουτ), Μαρκόβσκι

Γκολ: 45' Ίλιτς, 80' Μανιάς / 15' Χαβίτο

Κάρτες: 57' Ντιμιτρόβσκι

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Χτύπημα με Χαβίτο

Περισσότερα σε λίγο... Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων και προσπάθησε να αιφινιδιάσει την Κέρκυρα, μόλις στο δεύτερο λεπτό με μία σέντρα - σουτ του Κουτζαβασίλη.

Ύστερα από αυτό και για τα επόμενα δέκα λεπτά ακολούθησε σιωπητήριο, μέχρι να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τους γηπεδούχους ο Κόντος, με διπλή προσπάθεια στο 14ο λεπτό.

Κι αυτό γιατί οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπέριου και έδωσε έτοιμο γκολ στον Χαβίτο, με τον Ισπανό να ολοκληρώνει την προσπάθεια ιδανικά.

Ανάκαμψη με Τσάβες και Μανιά

Μετά τη ψυχρολουσία, ο ΠΑΣ προσπάθησε να ανέβει, κέρδισε μέτρα, και οι Μανιάς στο 27' και Τσάβες στο 29' δοκίμασαν την ετοιμότητα του Κουτζαβασίλη, με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να παίρνει άριστα με τόνο, σε αμφότερες των περιπτώσεων.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Στα ίσα με Ίλιτς

Τα σουτ των Τσουκαλά και Ίλιτς επιβεβαίωσαν την αγωνιστική υπεροχή - σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου - του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αυτή επισφραγίστηκε από το δεύτερο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και αφού εκμεταλλεύτηκε τη χαρακτηριστική αδράνεια των Ηπειρωτών μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσάβες.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς λόγω της βροχόπτωσης - εξάλλου λίγες ώρες πριν ετίθετο εν αμφιβόλω η διεξαγωγή της αναμέτρησης - και οι ποδοσφαιριστές όσο κι αν προσπάθησαν να παράξουν ποδόσφαιρο, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Μάλιστα, η πρώτη χρονικά φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν στο 63ο λεπτό με τη κεφαλιά του Μανιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κούραση και βαριά πόδια

Ίλιτς και Τσάβες - ο Αργεντινός μάλιστα εις διπλούν - φρόντισαν να δημιουργήσουν ανησυχία στον Κουτζαβασίλη, αλλά η τελική των επιλογή στερείτο αποτελεσματικότητας και ευστοχίας.

Ήταν όμως ο Μιχάλης Μανιάς που διαμόρφωσε τη μοίρα μίας αναμέτρησης που μέχρι τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτο στην ισοπαλία.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Ανατροπή με Μανιά

Ο Τσάβες εκτέλεσε το κόρνερ στο 80ό λεπτό, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Μανιά, ο οποίος με δυνατό σουτ "κεραυνοβόλησε" τον Κουτζαβασίλη και έκανε το 2-1

Οι Ηπειρώτες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ,όταν ο Βενέτης ανέτρεψε τον Κοροβέση. Ωστόσο, ο τελευταίας είδε τον Κουτζαβασίλη να του στερεί τη δυνατότητα να χριστεί και αυτός σκόρερ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Η γενική αίσθηση που μένει μετά τη λήξη της αναμέτρησης είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και το τελικό σκορ, μάλλον κρίνεται δίκαιο.

Η άσχημη εικόνα, ανήκει στον κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Κακή για τους ποδοσφαιριστές, το θέαμα, το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μιχάλη Μανιά. Η σπουδαιότητα του αναμφισβήτητη. Καθόρισε πλήρως την οικονομία της αναμέτρησης, προσθέτοντας ακόμη τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του ΠΑΣ. Εξάλλου στο τέλος της σεζόν, όταν γίνεται και το "ταμείο", δεν μετρούν τα θεαματικά γκολ, αλλά αυτά που δίνουν βαθμούς. Κι αυτό του Μιχάλη Μανιά, έδωσε τρεις ακόμη βαθμούς στους Ηπειρώτες.

Ο διαιτητής

Η παρουσία του Ιωάννη Καμπαξή κρίνεται θετική, γιατί ακριβώς ο διαιτητής δεν διεκδίκησε το ρόλο του πρωταγωνιστή. Ακόμη και στις φάσεις που θα μπορούσε να τιμωρήσει πειθαρχικά κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, προτίμησε την επικοινωνία και την προειδοποίηση στους ποδοσφαιριστές. Τον βοήθησαν κι αυτοί, το χειρίστηκε καλά κι αυτός, και η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σταύρος Τσουκαλάς, για τη σταθερότητα που επιδεικνύει, ακόμη και στις κακές ημέρες της ομάδας του. Ο Έλληνας μέσος, έδωσε μάχες προσπάθησε, ακόμη κι αν οι προσπάθειες δεν του βγήκαν. Αυτή τη μαχητικότητα και σταθερότητα βλέπει και ο Γιάννης Πετράκης και δεν τον βγάζει -σχεδόν ποτέ - από την ενδεκάδα. Μπορεί να είναι λίγο άδικο που κλέβει τη δόξα από το σκόρερ της ανατροπής, Μιχάλη Μανιά, αλλά κατά τη γνώμη μας ήταν ο κορυφαίος.

Μας άρεσε

Οι φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα κάτω, επέμεναν ακόμη κι όταν δεν τους έβγαιναν οι προσπάθειες, ακόμη κι όταν τα πόδια τους ήταν ιδιαίτερα βαριά λόγω της κόπωσης. Θέτοντας εάν θέλετε, τον εαυτό τους σε κίνδυνο τραυματισμού. Αξιέπαινοι...

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η άστοχη έμπνευση του Μιχάλη Γρηγορίου να βάλει από την αρχή τον Σέρχιο Λεάλ, σπαταλώντας μία αλλαγή. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον ίδιο τον προπονητή, αλλά ο Ουρουγουανός φάνηκε ότι με ελάχιστες προπονήσεις, ήταν εκτός κλίματος στα Ιωάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ