STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0
Λαζάρ, Φούντας INTIME SPORTS

Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε έναρξη πρωταθλήματος, λόγω της απότομης ζέστης, ο ΠΑΟΚ βγήκε ο κερδισμένος της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, καθώς νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 και μείωσε τη διαφορά στους -2 από τον Παναιθηναϊκό. Το χρυσό γκολ ο Γεωργιάδης στο 87'!

Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, καθώς τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τον αντίπαλο τους να ξεχωρίσει. Ο Μπόλονι παρέταξε μια ομάδα που στο πρώτο μέρος πίεσε για το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και στην επανάληψη έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και μόλις έκρινε ότι πρέπει να δώσει ανάσες στην ομάδα το έπραξε, γυρίζοντας στην ουσία την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου, έστησε την ομάδα με αντίθετες βλέψεις, έδωσε χώρο στο πρώτο μέρος, κλειδώνοντας άριστα τα ατού του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, πήρε τα ηνία του αγώνα, προβλημάτισε πολύ τους γηπεδούχους, αλλά από το 75΄που η κούραση ήταν εμφανής δεν υπήρξε αντίδραση από τον πάγκο.

Με την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, να βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ήταν κρίσιμη αναμέτρηση καθώς όποιος από τους δύο κέρδιζε θα μείωνε την διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς από την 1η αγωνιστική των πλέι οφ!

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Θάνος (Γρεβενών)/ Αμυγδάλης (Σερρών)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο (Γεωργιάδης 74'), Λαζάρ (Ίβιτς 67'), Γκαρσία, Έτο, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (Νιμανί 79'), Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γεωργέας, Καράμπελας, Λεονάρντο, Φούντας, Μπουγαΐδης, Λυμπερόπουλος (Μπέλεκ 86'), Σιαλμάς (Λαγός 82'), Μάκος (Τσίτας 90'), Καφές

Κίτρινες κάρτες: Μάκος 63', Λυμπερόπουλος 80', Νιμανί 85'

Σκόρερ: Γεωργιάδης 87' (1-0)

Στα πρώτα λεπτά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και πίεσε την ΑΕΚ δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές, δίχως όμως να χρειαστεί πουθενά η επέμβαση του Κωνσταντόπουλου. Πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, η Ένωση κατάφερε και ισορρόπησε το ματς με τα σουτ των Λεονάρντο και Σιαλμά να μεταφέρουν το ματς στην εστία των γηπεδούχων.

Ο Νίκος Κωστένογλου, παρέταξε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξει την κόντρα επίθεση, δίνοντας χώρο στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και φάσεις.

Στο 21ο λεπτό, η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη της φάση, όταν ο Σιαλμάς από τα αριστερά ξεπέρασε τον Έτο, μπήκε στην περιοχή και με ένα φαλτσαριστό σουτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στο απέναντι γάμα της εστίας του Χαλκιά, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Ζεστάθηκαν μετά το 30'

Με την συμπλήρωση του ημιώρου, η καλύτερη στιγμή στον αγώνα έγινε για τους φιλοξενούμενους. Ο Σιαλμάς από τα αριστερά έκανε σέντρα πάσα για τον Καφέ στον χώρο του ημικυκλίου έξω από την περιοχή, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να δίνει πάσα με κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Λυμπερόπουλος δέχτηκε την μπάλα, κοντρόλαρε και πλάσαρε με τον Χαλκιά να λέει όχι και εν συνεχεία μια αδύναμη κεφαλιά του επιθετικού της Ένωσης, κατέληξε η μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο των γηπεδούχων.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σαλπιγγίδης στο δεξί άκρο, δέχτηκε την μπάλα με τον επιθετικό του δικεφάλου να βγάζει παράλληλη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά ο Αθανασιάδης παρότι εξουδετέρωσε τον Κοντοέ, σε κενή εστία πλάσαρε άουτ στην απέναντι πλευρά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και αφού στο 34' ο Φωτάκης χάνει μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από στημένο, στο 38' ο Αθανασιάδης δέχτηκε βαθιά μπαλιά έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και αφού ξεπέρασε στην γωνία της περιοχής τον Κοντοέ έκανε το σουτ, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Ο χρόνος του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε, μαζί με το λεπτό καθυστέρησης που έδωσε ο διαιτητής Κάκος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από δύο πολύ καλές φάσεις με Αθανασιάδη και Λυμπερόπουλο αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά απέναντι στην πολύ καλά στημένη ΑΕΚ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων.

Ανέβασαν ρυθμό και ταχύτητα

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά, ανεβάζοντας ταχύτητα και ρυθμό. Στο 50' ο ΠΑΟΚ στην επίθεση, ο Σαλπιγγίδης στην γνώριμη θέση στα άκρα, παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι που έρχεται ο Λίνο, ο οποίος όμως πέφτει πριν πάει στην μπάλα με τον Γεωργέα να είναι πίσω του. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι με το ριπλέι να μην είναι ξεκάθαρο.

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, αναπτύχθηκε τέλεια με την μπάλα να περνάει από Καφέ, Λυμπεροπουλο, Καράμπελα, ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα η μπάλα κόντραρε κάπου και πήρε ύψος, με τον Καφέ να έρχεται από πίσω αλλά από πολύ καλή θέση, μιμήθηκε τον Αθανασιάδη στο πρώτο μέρος και περισσότερο έδιωξε την μπάλα παρά την έσπρωξε προς την εστία.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ φάνηκε με διάθεση πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που φάνηκε να μην είναι συγκεντρωμένος.

Στο διάστημα 55' - 75' δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, παρότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός με τις δύο ομάδες (κυρίως η ΑΕΚ) να ψάχνουν το γκολ και να μην αρέσκονται στην ισοπαλία. Άλλωστε, η νίκη για κάποια από τις δύο ομάδες, θα άλλαζε τα δεδομένα στα πλέι οφ από την πρώτη τους μέρα.

Μέσα στην κούραση, μίλησε ο Γεωργιάδης!

Τα λεπτά περνούσαν, η κούραση ήταν κύριο χαρακτηριστικό για τους παίκτες των δύο ομάδων. Η ξαφνική ζέστη, σίγουρα επηρέασε τους ποδοσφαιριστές, που έδειχναν μετά το 75' να μην μπορούν να πάρουν ανάσες.

Στο 87' ο Σταφυλλίδης πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και παίρνει ύψος, ο Γεωργιάδης πετάχτηκε στον χώρο του κέντρου της περιοχής και με πλασέ άνοιξε το σκορ, 1-0.

Ο Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, βάζοντας στο 90 τον Τσίτα, αλλά μέχρι την λήξη του αγώνα, η ΑΕΚ είχε μόνο μια κεφαλιά του Καφέ, από στημένη φάση, που κατέληξε άουτ.

Ο MVP του αγώνα

Ο νεαρός Φούντας για λογαριασμό της ΑΕΚ που επιστρατεύθηκε τελευταία στιγμή για να αναπληρώσει το κενό του Βάργκας που τραυματίστηκε στην προθέρμανση και ήταν πάρα πολύ καλός, δίχως λάθη, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Μόλις στα 17 του! Για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης, ο χρυσός σκόρερ που μπήκε αλλαγή στην θέση του κουρασμένου Λίνο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Απογοήτευση

Η καθυστερημένη αντίδραση από τον πάγκο του Νίκου Κωστένογλου, που παρότι οι ποδοσφαιριστές όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Μάκος και ο Σιαλμάς δεν είχαν άλλες ανάσες, φτάσαμε στο 82 για την πρώτη αλλαγή και στο 90 για την τρίτη (μετά το γκολ)! Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του Λυμπεροπουλου να μην έχει ανάσες για να του... πει ότι κουράστηκε. Την ίδια στιγμή, ο Μπόλονι ξεκίνησε τις αλλαγές στο 67' και τις ολοκλήρωσε στο 79', προκειμένου να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του.

H βαθμολογία των πλέι οφ

Παναθηναϊκός 5

ΠΑΟΚ 3

Ατρόμητος 1

ΑΕΚ 0

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ