STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ χωρίς άγχος, άνετα 4-0 την Λαμία

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το απόλυτο νικών στην έδρα του και το συνδύασε και με διαστήματα καλού ποδοσφαίρου κόντρα στη Λαμία (4-0) που έπαιξε από 71' με 10 παίκτες. Καταλύτης ο Μαουρίσιο, πολύ καλός ο Πέλκας, συνέχισε το σερί σκοραρίσματος ο Πρίγιοβιτς με δύο τέρματα.

Άλλον ΠΑΟΚ είχε τάξει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Ραζβάν Λουτσέσκου, άλλος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κόντρα στη Λαμία. Χωρίς να είναι απόλυτα αξιόπιστο το δείγμα, καθώς η νεοφώτιστη ομάδα φάνηκε αδύναμη να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων στην άδεια Τούμπα, ο "Δικέφαλος" ΚΑΙ καλό ποδόσφαιρο έπαιξε για μεγάλο διάστημα ΚΑΙ την πιο άνετη φετινή νίκη του πήρε και μάλιστα σημειώνοντας δύο γκολ νωρίς-νωρίς, κάτι που δεν είχε συνηθίσει τον κόσμο του.

Στο 10' ο Λέοβατς και στο 24' ο Πρίγιοβιτς, σε φάσεις που άρχισαν από εξαιρετικές κάθετες του Μαουρίσιο έδιωξαν το άγχος και στην συνέχεια ο Πέλκας (50') και πάλι ο Πρίγιοβιτς (88') έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του "Δικεφάλου" (κάτι που διευκόλυνε και η αποβολή του Αναστασόπουλου στο 71').

Ο Σέρβος έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και με τη λήξη του ματς ήταν πρώτος σκόρερ στη φετινήSuperleagueμε 5 τέρματα.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το απόλυτο στην έδρα τους (αν και χωρίς κόσμο) και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΣΤΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου) & Γεώργιος Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ρέι, Σαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68΄ Λημνιός), Μάτος, Μαουρίσιο, Σάχοφ (75΄ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Πέλκας (61΄ Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40΄ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (62΄ Λινάρδος)


Γκολ: 10' Λέοβατς, 24', 88' Πρίγιοβιτς, 50' Πέλκας

Κάρτες: 39' Πέλκας, 52' Σάχοφ, 89' Μαουρίσιο / 58' Αναστασόπουλος

Αποβολές:71' Αναστασόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον σχηματισμό 4-2-3-1, που συνηθίζει να επιλέγει ο Λουτσέσκου. Ο Ρέι ήταν στην εστία, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Σαμπράνο-Κρέσπο ως δίδυμο στα στόπερ, τον Μάτος δεξιά και τον Λέοβατς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, θέσεις βασικών πήραν οι Μαουρίσιο και Σάχοφ (προτιμήθηκε λόγω ύψους επειδή η Λαμία έχει ψηλά κορμιά), με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους ως επιτελικό μέσο, τον Πέλκα στην αριστερή πλευρά, τον Βιεϊρίνια δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ χωρίς άγχος, άνετα 4-0 την Λαμία

Η Λαμία ξεκίνησε με σχήμα 4-5-1, με τον Μπάμπη Τεννέ να προτιμά τους εξής παίκτες στην ενδεκάδα. Τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρι, τους Κουκόλη και Αναστασιάδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αριστερό μπακ τον Παντελιάδη και δεξιό τον Ασίγκμπα. Στο χώρο του κέντρου, αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπλάζιτς και Όμο και σε πιο ελεύθερο ρόλο κινούταν ο Πίτι. Στη δεξιά πλευρά ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος, στην αριστερή ο Ακόστα και μοναδικό προωθημένος ο Βάντερσον.

ΠΑΟΚ χωρίς άγχος, άνετα 4-0 την Λαμία

Γρήγορο γκολ με Λέοβατς για τον ΠΑΟΚ

Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, με κεφαλιά του Ελ Καντουρί μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Λέοβατς, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο Μαουρίσιο πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή για τον Κροάτη και αυτός σούταρε με το αριστερό, νικώντας τον τερματοφύλακα της Λαμίας, με τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Κουκόλη που προσπάθησε να κόψει με τάκλιν. Αυτό ήταν και το πιο γρήγορο γκολ του Δικεφάλου στη φετινή σεζόν.Η επόμενη απειλή του ΠΑΟΚ προς την εστία της Λαμίας ήρθε στο 22΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δημιουργός ξανά ο Μαουρίσιο και σκόρερ ο Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του στο 24ο λεπτό με γκολ του Πρίγιοβιτς που σκόραρε για 6η φορά στη φετινή σεζόν και 4η στο πρωτάθλημα. Ο Μαουρίσιο έβγαλε εκπληκτική πάσα με τη μία στον Πέλκα στην περιοχή, αυτός "τσίμπησε" την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο και ο Σέρβος φορ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Η Λαμία προσπάθησε να μειώσει στο 28', με κεφαλιά του Πίτι μετά από κόρνερ να περνάει άουτ. Στο 32' λίγο έλειψε να μπει αυτογκόλ, με κεφαλιά του Ασίγκμπα προς την εστία της Λαμίας μετά από μπαλιά του Ελ Καντουρί, όμως ο Παπαδόπουλος το απέτρεψε με δύσκολη επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 33ο λεπτό μετά από άψογο κοντρόλ και φοβερό σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στην επαναφορά σούταρε ο Σάχοφ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 37', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον ρυθμό να πέφτει, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να πάρει μέτρα και να πιέσει για να μειώσει το σκορ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Γρήγορο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να πετύχαινει γρήγορο γκολ όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Πέλκας, με υπέροχο γυριστό σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά καθώς το αποτέλεσμα ουσιαστικά είχε κριθεί. Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 68΄ με ένα άστοχο σουτ του Ελ Καντουρί. Στο ίδιο λεπτό, αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού ο Λέοβατς, με τον Λουτσέσκου να τον αντικαθιστά με τον Λημνιό και να βάζει σε θέση αριστερού μπακ τον Βιεϊρίνια.

Με δέκα η Λαμία

Η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες στο 71ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Αναστασόπουλου, μόλις 16 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο Αναστασόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 55΄, δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 58΄ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 71΄. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έμοιαζε με τυπική διαδικασία μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Σκόραρε ξανά ο Πρίγιοβιτς

Με ένα γκολ... βγαλμένο από την περσινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μάτος στην περιοχή με υπέροχη μπαλιά, ο Βραζιλιάνος έδωσε ασίστ με κεφαλιά και ο Πρίγιοβιτς σκόραρε από κοντά. Ο Σέρβος έφτασε τα 7 γκολ στη σεζόν και τα 5 στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League. Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι άνετα στη νίκη με το ευρύ 4-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πιο θεαματική φάση του παιχνιδιού ήταν το δοκάρι του Ελ Καντουρί στο 33ο λεπτό. Ο Μαροκινός έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τζήλος δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Τον βοήθησε, βέβαια, και η εξέλιξη του παιχνιδιού, που δεν είχε δύσκολες φάσεις. Η Λαμία διαμαρτυρήθηκε σε μία-δύο περιπτώσεις για φάουλ στη μεσαία γραμμή, αλλά επί της ουσίας δεν είχε δύσκολο έργο, καθώς η διαφορά απόδοσης των δύο ομάδων τον διευκόλυνε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μαουρίσιο.Μπορεί άλλοι συμπαίκτες του να είχαν πιο φαντεζί κινήσεις στο ματς, όμως ο Βραζιλιάνος είχε περισσότερη ουσία από όλους και το απέδειξε με τις δύο πανέξυπνες κάθετες πάσες του στα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά ξεκλείδωσαν την άμυνα της Λαμίας και έκαναν το παιχνίδι πιο εύκολο για τον Δικέφαλο.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο σύνθετος ρόλος του Πέλκα που εξηγεί γιατί τον προτιμά ο Λουτσέσκου ως έναν από τους δύο εξτρέμ στην ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός παίκτες όπως ο Μακ και ο Λημνιός. Ο 24χρονος μέσος του ΠΑΟΚ αποτελεί ουσιαστικά τον δεύτερο φορ της ομάδας, βρίσκεται πολλές φορές σε θέση για γκολ και το απέδειξε και στο σημερινό παιχνίδι.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία της Λαμίας να ανταποκριθεί σε παιχνίδι αντιπάλου με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, όπως αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είναι ένα καλοστημένο σύνολο σε αργό τέμπο παιχνιδιού όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει όταν το παιχνίδι αποκτά γρήγορο ρυθμό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ