STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0
Αθανασιάδης Βίτορ Κατσουράνης MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Καλοί οι Αρκάδες μετά τα δυο τέρματα του Δικέφαλου αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ.

Χορταστικό παιχνίδι στην Τούμπα και καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ μπροστά σε 17.000 οπαδούς του. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δεν φάνηκαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και πρόσφεραν όμορφο θέαμα στην Τούμπα.

Ειδικά οι γηπεδούχοι, έκαναν για μεγάλο διάστημα μία μεστή εμφάνιση, παρουσιάζοντας βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι τους και βγάζοντας για πρώτη φορά τόσους πολλούς αυτοματισμούς και φάσεις με κάθετες πάσες.

Πάντως, τη νίκη υπέγραψε ο Μιγκέλ Βίτορ με δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις (η πρώτη από κόρνερ του Στοχ και η δεύτερη από φάουλ του Λίνο), κερδίζοντας δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.

Ο Αστέρας δεν ήταν κακός επιθετικά (ειδικά μετά το δεύτερο γκολ του Βίτορ και τις αλαλγές που έκανε ο Στάικος Βεργέτης) και έχασε αρκετές ευκαιρίες πέφτοντας πάνω σε ένα εξαιρετικό Χακόμπο. Ωστόσο, είχε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του και ειδικά στο κέντρο της άμυνας τα οποία και πλήρωσε.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΠΑΟΚ ( Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου (69' Τζαβέλλας), Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Σαλπιγγίδης (72' Λούκας), Αθανασιάδης (85' Νέτσιντ)

Αστέρας ( Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Κουρμπέλης (59' Κάφα), Γκοϊάν, Πιπίνης, Σέτι, Εντό (74' Ντελγκάδο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο (68' Καράσκο), Μπαράλε

Γκολ: 40΄, 57' Βίτορ

Κίτρινες κάρτες: 43΄ Αθανασιάδης, 83' Λούκας-25΄ Κουρμπέλης, 34΄ Εντό, Σέτι 48', Πιπίνης 55'

Κόκκινες: -

Δείτε την Κυριακή στις 22:00 την εκπομπήSUPERBALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στη 8η αγωνιστική τηςSuperleague.

Ανασκόπηση αγώνα

Την πρώτη απόπειρα να απειλήσει έκανε ο Αστέρας στο 6΄ όταν ο Ουρτάδο σούταρε και η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπαράλες και κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο τέταρτο και στο 17΄ δημιούργησε μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Κατσουράνης με μπαλιά από την άμυνα βρήκε τον Στοχ που με τακουνάκι στον αέρα γύρισε στον Αθανασιάδη και εκείνος με κακό αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης βρήκε τον Κίτσιου μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά; του Ερνάντεθ.
Στο 21΄ ο Αστέρας είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουρτάδο από καλή θέση` να σουτάρει άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρ βρέθηκε στο έδαφος σε μονομαχία του με τον Κουρμπέλη, με τον Ιωαννίδη να δείχνει "παίζετε" και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.

Από τα μισά του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό

Στο 26΄ ο Λϊνο με κάθετη πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη από τα αριστερά, ο τελευταίος δεν σούταρε στην κίνηση, καθυστέρησε και γύρισε προς το Νίνη που δεν πρόλαβε τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 28΄ ο Κϊτσιου ανέβηκε από τα δεξιά, σούταρε από μακριά και έστειλε τη μπαλα λίγο πάνω το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34΄ έγινε μία ακόμη φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Λϊνο εκτέλεσε φάουλ. ο Πιπίνης βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι πέφτοντας και ο Κατσουράνης σκόραρε με πλασέ, όμως ο Ιωαννίδης σφύριξε φάουλ του Σαλπιγγίδη πάνω στον αμυντικό του Αστέρα. Στο 36΄ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Νίνης βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος πλάσαρε και ο Ερνάντεθ απόμάκρυνε με τα πόδια.

Και μίνι διακοπή από τον Ιωαννίδη

Αμέσως μετά τη φάση με πρωταγωνιστές τους Σαλπιγγίδη και Πιπίνη η Τούμπα άρχισε να βρίζει εν χορώ τον διαιτητή Ιωαννίδη και ο τελευταίος κάλεσε κοντά του, τους βοηθούς του και διέκοψε για λίγο τον αγώνα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν κοντά του και μετά από λίγο ο ρέφερι από την Αργολίδα διιέταξε την επανέναρξη του αγώνα, ενώ από τα μεγάφωνα έγιναν συστάσεις ότι αν συνεχιστούν τα υβριστικά συνθήματα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διακοπής του αγώνα.

Τα αναμμένα αίματα έφεραν το γκολ

Το περιστατικό με τον Ιωαννίδη ανέβασε ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στην Τούμπα και στο 40΄ ήρθε και το γκολ για τους γηπέδουχους. Ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βίτορ σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία φάση που ο Πιπίνης ζήτησε πέναλτι, σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κίτσιου. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά και στο 51' ο Κίτσιου επιχείρησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως, δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ στην πορεία της μπάλας. Στο 55' ο Λάζαρ σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Νίνη στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Βίτορ, εσύ σούπερ σταρ

Στο 57' ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις νίκες. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο συνήθης ύποπτος Βίτορ βρέθηκε και πάλι στην σωστή θέση γράφοντας με κεφαλιά από την μικρή περιοχή το 2-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και στο 61' ο Νίνης προχώρησε, σούταρε, ο Ερνάντεζ απέκρουσε με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Στοχ, ο οποίος πάσαρε στην καρδιά της περιοχής, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα κατάφεραν τελευταία στιγμή να απομακρύνουν.

Ο Χακόμπο έσωσε τον ΠΑΟΚ

Στο 65' ο Ντε Μπλάσις έβγαλε τον Κάφα απέναντι από τον Χακόμπο, όμως, ο Ισπανός πορτιέρο νίκησε τον παίκτη του Αστέρα, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Ουσέρο έπιασε μονοκόματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ, πάντως, απάντησε, όταν ο Νίνης έβγαλε τον Κλάους σε θέση τετ α τετ, όμως, ο στράικερ του ΠΑΟΚ δεν έκανε σωστή επιλογή και πέταξε την ευκαιρία. Στο 74' ο Στοχ εξαπέλυσε κεραυνό, αλλά ο Ερνάντεζ απέκρουσε με δυσκολία.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 75', όταν ο Μπαράλες πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά η σκαστή κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χακόμπο, ενώ αμέσως μετά και πάλι ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Χακόμπο σε εντυπωσιακή επέμβαση στο παραθυράκι του. Ο Αστέρας από το 76' μέχρι το 80' πολιόρκησε την εστία του Χακόμπο, χωρίς, πάντως, αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις ο Νίνης βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία μετά πάσα του Λούκας, αλλά δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα άουτ.

MVP

Ο Βίτορ που σημείωσε και τα δύο τέρματα και για ακόμη μία φορά απέδειξε πως γνωρίζει καλά την τέχνη του γκολ.

Απογοήτευση

Ο Κουρμπέλης που ήταν η αχίλλειος πτέρνα στην άμυνα του Αστέρα.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
17 Τελικές Προσπάθειες 12
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7
3 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 6
12 Επεμβάσεις 13
24 Κλεψίματα 25
18 Φάουλ 22
1 Οφσάιντ 4
6 Κόρνερ 8
50 Λάθη 44
5/20 Γεμίσματα 12/27

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ