STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 1-3

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 1-3
INTIME SPORTS

Τέσσερις γκολάρες στην Τούμπα, με τον Μανούσο να πετυχαίνει δύο και να οδηγεί την ΑΕΛ Καλλονής σε νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟΚ σε φιλική αναμέτρηση. Σκόραρε και ο Στοχ στο ντεμπούτο του, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. (videos)

Γκολ σπάνιας ομορφιάς και έναν ποδοσφαιριστή σπουδαίας κλάσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 7000 οπαδοί που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα.

Η Καλλονή πήρε μία σπουδαία, για λόγους αυτοπεποίθησης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague, νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟΚ που έπαιζε με τις ρεζέρβες.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αγώνα ήταν τα τέσσερα πανέμορφα γκολ που σημειώθηκαν. Δύο από τον Μανούσο που χειροκροτήθηκε, τόσο κατά την επίτευξή τους, όσο και κατά την αντικατάστασή του, ένα από τον Λεοζίνιο και το μοναδικό του ΠΑΟΚ, από τον Στοχ.

Ο Σλοβάκος αποτέλεσε όαση στην προβληματική, ειδικά αμυντικά, εικόνα του ΠΑΟΚ και με τις ενέργειές του και το σουτ φωτοβολίδα που εξαπέλυσε στο 57' έκανε τον κόσμο να σηκωθεί στο πόδι.Στα αξιοσημείωτα και ένας τραυματισμός του Δημήτρη Κωνσταντινίδη που αποχώρησε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (46' Τζανδάρης), Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26' λ.τ. Γιάννου), Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης (46' Στοχ), Νέτσιντ

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ (46' Σιδεράκης), Χωριανόπουλος (80' Γιουκαρής), Αναστασιάδης (89' Βάλιος), Πίντο (80' Μάρτινς), Μαρσέλο (89' Βλαστέλης), Ποντάνι (89' Λαμπρόπουλος), Φαρία (80' Γκάζιν), Μανούσος (75' Μάρκος ντο Σάντος), Λεοζίνιο, Γκαρσία (80' Σιλιγαρδάκης), Καζάζης (67' Γάλας)

Σκόρερ: Στοχ 57' -Μανούσος 33', 36', Λεοζίνιο 47'

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι με διάταξη 4-4-2 καθώς ο Στέφενς ήθελε να δοκιμάσει το δίδυμο Αθανασιάδη-Νέτσιντ που ήταν ιδιαίτερα απειλητικό στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Μέταλιστ. Εκπλήξεις στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν με μόνη εξαίρεση ίσως, το γεγονός ότι ο Κωνσταντινίδης χρησιμοποιήθηκε ως δεξί χαφ και ο Πέλκας ως αριστερό. Στο 15' ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ όταν μακρινό σουτ του Νέτσιντ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χογκ. Ένα λεπτό μετά σε γρήγορη επίθεση της Καλλονής ο Λεοζίνιο μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ Στο 20' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε όταν σε δυνατό σουτ του Κάτσε η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Λεάντρο Πίντο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανούσος στην καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσε βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε.

Στο 33' ο Μανούσος ελίχθηκε υπέροχα από δεξιά, πέρασε από τον Κατσικά και τον Σπυρόπουλο και με αριστερό βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γλύκου, αναγκάζοντας την Τούμπα να τον χειροκροτήσει θερμά. Το ίδιο, σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση έγινε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Μανούσος δέχθηκε πάσα λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, γύρισε και με δυνατό αριστερό σουτ από 40 μέτρα τίναξε τα δίχτυα του εμβρόντητου Γλύκου κάνοντας το 0-2.

Πάλι γκολάρα

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ένα ακόμη πανέμορφο γκολ για την Καλλονή, αυτή τη φορά από τον Λεοζίνιο. Στο 47΄ ο Βραζιλιάνος έπαιξε το "ένα-δύο" με συμπαίκτη του έφυγε στην πλάτη του Λόπεθ και με σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από το Γλύκο. Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ διαφοροποίησε κάπως τη διάταξη του 4-4-2 με την είσοδο των Στοχ (καταχειροκροτήθηκε) και Τζανδάρη. Ο Σλοβάκος πήγε στα αριστερά με τον Πέλκα να παίρνει τη θέση του Αθανασιάδη στην επίθεση και τον νεαρό Έλληνα να γίνεται δεξί μπακ με τον Σκόνδρα να πάει στα αριστερά και τον Σπυρόπουλο στον πάγκο. Στο 51' ήρθε η πρώτη καλή προσπάθεια του Στοχ που κατέληξε σε αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Σιδεράκη (αντικατέστησε τον Χογκ).

To σόου των σούπερ γκολ συνεχίστηκε στο 57' με τον Μίροσλαβ Στοχ να μειώνει σε 1-3 με σουτ-φωτοβολίδα που έστειλε τη μπάλα με απίστευτη ταχύτητα στη δεξιά γωνιά του Σιδεράκη. Στο 61' και πάλι μετά από εξαιρετική κίνηση (αλλαγή κατεύθυνσης) του Στοχ, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κάτσε να σουτάρει άουτ. Στο 70΄ ο Νέτσιντ έσπασε υπέροχα την μπάλα στον Πέλκα που έκανε πολύ κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον ανακόψει ο Σιδεράκης. Στο 77΄ο Κάτσε σέντραρε και ο Πέλκας με αδύναμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σιδεράκη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ