STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Με γκολ των Αθανασιάδη (36') και Τζαβέλλα (84'), ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το προβάδισμα του Ολυμπιακού (33' Σάμαρης) στο ματς και πήρε το τρίποντο επικρατώντας με σκορ 2-1. Με κίτρινη κάρτα τιμώρησε τον Ισαουράλδε ο Κάκος στο 57', σε εν ψυχρώ χτύπημα στον Εντινγκά. Παράπονα και ο ΠΑΟΚ για την διαιτησία.

Πολλά νεύρα, κίτρινες κάρτες, ανατροπή και τρία συνολικά γκολ είχε το ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το προβάδισμα στο 33' με φοβερό σουτ του Σάμαρη, αλλά ο "Δικέφαλος" εκμεταλλεύθηκε δύο στιγμές αδράνειας στην άμυνα των Πειραιωτών και με γκολ των Αθανασιάδη στο 36' και Τζαβέλλα στο 84', γύρισε το παιχνίδι και πήρε την νίκη.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ιμπαγάσα με τραυματισμό από το 14', ενώ ο ΠΑΟΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λάζαρ για τον ίδιο λόγο από το 25'.

Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση είναι σίγουρα αυτή του 57'. Σε κερδισμένο κόρνερ για τον "Δικέφαλο" ο Ισαουράλδε με μπουνιά χτύπησε τον Εντινγκά στον πρόσωπο αλλά ο Κάκος έβγαλε απλά την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, φάση που επέσυρε απευθείας κόκκινη για τον αμυντικό των γηπεδούχων. Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι υπήρξε και επίσημη αντίδραση της πειραϊκής ΠΑΕ .

Ωστόσο υπάρχουν φάσεις όπου ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για λάθη εις βάρος του από τον Κερκυραίο ρέφερι. Πρόκειται για το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Αθανασιάδη εντός περιοχής (στο 39'), την κάρτα που δεν αντίκρισε ο Μασάντο στην επανάληψη για φάουλ στον Νάτχο, όπως και ο Μπονγκ για φάουλ στον Σκόνδρα και κοντρόλ-χέρι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα οι άνθρωποι του "Δικέφαλου" θεωρούν πως είναι λάθος η κάρτα (συμπλήρωσε τέσσερις) που δέχεται ο Κάτσε για φάουλ στον Εντινγκά (υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε επαφή), ενώ φωνάζουν για την χειρονομία του Σαλίνο στις καθυστερήσεις του αγώνα .

Η Super BALL στην Τούμπα για το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια και εκπομπή από τις 21:00. Καλεσμένος στο studio ο Στέφανος Καπίνο!

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Καιρός: Συννεφιά

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας), Νικόλαος Καραϊσαρΐδης (ΕΠΣ Πιερίας)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ισαουράλδε, Βίτορ (83' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24΄Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Λούκας, Αθανασιάδης (81' Χούσεν).

Αναπληρωματικοί: Γκσπούρνινγκ, Στοχ, Κίτσιου, Βούκιτς, Γεωργιάδης, Κατσουράνης, Χούσεν.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81' Πελέ), Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Βαλντές (72' Κάμπελ).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Τόρες, Πελέ, Κάμπελ, Πέρες, Στσέποβιτς.

Γκολ: 36' Αθανασιάδης, 84' Τζαβέλλας / 33' Σάμαρης

Κίτρινες κάρτες: 23' Αθανασιάδης, 48' Κάτσε, 57' Ισαουράλδε, 84' Τζαβέλλας, 90' Λούκας / 23' Μανωλάς, 27' Μασάντο, 56' Σαλίνο, 90' Πέρες

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ανασκόπηση αγώνα

Αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες ήταν τα πρώτα λεπτά στην Τούμπα, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να ανεβαίνει σταδιακά. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προσπαθούσαν να παίξουν με την μπάλα κάτω, ωστόσο πέρα από κάποιες καλές στιγμές, δεν υπήρξε η μεγάλη φάση στοα πρώτα 20 λεπτά του ματς. Στο 11' ο Ρομπέρτο μπλόκαρε ένα σουτ του Κάτσε εκτός περιοχής και στο 18' ο Βαλντές σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ.

Ένα γύρισμα του Λούκας στο 21' από αριστερά βρήκε τον Νάτχο στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ισραηλινός σημάδεψε ψηλά άουτ. Από το 15' ο Ιμπαγάσα είχε φύγει με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς και στο 24' τον μιμήθηκε ο Λάζαρ. Σιγά-σιγά τα νεύρα έκαναν την εμφάνιση τους στην Τούμπα (Αθανασιάδης - Μανωλάς, Τζαβέλλας - Μασάντο) και στο 29' ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

Ο Αθανασιάδης ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ με εκπληκτική επέμβαση χαμηλά κράτησε ανέπαφη την εστία του, καθώς και ο Λούκας στην επαναφορά και από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι "ερυθρόλευκοι" ευτύχησαν να προηγηθούν στο 33' όταν ο Πέρες από αριστερά σήκωσε το κεφάλι του και έστρωσε στον Σάμαρη, που εκτός περιοχής με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του -ανήμπορου να αντιδράσει- Γλύκου.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα από επιπόλαιο διώξιμο του Μανωλά ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Ρομπέρτο για το 1-1. Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 40', όταν από χτύπημα κόρνερ αρχικά ο Ισαουράλδε και στην συνέχεια ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με το κεφάλι.

Ο Ρομπέρτο είπε "όχι" σε μακρινό σουτ του Τζαβέλλα στο 43', με τον "Δικέφαλο" να αυξάνει την πίεση του στα καρέ του Ολυμπιακού. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ρυθμός δεν ήταν καλός, ωστόσο στο 51' το λάθος του Γλύκου (έδιωξε πάνω στον Μπονγκ) σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, λίγο έλειψε να στοιχίσει στον ΠΑΟΚ. Έξι λεπτά αργότερα ο Κάκος έδειξε... κίτρινη κάρτα στον Ισαουράλδε για μπουνιά στο πρόσωπο του Εντινγκά, φάση στην οποία έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο αμυντικός του "Δικέφαλου".

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1

Στο 63' ο Ρομπέρτο βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε προ του Αθανασιάδη στην πάσα-λόμπα του Νάτχο. Τρία λεπτά μετά ο Ισραηλινός αστόχησε πιεζόμενος από θέση μέσα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Το παιχνίδι είχε νεύρα και πολλές διακοπές, ενώ έλειπαν οι φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων, με τον ΠΑΟΚ να είναι ελαφρώς πιο κινητικός.

Στο 79' από έξυπνη κάθετη πάσα του Σάμαρη, ο Φουστέρ βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά από δύσκολη γωνία με το αριστερό δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Γλύκο.

Από εκτέλεση φάουλ του Νάτχο και απόκρουση του Μπονγκ με το κεφάλι, ο Τζαβέλλας έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και νίκησε τον Ρομπέρτο στο 84', δίνοντας στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει έως την λήξη της αναμέτρησης και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε νικητή τον "Δικέφαλο" στο ντέρμπι της Τούμπας.

Πολύτιμη νίκη για τον ΠΑΟΚ στην μάχη της δεύτερης θέσης, που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της περιόδου 2014-15.

Ο MVP της αναμέτρησης

Θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ με το γκολ στο 84', ωστόσο ο παίκτης που ήταν σταθερά καλύτερος σε όλο το 90λεπτο για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπίμπρας Νάτχο. Από τα πόδια του Ισραηλινού μέσου ξεκίναγε η δημιουργία για τον "Δικέφαλο" και αυτός ευθύνεται για τις περισσότερες καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Η απογοήτευση

Ο συγκεκριμένος τίτλος μάλλον πάει στον Νέλσον Βαλντές που μοιάζει βαρύς στις κινήσεις του και εκτός ρυθμού την παρούσα περίοδο.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 1
0 Ασίστ 1
11 Τελικές Προσπάθειες 5
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 4
5 Επεμβάσεις 19
32 Κλεψίματα 16
20 Φάουλ 14
4 Οφσάιντ 4
6 Κόρνερ 1
23 Λάθη 42
6/26 Γεμίσματα 4/10
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ