STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 3-0

ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 3-0

Ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός και δίχως να εντυπωσιάσει, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Ξάνθης στην Τούμπα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας (1 γκολ, 2 ασίστ). Βίτορ και Αθανασιάδης τα άλλα δύο τέρματα.

Δεν έχει καμία σχέση ο φετινός ΠΑΟΚ με την ομάδα που βλέπαμε πέρυσι.

Μπορεί ακόμη να είναι πολύ νωρίς, αλλά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη, πιστοποιούν ότι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από την περσινή και μπορεί να αποτελέσει σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου του πρωταθλήματος.

"Δείτε την Κυριακή στις 23:30 την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της Superleague".

Χωρίς να κάνει εντυπωσιακά πράγματα, στηριζόμενη στην ατομική ποιότητα αρκετών παικτών της (και κυρίως του Λούκας που διαθέτει μαγικό αριστερό πόδι και ξεσήκωσε πολλές φορές την Τούμπα) και τις στημένες φάσεις που από αδυναμία του πάνε να εξελιχθούν σε μεγάλη του δύναμη, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθη που, άγνωστο γιατί και εντελώς μεταμορφωμένη σε σχέση με τα πρόσφατα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, πήγε στην Τούμπα για να παίξει αμυντικά και όταν χρειάστηκε να βγει μπροστά είχε πολύ υποτονική παρουσία.

Οι παίκτες του "Δικεφάλου" πήραν ώθηση και από τη θετική ενέργεια που έβγαζε η γεμάτη Τούμπα (σαφώς επηρεασμένη από την παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ του Champions League) και κατάφεραν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ.

Ακόμη, στα αξιοσημείωτα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Βίτορ δείχνει να βρίσκει ένα σκόρερ στις στημένες φάσεις και το πρώτο γκολ του περσινού πρώτου σκόρερ, Στέφανου Αθανασιάδη.

Η ταυτότητα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Βίτορ, Λόπεθ, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ (73' Ολίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσιντ), Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46' Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι).

Κίτρινες κάρτες: Λόπεθ, Λίνο, Στοχ, Μάνταλος, Κυριακίδης, Γκοχουρί

Κόκκινες κάρτες: Μπαξεβανίδης

Σκόρερ: Βίτορ 43', Λούκας 67' πεν., Αθανασιάδης 73'

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με σχήμα δύο επιθετικών, ωστόσο, μόλις στο 2' ήταν η Ξάνθη που απείλησε καθώς ο Μαρσελίνιο έγινε απειλητικός, όταν μπήκε από πλάγια στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά υπό την πίεση του Βίτορ δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και απομακρύνθηκε. Ενα μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 8' δεν ανησύχησε τον Χακόμπο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε μεν την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενουμένων.

Εγκλωβισμένος ο ΠΑΟΚ

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια και ο ΠΑΟΚ έδειχνε εγκλωβισμένος. Ενα σουτ του Στοχ, όμως, στο 19' που απομάκρυνε με δυσκολία ο Κυριακίδης ξεσήκωσε την Τούμπα, ενώ στο 23' ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε από κοντινή απόσταση να πιάσει την κεφαλιά και να χριστεί σκόρερ. Στο 30' ήρθε η πιο μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής της Ξάνθης, ο Βίτορ έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ο "Δικέφαλος" άρχισε να παίρνει μπρος και στο 32' ο Στοχ βρήκε τον Λίνο, ο Βραζιλιάνος γύρισε προς τον Σαλπιγγίδη στην περιοχή, πρόλαβε, όμως, τελευταία στιγμή και επενέβη ο Γκοχουρί.

Ο Βίτορ έδωσε την λύση

Ο Στοχ στο 40' στάθηκε άτυχος, αφού ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε λίγο έξω από τα καρέ της Ξάνθης πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κυριακίδη. Το γκολ για τον "Δικέφαλο", πάντως, ήρθε στο 43'. Ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ και ο Βίτορ με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, απομακρύνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν χωρίς την μεγάλη φάση και με την Ξάνθη να προσπαθεί να βγει από το καβούκι της και να επιτεθεί οργανωμένα. Οσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ κατέβαζε ταχύτητα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο η μπάλα να κυκλοφορεί στον χώρο του κέντρου, παρά μπροστά από τις δύο εστίες.

Καθάρισε σε ένα πεντάλεπτο

Ο Λούκας, πάντως, στο 66' βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο διεθνής επιθετικός ανετράπη από τον Μπαξεβανίδη και ο Λαμπρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας, ο οποίος στο 67' έδωσε σαφές προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Τα στημένα του Ισπανού μεσοεπιθετικού ήταν φαρμάκι και στο 73' με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Κλάους περίπου στο σημείο του πέναλτι και ο στράικερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε στην κίνηση τον Κυριακίδη για το 3-0. Ενα σουτ του Ολίσε στο 81' πέρασε λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Ξάνθης, ενώ στο 84' και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούκας, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.

MVP της αναμέτρησης

Ο Λούκας που με δύο εκτελέσεις στημένων φάσεων και μία ασίστ στον Σαλπιγγίδη άνοιξε στον ΠΑΟΚ το δρόμο για τη νίκη.

Απογοήτευση

Το παθητικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Από μία ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη και έδειξε καλά δείγματα οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ