STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παρατηρητής με παρελθόν στο ντέρμπι

Παρατηρητής με παρελθόν στο ντέρμπι

Ο Δημήτρης Κύρκος θα βαθμολογήσει τον Γιώργο Κύζα στον αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ ξυπνώντας αναμνήσεις από το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" στην Τρίπολη το 2011 και τις καταγγελίες που είχαν ακολουθήσει.

Έναν πρώην διαιτητή με. παρελθόν για τον Ολυμπιακό στέλνει η ΚΕΔ στο ντέρμπι του Σαββάτου (17/10) ανάμεσα στους "ερυθρόλευκους" και την ΑΕΚ για να βαθμολογήσει τον διαιτητή Γιώργο Κύζα, προκαλώντας απορίες με την επιλογή της.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος, τα σφυρίγματα του οποίου στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό (2-0) στις 27/11/2011 για το πρωτάθλημα και το πέναλτι που δεν είχε καταλογίσει υπέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου σε μαρκάρισμα από τον Χουανίτο, είχαν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους "ερυθρόλευκους" και την "επίσκεψη" του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα, όπως ο ίδιος ο Κύρκος είχε καταγγείλει στις εισαγγελικές αρχές αλλά και σε σεμινάριο διαιτητών λίγο καιρό μετά το επίμαχο παιχνίδι.

Ο πρώην ρέφερι από την Ήπειρο είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό και αποχή από τους ορισμούς για 1.5 μήνα και στο τέλος της περιόδου 2011-12 είχε τεθεί εκτός πινάκων.

Μάρτυρας στο "koriopolis"

Ο Δημήτρης Κύρκος ήταν μάρτυρας στην δίκη των "στημένων" αγώνων στις 9 Οκτωβρίου 2013 και στην κατάθεση του είχε υποστηρίξει ότι η τιμωρία και η καρατόμηση του, ήταν. " απόφαση της ΚΕΔ. Ίσως επειδή θεώρησαν ότι δεν πήγα καλά. Η ΚΕΔ κάνει ό,τι θέλει. Πιθανόν να με έκρινε ανεπαρκή".

Στη συνέχεια, είχε ακολουθήσει ο εξής διάλογος με τον δικηγόρο του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Ηρειώτη.

Ηρειώτης: Στις 17/04/2012 έχετε καταθέσει κάτι στον εισαγγελέα. Τι ήταν αυτό; .

Κύρκος: Ότι μετά το ματς στην Τρίπολη, ήρθε ο κύριος Μαρινάκης στα αποδυτήρια.

Ηρειώτης: Και τι σας είπε στα αποδυτήρια; .

Κύρκος: Ό,τι λέει ένας αδικημένος πρόεδρος σε διαιτητές.

Ηρειώτης: Τον αδικήσατε; .

Κύρκος: Κατ' αυτόν ναι.

Ηρειώτης: Εδώ έχετε καταθέσει στον εισαγγελέα ότι σας είπε: «Πρέπει να ντρέπεσαι για τη σημερινή σου διαιτησία. Να προσέχεις από εδώ και πέρα, να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό». Το γράψατε στο φύλλο αγώνα αυτό; .

Κύρκος: Όχι δεν το κρίναμε σκόπιμο.

Ηρειώτης: Μετά τον αγώνα αυτόν, σας έγινε μια ενέδρα στα Γιάννενα. Ποιος μπορεί να το έκανε; Μπορεί να το έκανε ο Ψωμιάδης; .

Κύρκος: Μου έστησαν μια ενέδρα που την απέτρεψε η Αστυνομία. Ήταν μετά τον αγώνα Αστέρας - Ολυμπιακός. Ο καθένας θα μπορούσε να το είχε κάνει.

Η υπόθεση του Δημήτρη Κύρκου περιλαμβάνεται και στην δικογραφία για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ