STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ κατέβηκε στην Τούμπα διαβασμένος και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του (0-0) δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα. Για πρώτη φορά μετά από 44 ματς δεν μπήκε γκολ στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που δεν κέρδισε μετά από συνεχόμενες 9 νίκες.

Δεν υπάρχει παιχνίδι στην Τούμπα που ο ΠΑΟΚ να ζητά άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Ιδιαίτερα όταν παίζει με μια ομάδα που μόλις ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία, το τρίποντο είναι απαραίτητο. Άλλο όμως ΟΦΗ, άλλο μια οποιαδήποτε ομάδα...

Οι Κρητικοί μπορεί να έλειψαν δύο χρόνια από την Superleague, όμως θα κουβαλούν για πάντα το τίτλο της μεγάλης ομάδα και το απέδειξαν περίτρανα στην Τούμπα. Γι'΄αυτό άλλωστε αναφερόμαστε κυρίως σ' αυτούς και όχι στον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε τους οπαδούς του.

Ο Νίκος Αναστόπουλος λοιπόν, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, φάνηκε πως είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και οδήγησε την ομάδα του στο να κατακτήσει το βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο λίγες ομάδες φεύγουν από την Τούμπα.

Οι Κρητικοί κέρδισαν το παιχνίδι στην τακτική κάτι που οφείλεται στον Έλληνα προπονητή τους, αλλά και στην θέληση που έδειξαν. Στο πρώτο μέρος άντεξαν το ασφυκτικό πρέσινγκ του ΠΑΟΚ και με τον Κάρολ σ' εξαιρετική κατάσταση κράτησαν το μηδέν, ενώ στην επανάληψη "υπνώτισαν" τους γηπεδούχους και δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα πήραν την ισοπαλία.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να τα βάλουν με τη τύχη τους και τον Κάρολ στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και το άγχος τους στέρησε το καθαρό μυαλό και κατά συνέπεια τη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη γκέλα για τον ΠΑΟΚ εντός έδρας μετά από 9 ματς, ενώ για πρώτη φορά οι δύο ομάδες δεν πέτυχαν γκολ στη φετινή Superleague. Επίσης, μετά από 44 παιχνίδια τελείωσε ματς στην Τούμπα δίχως να σκοράρει καμία ομάδα.

Όσο για φέτος, ο Δικέφαλος πήρε την πρώτη του ισοπαλία (έχει 3 νίκες και 2 ήττες) και μένει πλέον αρκετά πίσω από τη βαθμολογία, αφού μετρά 9 βαθμούς δίχως να χρωστά κανένα ματς, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν 2 ματς λιγότερα με 10 βαθμούς.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα, αφού σε 4 παιχνίδια, μετρά μόλις μια ήττα, 2 νίκες και μια ισοπαλία πλέον. Πέντε βαθμοί είναι μια καλή αρχή για τους Κρητικούς με βάση και τα ματς που έχουν δώσει.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

Ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητές: Σ. Τριτσώνης

Βοηθοί: Ν. Γεωργαράκος, Α. Καρατζίκας

Καιρός: Αίθριος

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (34' Αρίας), Ιβιτς (78' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (65' Σουμπίνιο), Βερόν (67' Ρόβας), Κάλαιτζίτς, Παπουλής, Σίσιτς (87' Σόουζα), Μάντζιος.

Σκόρερ: -

Ανασκόπηση αγώνα

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς στο "Καραϊσκάκης" παρέταξε την ομάδα του ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Χαλκιάς πήρε τη θέση του Κρέσιτς, ενώ ο Ίβιτς αντικατέστησε τον τραυματία Μπαλάφα. Δύο αλλαγές είχε και ο ΟΦΗ, αφού οι Μπόντορ και Μάντζιος πήραν τις θέσεις των Σουμπίνιο και Καμπάνταη.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική και άκρως συγκινητική. Η επέτειος από την τραγωδία στα Τέμπη ήταν πριν λίγες μέρες και δεν έλειψαν τα πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων παιδιών, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέθεσαν στεφάνια στην Θύρα 4.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν πολύ καλό από τα πρώτα κιόλας λεπτά και ο ρυθμός πολύ υψηλός. Οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο και τον ΟΦΗ να χτυπά στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι δεν άργησαν να έρθουν και οι ευκαιρίες...

Βροχή οι φάσεις, όχι όμως και τα γκολ

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες φάσεις μπροστά από την εστία του Κάρολ με Φωτάκη, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Πάμπλο Γκαρσία, όμως δεν έλειψαν και οι στιγμές που οι Κρητικοί πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσαν τον Χαλκιά με τον Βερόν και τον Παπουλή.

Το ματς λοιπόν είχε καλό ρυθμό, το θέαμα ήταν εξίσου καλό και όλοι ήταν ικανοποιημένοι. Ο ΠΑΟΚ για τον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά και Ο ΟΦΗ που πατούσε καλά στο γήπεδο, δεν παρουσιάστηκε φοβισμένος στην Τούμπα και ήταν αρκετά διαβασμένος, κλείνοντας τους χώρους. Γκολ βέβαια δεν είδαμε κι αυτό βάραινε περισσότερο τους Θεσσαλονικείς που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη.

Κάρολ VS ΠΑΟΚ

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βρει τις δύο ομάδες με το 0-0, ο ΠΑΟΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πετύχει ένα γκολ. Λογάριασε όμως δίχως τον Κάρολ, που έσωσε την εστία του και από τον Βιεϊρίνια και από τον Βλάνταν Ίβιτς και έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο 45λεπτο. Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ ήταν που έχασε και τον Φωτάκη, ο οποίος τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Αρίας.

Στην επανάληψη τίποτα δεν ήταν ίδιο.... Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένες και το θέαμα του πρώτου μέρους εξαφανίστηκε. Ο ΟΦΗ έπαιξε περισσότερο αμυντικά και ροκάνιζε το χρόνο, κρατώντας το πολυπόθητο μηδέν στην άμυνα. Αν ερχόταν κάποιο γκολ στην αντεπίθεση, φυσικά θα ήταν καλοδεχούμενο για τον Νίκο Αναστόπουλο και τους παίκτες του, αλλά αυτό που είχαν ως προτεραιότητα ήταν η άμυνα.

Ο ΟΦΗ τον υπνώτισε και έφυγε με βαθμό

Κάπως έτσι, το έργο των γηπεδούχων έγινε δυσκολότερο και παρά την πίεση, οι ευκαιρίες ήταν λίγες και κυρίως από στημένες φάσεις, με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίναι. Ο Λάζλο Μπόλονι από τη μεριά του έκανε κάποιες αλλαγές, όμως το σκηνικό ήταν ίδιο. Ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή, πίεζε, αλλά δεν δημιουργούσε κινδύνους. Ο ΟΦΗ απλά περίμενε...

Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος πίεζε τους γηπεδούχους που είχαν γεμίσει με άγχος, αλλά μια ολοκληρωμένη φάση δεν είδαμε από τους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα, οι Κρητικοί είχαν δύο ευκαιρίες να κλέψουν το τρίποντο αλλά δεν τα κατάφεραν και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Που κρίθηκε το ματς

Δύο πράγματα έκριναν το ματς και τα γράφουμε και παραπάνω. Στην εξαιρετική τακτική του Νίκου Αναστόπουλου που έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους, αλλά και στον Κάρολ που κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις.

Η συνέντευξη Τύπου

Λάζλο Μπόλονι (προπονητής ΠΑΟΚ): "Πριν το παιχνίδι γνωρίζαμε πως αυτό θα είναι δύσκολο και δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε. Γιατί ήταν δύσκολο, δεν είναι εύκολο να το απαντήσουμε. Είμαι στεναχωρημένος για τους παίκτες μου γιατί με αυτή την απόδοση μπορείς να κερδίσεις δύο φορές".

Nίκος Αναστόπουλος (προπονητής ΟΦΗ): "Πήραμε ένα "χρυσό" βαθμό γιατί θα είναι πολύ σημαντικός για τη συνέχεια. Θέλω να δώσω ένα μπράβο στους παίκτες μου, αλλά δε χρειάζεται να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και συνεχίζουμε".

Στατιστικά αγώνα

0

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

15

Σουτ

6

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

3

Κεφαλιές

0

4

Αποκρούσεις

6

8

Επεμβάσεις

24

24

Κλεψίματα

34

17

Φάουλ

10

3

Οφσάιντ

3

9

Κόρνερ

4

53

Λάθη

32

9/33

Γεμίσματα

2/13

Το φιλμ του αγώνα

7' Δυνατό σουτ του Φωτάκη από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής, ο Κάρολ κατάφερε να μπλοκάρει. Πρώτη αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους.

10' Ωραία κάθετη μπαλιά, ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας προς τα αριστερά, όμως μπερδεύτηκε με το ποιο πόδι θα κάνει το πλασέ απέναντι στον εξερχόμενο Κάρολ και τελικά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βορειοιρλανδού γκολκίπερ.

15' Η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει. Ο Ματίας Βερόν βρέθηκε ελάχιστα έξτρα έξω από την περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με το δεξί, με τον Χαλκιά να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ με γροθιές.

17' Εξαιρετικό διαγώνιο σουτ από τον Φωτάκη, ο Κάρολ πέφτει στη δεξιά γωνία του και διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

18' Από την εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία (2ο για τον ΠΑΟΚ), ο Ίβιτς βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.

26' Ωραία ατομική ενέργεια του Φωτάκη από τα δεξιά, στρώνει τη μπάλα για τον Πάμπλο Γκαρσία έξω από την περιοχή, ο Ουρουγουανός κάνει το χαμηλό σουτ με το αριστερό και ο Κάρολ μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

27' Σέντρα-σουτ του Σίσιτς από τα αριστερά, ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.

29' Ταχύτατη αντεπίθεση από τους παίκτες του ΟΦΗ, ο Παπουλής διένυσε μισό σχεδόν γήπεδο και βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά από θέση μέσα δεξιά, το πλασέ του όμως αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Χαλκιά.

45' Ατομική ενέργεια του Βιεϊρίνια που κατέληξε με δυνατό χαμηλό δεξί σουτ, ο Κάρολ προχώρησε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση.

45+' Ο Σαλπιγγίδης έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Ίβιτς έκανε απευθείας το σουτ με το αριστερό στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάρολ ήταν και πάλι σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε τη μπάλα.

66' Κεφαλιά του Βιεϊρίνια έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.

94' Ο Μάντζιος βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ