STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2
INTIME SPORTS

Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Πανθρακικού με 3-2 με τους φιλοξενούμενους να έχουν προηγηθεί νωρίτερα με 2-1.

Αν και πολλοί περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα, ο ΠΑΟΚ καρδιοχτύπησε κόντρα στον Παναθρακικό και πήρε τη νίκη με 3-2 πετυχαίνοντας την πρώτη ανατροπή της χρονιάς.

Ο Αναστασιάδης πήρε το ρίσκο και παρέταξε μία ενδεκάδα με ολικό ροτέισιον, αφού δεν άφησε εκτός μόνο τους Αθανασιάδη, Μακ και Τζιόλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, αλλά και τους Ρατς, Περέιρα, Σκόνδρα (οι δυο τελευταίοι μπηκαν αλλαγή).Επιθετικά ο "Δικέφαλος" δεν επηρεάστηκε πολύ, αμυντικά όμως, ήταν γεμάτος κενά και απέδειξε ότι δεν μπορεί να παίξει με την γραμμή στα μετόπισθεν ψηλά.Τελικά, έστω και με άγχος, ο κόσμος στις κερκίδες, που δεν ήταν πολύς, πανηγύρισε μία ακόμη νίκη της ομάδας του και θα την δει να αντιμετωπίζει ως πρωτοπόρος τον Ολυμπιακό την τετάρτη .

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (61' Περέιρα), Τζαβέλλας (67' Ποζατζίδης), Βίτορ, Κίτσιου (46' Σκόνδρας), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος
Πανθρακικός:Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73' Οκάτσι), Ποτουρίδης, Ίγκορ (50' Κάσες), Ντιγκινί (66' Ρομέου), Τσουμάνης
Γκολ: 7' Σαλπιγγίδης, 32' Ντιγκινί, 55' Τσουμάνης, 62' Παπαδόπουλος, 65' Περέιρα
Κάρτες:90"+2' 58' Μ' Μπόου
Διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Μια από τα ίδια...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά χάνοντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας γι' άλλη μια φορά γρήγορο γκολ. Στο 2' ο Μάρτενς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 6' ο Νίκος Σπυρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής αμυντικός εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Παπαδόπουλος, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε την τελευταία στιγμή την μπάλα κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σπυρόπουλος, κατάφερε ένα λεπτό αργότερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση της φάσης από τους αμυντικούς και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο ίδιο τέμπο

Παρά την επίτευξη του γκολ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να απειλεί την εστία του Πανθρακικού που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Στο 12' ο Κίτσιου σέντραρε, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά από δύσκολη γωνία, αλλά το δοκάρι και ο Αθανασιάδης έσωσαν την ομάδα της Κομοτηνής. Στο 22' οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη, αλλά το σουτ του νεαρού μέσου πέρασε άουτ.

Χαμηλοί ρυθμοί, ισοφάριση για Πανθρακικό

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο Πανθρακικός άρχισε δειλά-δειλά να βγαίνει από το καβούκι του. Μάλιστα, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Γλύκου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Ντιγκινί. Ο Τζάνης σέντραρε, ο Ντιγκινί έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο σουτ έκανε το 1-1.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ "ξύπνησε" και απείλησε μετά από ώρα με τον Παπαδόπουλο. Ο Μάρτενς σέντραρε, ο "Παπ" έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 38' ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι στην επίθεση, αυτήν την φορά με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος πάσαρε στον Μάρτενς, αλλά το τελείωμα του Βέλγου ήταν πολύ κακό, αν και βρισκόταν σε αρκετά πλεονεκτική θέση για να απειλήσει.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε κι αυτή στον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Γκολάσα μέσα στην περιοχή, το σουτ του Ισραηλινού κόντραρε, έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, σέντραρε στον αμαρκάριστο Σπυρόπουλος, αλλά ο αμυντικός του "Δικεφάλου" γλίστρησε και η προσπάθειά του ήταν πολύ κακή.

Εκνευρισμός και... 1-2

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο μέρος. Ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον πολύ μέτριο Κίτσιου με τον Σκόνδρα, μπήπως καταφέρει να αλλάξει την επιθετική, κυρίως, εικόνα της ομάδας του. Οι παίκτες του "Δικεφάλου", όμως, μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι. Ασυνεννοησία, κακές επιλογές και λάθη έκαναν την Τούμπα... να μουρμουράει! Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτήν την σύγχυση που επικρατούσε εντός κι εκτός γηπέδου κι έφτασε στο 1-2 με τον Τσουμάνη στο 55', ύστερα από συνεργασία του Λαδάκη και του Ίγκορ.

Το γνωστό... δίποντο!

Η απάντηση του Αναστασιάδη ήταν να τα παίξει όλα για όλα από το 61'. Τότε, πέρασε στην θέση του Σπυρόπουλου παίζοντας στην ουσία με τρεις αμυντικούς και τον Μάρτενς να "χρεώνεται" όλη την αριστερή πτέρυγα!

Αυτό το ρίσκο απέδωσε αμέσως. Μόλις στο 62' ο Σαλπιγγίδης με πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Παπαδόπουλο στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Πριν προλάβει να φύγει καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα της ισοφάρισης ο ΠΑΟΚ έφερε Τούμπα το ματς. Εκτελεστής για ακόμη μία φορά ο Φακούντο Περέιρα. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, εκτέλεσε άψογα το φάουλ που κέρδισε ο Γκολάσα, στα όρια της μεγάλης περιοχής κι έκανε το 3-2.

Διαχείριση και νίκη...

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ, αν και πιέστηκε, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Πανθρακικό, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πάνω από μισή ώρα με τρεις αμυντικούς. Ο Τζαβέλλας αποχώρησε αναγκαστικά στο 67' και την θέση του πήρε ο Ποζατζίδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις απαιτήσεις του ματς.

Έτσι, ο "Δικέφαλος" έφτασε σε μία... επεισοδιακή νίκη, διατηρώντας το +2 από τον Ολυμπιακό τρεις μέρες πριν το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Η ισοφάριση του Παπαδόπουλου. Ήρθε σε ένα σημείο που η Τούμπα "έβραζε" κι επιπλέον έδωσε την ώθηση για την ανατροπή του σκορ από τον Περέιρα τρία λεπτά αργότερα. Κρίσιμο γκολ και για τον ίδιο τον "Παπ", αφού υπήρχε γκρίνια και γι' αυτόν στις εξέδρες

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Έβαλε ένα γκολ που τον βοήθησε ψυχολογικά, έδωσε μία ασίστ, δεν έκανε λάθη και βοήθησε πάρα πολύ στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

O διαιτητής

Ο Δημήτρης Θάνος δεν έκανε λάθη, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και σε γενικές γραμμές πήγε καλά.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 1-2, όταν όλοι μουρμούριζαν στην Τούμπα, οι παίκτες του Αναστασιάδη κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους φετινή ανατροπή

Δεν μας άρεσε

Η επαναλαμβανόμενη αδυναμία του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να παίξει ψηλά άμυνα και να εκτίθεται με οποιονδήποτε αντίπαλο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ