STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 0-0

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 0-0
INTIME SPORTS

Ο Αλέξης Τζόρβας στο παιχνίδι της ζωής του (14 επεμβάσεις!) κράτησε τον ΠΑΟΚ στο 0-0 μέσα στην Τούμπα. Με 10 ο Απόλλωνας από το 41', έμεινε με τις... 30 τελικές ο δικέφαλος. "Φωνές" από τους παίκτες του Στέφενς για το ακυρωθέν γκολ από τον Κύζα

Απιστευτο ματς στην Τούμπα, όπου έσπασαν καρδιές και αποδείχθηκε πώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και προβλέψιμο στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ των 30 τελικών και των 21 κόρνερ, έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Τζόρβα των απίστευτων επεμβάσεων και δεν μπόρεσε να πάρει μία νίκη που με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων έμοιαζε σχεδόν αδύνατο ν χαθεί.

Το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής αφού ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, ειδικά από το χρονικό σημείο (40΄) που οι φιλοξενούμενοι έμειναμε δέκα παίκτε λόγω αποβολής του Μίνγκα.

Οι παίκτες του Στέφενς έφταναν εύκολα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Το πέτυχαν μόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Νέτσιντ σημάδεψε τη δεξιά γωνιά του Τζόρβα, αλλά ο διαιτητής Κύζας έδωσε επιθετικό φάουλ του Κλάους, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες στην Τούμπα. Κάπως έτσι η διαφορά με τον Ολυμπιακό αυξήθηκε στους 8 και όλα πλέον είναι ακόμη πιο δύσκολα για την υπόθεση τίτλος

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας (72' Νέτσιντ), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης (59' Κατσουράνης), Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (59' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης,Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (76' Τσιλιγκίρης), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Μπάρκογλου (58' Παπαζαχαρίας), Αργυρόπουλος (λ.τ. 21' Χατζηζήσης), Τσοκάνης

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Λάζαρ 36', Κατσουράνης 77', Βίτορ 81', Χατζηζήσης 84', Μίνγκας 28', Τζόρβας 90+

Κόκκινες κάρτες: Μίνγκας 40'

Ανασκόπηση αγώνα

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Λίνο σέντραρε, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και πάλι μετά από σέντρα του Λίνο στο 4ο λεπτό, αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι παράλληλα με την εστία του Τζόρβα, όμως, δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Λάθος του Τζόρβα και μεγάλη ευκαιρία

Στο 7ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης στάθηκε άτυχος και δεν εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του γκολκίπερ του Απόλλωνα. Ο στράικερ του ΠΑΟΚ έβαλε την κόντρα στον Τζόρβα, όμως, η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση προς την κενή εστία.

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Στο 8ο λεπτό ο Μίνγκας μετά από ωραία ενέργεια μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, όμως, ο Γλύκος μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Ο Στοχ στο 11' ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε άουτ, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο Στοχ βρήκε τον Αθανασιάδη στο ύψος της περιοχής, ο φορ του ΠΑΟΚ απέφυγε τον αντίπαλό του, όμως, ο Τζόρβας απέκρουσε το πλασέ του Κλάους και έσωσε τον Απόλλωνα.

Στο 13' ο Στοχ έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σαλπιγγίδη, αλλά η εξ' επαφής κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΟΚ έφυγε μόλις άουτ. Ο Σλοβάκος το... πήρε πάνω του στο 20', πέρασε όλη την άμυνα του Απόλλωνα, πλάσαρε, όμως, ο Τζόρβας απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ στο 29' ο Στοχ εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Με δέκα ο Απόλλωνας

Στο 40' ο Μίνγκας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Τζιόλη και στο 42' ο Τζόρβας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια σουτ του Λούκας έξω από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Λούκας συνδυάστηκε με τον Αθανασιάδη, ο Ισπανός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Στο 48' ο Τζόρβας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ γυριστή κεφαλιά του Τζαβέλλα, ενώ στο 50' ο Κίτσιου σέντραρε, και πάλι ο διεθνής αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα. Ο Αθανασιάδης στο 52' σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και στο 54' ο Λούκας σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία. Ο Ισπανός έπαιξε το ένα δύο με τον Αθανασιάδη, βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, όμως, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι όχι.

Παράσταση για ένα ρόλο, αλλά χωρίς γκολ

Νέα φάση για τον ΠΑΟΚ στο 58', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 63' ο Λούκας βρήκε τον Κλάους σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, αλλά λίγο πριν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκτελέσει ο Δεληζήσης πρόλαβε και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Δεν έμπαινε με τίποτα

Ο Στοχ στο 66΄σούταρε, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο επερχόμενος Αθανασιάδης για λίγο δεν βρήκε την μπάλα για την σπρώξει στα δίχτυα. Οσκαρ ατυχίας για τον ΠΑΟΚ σε διπλή ευκαιρία στο 78'. Αρχικά, πλασέ του Λούκας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και αμέσως μετά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε πλασέ του Βούκιτς. Στο 79' ο Τζόρβας σταμάτησε γυριστό σουτ του Αθανασιάδη, ενώ κεφαλιά του Νέτσιντ στο 86' έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 87' ο Τζόρβας νίκησε σε τετ α τετ τον Στοχ και στις καθυστερήσεις απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Λίνο από την μικρή περιοχή και δυνατό συρτό σουτ του Στοχ. Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Νέτσιντ σκόραρε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Κύζας υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Αθανασιάδη.

MVP

Ο Τζόρβας έκανε ίσως το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της καριέρας του. Ο πορτιέρο του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν πραγματικά ανίκητος στις 30 τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ

Απογοήτευση

Ο Μίνγκας που άφησε από νωρίς με δέκα παίκτες την ομάδα του, αναγκάζοντας τον Απόλλωνα να έχει απολύτως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι

Στατιστικά

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
30 Τελικές Προσπάθειες 4
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
14 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
7 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 14
5 Επεμβάσεις 38
14 Κλεψίματα 35
11 Φάουλ 15
3 Οφσάιντ 0
21 Κόρνερ 1
39 Λάθη 27
23/64 Γεμίσματα 1/6
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ