STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλήρωσε την ανετοιμότητα των "νέων" ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την Ξάνθη

Πλήρωσε την ανετοιμότητα των "νέων" ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την Ξάνθη
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις και να σκοράρει κόντρα στην καλά οργανωμένη Ξάνθη και έχασε τους πρώτους εντός έδρας βαθμούς με το καλημέρα. Μόνο ο Ζάιρο ξεχώρισε από τις μεταγραφές στην πρεμιέρα.

Τοrotationδεν είναι μία εύκολη επιλογή, ειδικά όταν γίνεται με παίκτες που είναι ανέτοιμοι. Κι αυτό το αντιλήφθηκαν πολύ καλά όσοι παρακολούθησαν το ματς του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος που πριν λίγες μέρες έβγαζε φωτιές με τη Μπρόντμπι, «κόλλησε» στο 0-0 με την ομάδα από τη Θράκη κάνοντας ένα μέτριο παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα που ήταν πολύ αποτεεμσατική ανασταλτικά, ψάχνοντας παράλληλα και τις αντεπιθέσεις.

Ο Τούντορ παρουσίασε μία ενδεκάδα με τρεις παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά σε αγώνα (Σάμπο, Λέοβατς και Τσίμιροτ) και τον Ζάιρο που είχε αγωνιστεί μόνο στο φιλικό με τη Βέροια. Μάλιστα, ο νεαρός Βόσνιος ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε μόλις στο 24΄. Επιπλέον, είχε το Μακ πολύ μακριά από τον καταπληκτικό εαυτό του την περασμένη Πέμπτη και έτσι απώλεσε τους πρώτους βαθμούς στην έδρα του.

Πάντως, ο κόσμος που γέμισε και πάλι την Τούμπα, χειροκρότησε στο φινάλε τους παίκτες, δείγμα της διάθεσης που υπάρχει φέτος να στηριχθεί η νέα ομάδα που δημιουργεί ο Ίγκορ Τούντορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Παρίδη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα

Γκολ: -

Διαιτητής:Κουκουλάκης

Κάρτες: 8΄ Λέοβατς, 70΄ Σαββίδης / 45+2΄ Μπέρτος, 59΄Σολτάνι, 77΄ Παπαστεριανός, 80΄ Φλίσκας, 87΄ Μπαξεβανίδης

Αποβολές:-

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Τσίμιροτ (Σαββίδης 24΄ λ.τ., Μυστακίδης 78΄), Ροντρίγκες Κωνσταντινίδης 62΄), Λέοβατς, Ζάιρο, Σάμπο, Μακ

ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Ουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Βασιλακάκης (Ράνος 78΄), Παπαστεριανός, Ντιμιτρόφ (Μπαξεβανίδης 54΄), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (Χέρεα 63΄)

Ο αγώνας

Ισορροπημένο ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα στο πρώτο τέταρτο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Αξιόλογη φάση δεν υπήρξε μέχρι το 20΄με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί για περισσότερη ώρα την κατοχή, δίχως όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στο 16΄ ο Τσίμιροτ επιχείρησε ένα σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα όμως να κοντράρει.

Η πρώτη φάση του ΠΑΟΚ

Στο 22΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ροντρίγκες γύρισε τη μπάλα παράλληλα στη μικρή περιοχή από τα δεξιά, με τον Σάμπο να μην προλαβαίνει να τη βρει για να τη στείλει στα δύχτια με προβολή. Στη συνέχεια της φάσης ο Λέοβατς επέστρεψε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης από τα δεξιά, με τον Μακ όμως να σουτάρει ψηλά άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή ο Τσίμιροτ

Στο 24΄ ολοκληρώθηκε άδοξα η πρώτη παρουσία του Τσίμιροτ στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αφού έφυγε με ενοχλήσεις από το ματς, χωρίς να προλάβει να προσφέρει κάτι σημαντικό στον ΠΑΟΚ, δείχνοντας όμως από τις πρώτες του κινήσεις πως είναι ένας κοντρολαρισμένος παίκτης.

Στο 30΄ ο Βίτορ βρήκε τον Ροντρίγκες με ωραία κάθετη μπαλιά στα δεξιά, εκείνος έκανε ωραία ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή, «έσπασε» τη μπάλα στον Μακ, ο οποίος σούταρε, με τη μπάλα όμως να κοντράρει στο πόδι αμυντικού της Ξάνθης. Στο 38΄ ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τσέναμο. Στο 41΄ ο Κόστα δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε μετά από κόρνερ του Μακ από τη δεξιά πλευρά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 44΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μακ προσπάθησε να βρει τον Σάμπο στην περιοχή της Ξάνθης, μετά από αντεπίθεση. Η μπάλα βρήκε στον Φλίσκα μετά από κόντρα, με τους «ασπρόμαυρους» να διαμαρτύρονται για χέρι, αλλά ο Κουκουλάκης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια μικρή ένταση μεταξύ Βασιλακάκη και Κόστα.

Πλήρωσε την ανετοιμότητα των "νέων" ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την Ξάνθη
INTIME SPORTS

Αρκετά νεύρα

Στο 50΄ ο Ζάιρο έδωσε ωραία για τον Λέοβατς στα αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης επέλεξε να σουτάρει αντί να βγάλει σέντρα, με τη μπάλα να φεύγει άστοχα άουτ. Ηταν η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρχαν πολλά νεύρα που προήλθαν από κάποιες ενέργειες παικτών και του πάγκου της Ξάνθης.

Στο 61΄ ο Μακ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίτορ πήρε την πρώτη κεφαλιά, όμως στη συνέχεια δεν βρέθηκε παίκτης του ΠΑΟΚ στην πορεία της μπάλας, με τη φάση να περνάει ανεκμετάλλευτη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούντορ έκανε και μία εσωτερική αλλαγή, γυρνώντας τον Σάμπο στη θέση του Σαββίδη, δίπλα στον Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και προωθώντας τον νεαρό μέσο στο χώρο του κέντρου.

Απειλητικός ο ΠΑΟΚ

Στο 72΄ ο Ζάιρο έκανε εξαιρετική ενέργεια, αποφεύγοντας εντυπωσιακά τον Καρυπίδη και μπαίνοντας στην περιοχή της Ξάνθης, γύρισε παράλληλα τη μπάλα, όμως ο Μπέρτος απομάκρυνε προ του Κυριάκου Σαββίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Σάμπο επιχείρησε ένα καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τσέναμο. Στο 78΄ ο Μακ βρήκε τον Κωνσταντινίδη στα δεξιά, εκείνος σέντραρε με τη μία για τον Ζάιρο, με τον Βραζιλιάνο να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά και τον Φλίσκα να παραχωρεί κόρνερ με το κεφάλι του. Στο 85΄ ο Κωνσταντινίδης γύρσιε τη μπάλα παράλληλα στην περιοχή, όμως ο Καρυπίδης πρόλαβε τον κίνδυνο και απομάκρυνε.

Στο 86΄ λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνη η Ξάνθη, όταν ο Χερέα βρήκε τον Μπαξεβανίδη με ωραία κάθετη μπαλιά στην περιοχή, όμως ο Τζαβέλλας έκοψε με σωτήριο τάκλιν το γύρισμα του τελευταίου. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία στο φινάλε, όμως το 0-0 δεν άλλαξε, παραμένοντας μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μεταξύ των καλώ μεσοαμυντικών της Ξάνθης ξεχώρισε ο Φλίκας, ο οποίος αναχαίτισε αρκετές επιθετικές προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Στο 22΄ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη και σημαντικότερη ευκαιρία του. Ο Ροντρίγκες γύρισε τη μπάλα παράλληλα στη μικρή περιοχή από τα δεξιά, με τον Σάμπο να μην προλαβαίνει να τη βρει για να τη στείλει στα δύχτια με προβολή. Στη συνέχεια της φάσης ο Λέοβατς επέστρεψε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης από τα δεξιά, με τον Μακ όμως να σουτάρει ψηλά άουτ.

Πλήρωσε την ανετοιμότητα των "νέων" ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την Ξάνθη
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος με τα σφυρίγματά του ο Κουκουλάκης, αλλά παρά ήταν σχολαστικός. Κάθε φορά που έπαιρνε μια απόφαση χάνονταν πολλά δευτερόλεπτα και το ματς δεν μπορούσε να πάρει ρυθμό. Επίσης, δεν μπόρεσε να επιβάλλει πειθαρχία στο παιχνίδι.

Μας άρεσε

Μοιραία η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ζάιρο, ο οποίος έκανε δύο τρεις ωραίες ενέργειες, παρότι δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο.

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά νεύρα που είχαν αρκετοί παίκτες και των δύο ομάδων και η τάση των παικτών της Ξάνθης να κάνουν καθυστερήσεις, ειδικά όταν αυτό συνέβη σε μία πρεμιέρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ