STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0
Βιεϊρίνια INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία δύσκολη νίκη επί της Ξάνθης με 1-0 στην Τούμπα με εκπληκτικό γκολ του Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε στο πρώτο του ματς στο φετινό πρωτάθλημα, αφού αν νίκησε την Ξάνθη με 1-0 φλέρταρε αρκετές φορές με την ισοπαλία.

Δυο φορές οι παίκτες του Δικέφαλου έσωσαν πάνω στη γραμμή τα σουτ των παικτών της Ξάνθης, που στο τέλος τα έβαλαν με την τύχη τους. Το γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Βιεϊρίνια με τον γνωστό τρόπο (δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή) και αποθεώθηκε από την εξέδρα.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Θάνος (Γραβενών)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθήνας)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας(Τσουκαλάς 87'), Γεωργιαδης(Ρομπέρ 82') Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι(Μάνταλος 85') , Σουάνης(Βλαχοδήμος 57'), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (Μαρκόφσκι 68'), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντανι.

Σκόρερ: Βιεϊρίνια 7'.

Κάρτες: Βάλλας (9' κίτρινη), Βασιλακάκης (38' κίτρινη), Έτο (44' κίτρινη), Μπαλάφας (74' κίτρινη), Βιεϊρίνια (κίτρινη 84'), Ντάνι (86' κίτρινη).

Το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, με τον Βιεϊρίνια και τον Γιώργο Γεωργιάδη να κάνουν πολύ όμορφες ενέργειες. Από κοντά ήταν και ο Λίνο που ανέβαινε συνεχώς από τα αριστερά.

1-0: Ο επιθετικός οίστρος του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 7ο μόλις λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια έκανε ένα από τα γνωστά του σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα έφυγε με δύναμη από το πόδι του και καρφώθηκε στα δίχτυα του Βιβιάνι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λίνο να χάσει μία καλή ευκαιρία, όταν και εκτέλεσε φάουλ από το ίδιο σημείο που σκόραρε ο Βιεϊρίνια, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέτο της Ξάνθης.

** Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τους Λαζάρ, Κοντρέρας, Ίβιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία και Παπάζογλου. Οι έξι πρώτοι είναι βασικοί και αναντικατάστατοι.

Φρένο...

Κάπου εκεί σταμάτησε να παίζει και ο ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη με έξυπνη τακτική και γρήγορα άκρα (Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης) πήρε τον έλεγχο και έχασε απίστευτες ευκαιρίες όχι μόνο για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά και για να περάσει μπροστά στο σκορ.

Στο 15ο λεπτό π Καζάκης με ατομική ενέργεια έπιασε ένα απίστευτο σουτ, όμως ο Κρέσιτς την έπιασε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο ο ίδιος παίκτης έκανε απευθείας σουτ στο 17', μετά από σέντρα του Σουάνη, αλλά για κακή του τύχη ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων έγινε στο 36ο λεπτό, όταν ο Πόι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καζάκης πήδηξε εντυπωσιακά μαζί με τους Μαλεζά και Μπαλάφα και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να βγαίνει συνέχεια στις αντεπιθέσεις και τον ΠΑΟΚ να κάνει πολλά λάθη στην άμυνα. Εξαιρετικός ο πορτιέρο Βιβιάνι και ο Γεωργιάδης.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 55ο λεπτό (ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με το πρώτο), όταν ο Έτο γύρισε στον Γεωργιάδη που ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, όμως ο νεαρός χαφ την έστειλε πάνω στον Βιβιάνι.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να απειλήσει την εστία του Βιβιάνι. Ο Βιεϊρίνια έκανε ένα έξυπνη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έκανε το κοντρόλ και το δυνατό σουτ, όμως για ακόμα μια φορά ο πορτιέρο της Ξάνθης ήταν σε ετοιμότητα.

Ροντέο...

Στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο με τις δυο ομάδες να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση πότε με τον Μαρσελίνιο η Ξάνθη, πότε με τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ. Κλασικές ευκαιρίες δεν έγιναν πολλές, αλλά οι δυο κίπερ είχαν αρκετή δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα τελευταία δέκα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα όμως και πήρε στο τέλος μία αγχωτική νίκη. Καλή η Ξάνθη πρέπει να πούμε παρά τα παράπονα των φίλων της για την εικόνα που έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας.

Η Ξάνθη έφτασε μία ανάσα από το 1-1 στο 93ο λεπτό, όταν ο Μαρσελίνιο έπιασε απίστευτο σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Φωτάκης έσωσε πάνω στη γραμμή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ