STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0

ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0
Περέιρα Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Αθανασιάδης, Περέιρα και Μακ συνεχίζουν να.... εκτελούν και ο Δικέφαλος "καθάρισε" με 3-0 τη Νίκη Βόλου. Σοκ με Τζαβέλλα, μένει ένα μήνα έξω.

Με πατημένο το γκάζι επέστρεψε ο ΠΑΟΚ από τη διακοπή του πρωταθλήματος και κέρδισε εύκολα τη Νίκη Βόλου στην άδεια Τούμπα. Ο Αθανασιάδης (γιόρτασε το νέο τετραετές συμβόλαιό του με τον "Δικέφαλο) και οι Περέιρα, Μακ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης και..,. έσυραν στο πάρτι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα στη νεανική ομάδα του Βλουτ που έδειξε κάποιες επιθετικές αρετές, αλλά αμυντικά ήταν πολύ αδύναμη.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, κατάφεραν να "τελειώσουν" την υπόθεση νίκη με το που άρχισε το δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα ο Αναστασιάδης να δώσει ανάσες και σε Σαλπιγγίδη, Τζιόλη ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης με την Ντιναμό Μινσκ την ερχόμενη Πέμπτη.

Η κακή είδηση για τους γηπεδούχους ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Τζαβέλλα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας (46' λ.τ. Κατσικάς), Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης (76΄ Μάρτενς), Μακ, Περέιρα. Σαλπιγγίδης (64' Τζανδάρης), Αθανασιάδης

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Σωτηράκος (24' Μαχλελής), Ίβενς, Αργύρης, Μαρινάκης, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51' Σταμπολζίεφ), Κοτσαρίδης, Σκούρτης (83' Κορέτα)

Γκολ: 22' Αθανασιάδης, 47' Περέιρα, 80' Μακ (πεν.)

Κάρτες: 56' Αθανασιάδης, 63' Αργύρης

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0

Δυνατό ξεκίνημα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά δυνατά το παιχνίδι, παρά την απουσία του κόσμου, αλλά και ρυθμού αγώνων, εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος. Μόλις στο 3' ο Περέιρα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ρατς, αλλά η κεφαλιά του Ρουμάνου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ταμπάκη. Στο 8' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο Ρόμπερτ Μακ με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια σέντραρε συρτά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ταμπάκη, έφτασε στον Κλάους, αλλά εκείνος δεν έβαλε σωστά το σώμα του και δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η... πολιορκία της εστίας της Νίκης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο 12' και πάλι ο Μακ έβγαλε τον Σκόνδρα μόνο του από τα δεξιά, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Περέιρα, αλλά την κεφαλιά του Αργεντίνου σταμάτησε ο Ταμπάκης. Έξι λεπτά αργότερα ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Μακ σέντραρε, ο Βίτορ έκανε προβολή με το κεφάλι, ο Κλάους, όμως, δεν κατάφερε από κοντά να ανοίξει το σκορ.

Τρίτη και... φαρμακερή!

Δύο κλασικές χαμένες ευκαιρίες για τον Στέφανο Αθανασιάδη είναι πολλές. Έτσι, στην τρίτη ο Έλληνας επιθετικός δεν λάθεψε. Στο 22' ο Μακ βρήκε τον Σαλπιγγίδη στον κενό χώρο, εκείνος γύρισε την μπάλα, οι αμυντικοί της Νίκης αντέδρασαν λάθος, η μπάλα έφτασε στον Κλάους, ο οποίος με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η επόμενη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 36', αφού από το γκολ κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Μακ πέρασε εύκολα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση όντας μόνος του πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Ταμπάκη.

Λίγο έλειψε...

Και αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε με τόσες ευκαιρίες να "καθαρίσει" το παιχνίδι, κάνοντας το 2-0, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Λάουξ μπήκε στην περιοχή του "Δικέφαλου", γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Μουζακίτη ήταν αδύναμο και ο Γλύκος μπλόκαρε εύκολα.

Έχασε Τζαβέλλα

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε τον Γιώργο Τζαβέλλα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, εξαιτίας ενός τραυματισμού σε μία ανυποψίαστη φάση. Στο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε να... κολλάει το πόδι του στο χορτάρι και να πέφτει κάτω ζητώντας άμεσα αλλαγή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση Β' βαθμού στον αριστερό προσαγωγό, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έναν μήνα.

Το "καθάρισε" ο Φακούντο

Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, το έκανε με την έναρξη του δεύτερου. Μόλις στο 27', ο Σκόνδρας βρήκε εξαιρετικά τον Περέιρα μέσα στην περιοχή, ο οποίος με κοντινή προβολή πέτυχε το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα του "Δικέφαλου" σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος που αγωνίστηκε. Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0. Ο "Σάλπι" έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα εκατοστά δεξιά από το δοκάρι του Ταμπάκη.

Ο αγώνας από εκείνο το σημείο και μετά πήρε... φωτιά! Οι δύο ομάδες έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Αρχικά ο ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μαρινάκης έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρουμάνος σέντραρε και πάλι, η μπάλα έφτασε στον Κατσικά, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Ταμπάκης. Στην συνέχεια η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Σκούρτης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γλύκο, πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μπλόκαρε θεαματικά την μπάλα.

Στο 65' οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με αξιώσεις την εστία του Ταμπάκη. Ο Μακ βρήκε άψογα τον Ρατς, ο Ρουμάνος σέντραρε, αλλά ο Περέιρα δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να σημειώσει το δεύτερο δικό του και τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τζανδάρης έπιασε ένα αδύναμο σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης μπλόκαρε εύκολα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος στο δεύτερο απείλησαν και οι φιλοξενούμενοι. Ο Σκούρτης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε κατέληξε άουτ.

Στο 74' ο Μακ έκανε ακόμη μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό. Ο Σλοβάκος πέρασε τρεις παίκτες της Νίκης, έφτασε απέναντι από τον Ταμπάκη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Όλα αυτά μέχρι το 80'!

Τότε ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ίβενς και ο Σλοβάκος ζήτησε την μπάλα για να επισφραγίσει την εκπληκτική του εμφάνιση με ένα γκολ. Κάτι που τελικά έγινε, αφού ευστόχησε και έκανε το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν σταμάτησε ούτε τότε να επιτίθεται. Στο 88' ο Σκόνδρας συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Κάτσε, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Ταμπάκη, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα στην άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου.

Η φάση του αγώνα

Στο 54' ο Περέιρα πήγε να βάλει γκολ για... βραβείο! Ο Αργεντίνος πήρε την μπάλα από μία πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του Σαλπιγγίδη, έτρεξε το μισό γήπεδο, και πήγε να "κρεμάσει" τον Ταμπάκη, ο οποίος την τελευταία στιγμή άλλαξε την πορεία της μπάλας

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολλοί θα μπορούσαν να είναι, αλλά ο Φακούντο Περέιρα ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Ο Αργεντίνος πάσαρε, απείλησε και φυσικά σκόραρε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο διαιτητής

Δεν έκανε λάθη, αφού και το παιχνίδι δεν είχε τις φάσεις εκείνες που θα χρειαζόταν η κρίση του. Το πέναλτι που έδωσε, ήταν σωστό. Πέρασε απαρατήρητος.

Μας άρεσε

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε ο ΜΑΚ. Με άψογη τεχνική, διεισδύσεις όταν χρειαζόταν, ταχύτητα και έξυπνες πάσες μέσα στον κενό χώρο. Οι εμφανίσεις με ΠΑΟΚ και Εθνική Σλοβακίας τον έχουν βοηθήσει και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Δεν μας άρεσε

Η κάκιστη για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας η άμυνα που έπαιζε από τα άκρα η Νίκη Βόλου. Αυτό δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα παικτών, αλλά αδυναμίας στην τακτική που ακολουθεί ο Βλουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ