STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1

ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1
INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ και Καλλονή ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι "δάγκωσαν" την αργή άμυνα των γηπεδούχων και ο "Δικέφαλος απάντησε με τον Περέιρα που τον φρέναρε μόνο ο Κομίνης.

Με αλλαγμένη κατά τα 4/11 ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ζίμπρου, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλλονής, ωστόσο, δεν τα κατάφερε, αφού προδόθηκε από την αργή του άμυνα και τη φοβερή συνεργασία Καμαρά-Λεοζίνιο.

Από την άλλη, είχε ανεβασμένο τον Φακούντο Περέιρα που μαζί με τον Μακ δημιούργησαν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Χογκ, αλλά δεν ήταν αρκετές για να δώσουν τη νίκη στους γηπεδούχους στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Τραγική διαιτησία από τον Κομίνη που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο με τις κάρτες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Τζιόλης (77΄ Ρατς), Τζανδάρης (68΄ Μαντούρο), Περέιρα, Μάρτενς (55΄ Σαββίδης), Μακ, Κουλούρης

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Βάλιος, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Μπαρέρα, Χωριανόπουλος (58΄ Κεϊτά), Καλτσάς (90΄ Γιώργου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Καμαρά (83΄ Κύπρου)

Γκολ: 63' Καμαρά, 74' Περέιρα

Κάρτες: 24' Σπυρόπουλος, 66' Βίτορ-60' Μπαρέρα, 82' Κεϊτά, 87' Λεοζίνιο

Αποβολή: 87' Περέιρα-93' Μπαρέρα (2η κίτρινη)

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Φουριόζος στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει την Καλλονή και σε μία φάση που πρόδιδε ακριβώς αυτό, δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες του. Αρχικά, ο Περέιρα, που θα μπορούσε να πασάρει, σούταρε και η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια ήρθαν δύο σουτ ένα από τον Σπυρόπουλο και ένα από τον Αργεντινό χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 8', ο Μακ ελίχθηκε ωραία πάσαρε στον Μάρτενς που προσπάθησε να στρώσει γκολ στον Κουλούρη αλλά ο Χογκ έπεσε γρήγορα και μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάρτενς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Βίτορ σηκώθηκε μόνος ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής και έστειλε τη μπάλα άουτ

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Περέιρα σταμάτησε να παίρνει πάνω του μπάλες με αποτέλεσμα να πέσει η παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ. Καλή φάση καταγράφεται και πάλι στο 25΄ όταν ο Μακ έκανε σέντρα και ο Περέιρα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους πάντως την είχε η Καλλονή. Στο 32΄ ο Λεοζίνιο βγλήκε σε μία γρήγορη αντεπίθεση πάσαρε ωραία στον Μανούσο που μπήκε στην περιοχή, έκοψε τη μπάλα για να αποφύγει τον Βίτορ και στο πλασέ του τον πρόλαβε ο Γλύκος. Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ "απάντησε", όταν ο Μακ μπήκε από τα αριστερά, ο Γιορέντε έκοψε, η μπάλα πήγε στον Μάρτενς που σούταρε και ο Μπαρέρα έκοψε σωτήρια πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

Στο 40', Λεοζίνιο-Μανούσος πήγαν να μιμηθούν το δίδυμο Τσιάρτα-Νικολαΐδη στις αρχές της χιλιετίας στην Τούμπα, όταν ο πρώτος εκτέλεσε φάουλ και ο Μανούσο με γυριστή κεφαλιά κι αφού η μπάλα βρήκε στον Κίτσιου, κέρδισε το κόρνερ.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Τζανδάρης έβγαλε με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, όμως ο δεύτερος βοηθός Μαγιάνης υπέδειξε οφσάιντ σε πολύ οριακή φάση.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί πριν καλά αρχίσει το δεύτερο μέρος. Στο δίλεπτο 48΄-49΄, Βίτορ και Περέιρα συνεργάστηκαν άψογα. Την πρώτη ο Αργεντινός, υπό την πίεση του Αντέγιο δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε απέναντι από τον Χογκ, ενώ στη δεύτερη και πάλι σε πολύ οριακή φάση υποδείχθηκε οφσάιντ. Στο 52΄ ο Μάρτενς πάσαρε στον Περέιρα που γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε και ο Χογκ μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε επιθετικό τέμπο και στο 56΄ ο Μακ με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Μετά τις πρώτες αλλαγές (Σαββίδης αντί Μάρτενς και Κεϊτά αντί Χωριανόπουλου) ήρθε μία μεγάλη φάση για την Καλλονή. Ο συνδυασμός Κεϊτά-Λεοζίνιο-Καμαρά έφερε τον Σενεγαλέζο από πλάγια θέση απέναντι από τον Γλύκο που απέκρουσε με δυσκολία στο 59΄. Το ίδιο δεν έγινε, όμως, στο 63΄ όταν ο Τζαβέλλας έκανε λάθος τελική πάσα, η Καλλονή βγήκε στην αντεπίθεση και ο Λεοζίνιο έβγαλε και πάλι τετ-α-τετ τον Καμαρά, ο οποίος αυτή τη φορά νίκησε τον Γλύκο κάνοντας το 0-1.

Στο 67΄ η Καλλονή άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ο Μανούσος εκτέλεσε συρτά φάουλ προς τον Λεοζίνιο που σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε δίπλα από δεξί δοκάρι κόρνερ.

Ο Αναστασιάδης προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση στο κέντρο περνώντας τον Μαντούρο στη θέση του Τζανδάρη (που ήταν θετικός, πάντως). Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί και πάλι και στο 74΄, μετά από γύρισμα του Μακ ο Πέρέιρα μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 78΄ ο Σαββίδης έκανε ωραία πάσα στον Μακ που μέσα από την περιοχή σούταρε απελπιστικά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, άλλος ένας άψογος συνδυασμός Λεοζίνιο-Καμαρλά έφερε σε θέση βολής τον Καμαρά, που, με την πίεση του Σπυρόπουλου, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 81΄ ο Ρατς που είχε πάρει νωρίτερα.τη θέση του Τζιόλη, έκανε σουτ και απέκρουσε ο Χογκ. Το παιχνίδι άναψε στην κυριολεξία στα τελευταία λεπτά με την τραβηγμένη αποβολή του Περέιρα. Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή φάση με τον Τζαβέλλα προς το φινάλε, αλλά παρά την πολυκοσμία στην περιοχή του Χογκ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα παραπάνω από μία αποβολή του Μπαρέρα.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του κορυφαίου του ΠΑΟΚ, Φακούντο Περέιρα θα συζητηθεί περισσότερο απ' όλες, καθώς σε μία φάση που φαίνεται ότι ο Αργεντινός και ο Λεοζίνιο αλληλοτραβιούνται, ο Κομίνης αποβάλει τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ και δίνει κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο της Καλλονής.

Ο διαιτητής

Ο Γιώργος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας τα έκανε μαντάρα στην κυριολεξία στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι βοηθοί του Ποντίκης και Μαγιάννης είχαν δύο-τρεις αμφισβητούμενες υποδείξεις, αλλά την... δόξα τους την έκλεψε ο ίδιος που δεν απέβαλε τον Κεϊτά και έβγαλε με τραβηγμένη απόφαση από το ματς τον Περέιρα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Φακούντο Περέιρα που με το ανέβασμα της απόδοσης του, ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της Καλλονής, κινήθηκε πολύ καλά ως δεύτερος φορ και πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Μας άρεσε

Ο ρυθμός του αγώνα μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Καλλονή προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη περιοχή και πρόσφεραν ένα χορταστικό σε θέαμα και σασπένς παιχνίδι.

Δεν μας άρεσε

Η τραγική αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις της Καλλονής. Λεοζίνιο, Μανούσος και Καμαρά έκαναν φύλλο και φτερό το αργό και απείθαρχο κέντρο άμυνας του "Δικεφάλου" και θα μπορούσαν να βάλουν πάνω από ένα γκολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ