STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 2-1

ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 2-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης χάρη σε δυο γκολ του Παπαδόπουλου, μειώνοντας στους δυο βαθμούς την διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Μείωσε ο Κλέιτον για την ομάδα της Θράκης, που έμεινε στους 46 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του και πάει στην διακοπή του Πάσχα με νίκη επί της Ξάνθης. Σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με ένταση που δεν την προμήνυε η εξέλιξη του ματς, ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε την καλή μέρα του εκτελεστή Παπαδόπουλου και πήρε μία άνετη νίκη, παρότι δεν φαίνεται από το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι ήταν συμμαζεμένοι στην ανασταλτική λειτουργία τους-εξαίρεση το προσωπικό λάθος του Τζαβέλλα που ξανάβαλε τους Ξανθιώτες στο ματς στο τέλος- δεν είχαν κενά διαστήματα στην απόδοσή τους και κατάφεραν με ορθολογικες επιθέσεις και με γκολ από εκτέλεση πλάγιο να πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους ανεβάζουν βαθμολογικά.Παράπονα για την διαιτησία του Βοσκάκη, κυρίως στο φινάλε, εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46' Νομπόα), Μακ (75' Κίτσιου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (68' Γκολάσα), Αθανασιάδης

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Παπάζογλου, Γούτας, Γκομσί (46' Μπέρτος), Παπαστεριανός (46' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (66' Ράνος)

Γκολ: 21', 54' Παπαδόπουλος, 73' Κλέιτον

ΚΑΡΤΕΣ: 26' Μακ, 28' Καπετάνος, 87' Βασιλακάκης, 90'+1' Αθανασιάδης, 90'+2' Μπέρτος, 90'+2' Μπαξεβανίδης, 90'+4' Σολτάνι

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Φάσεις με το καλησπέρα

Μόλις στο 4' είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα με τον Ρατς να σεντράρει, και την κεφαλιά του Αθανασιάδη να περνάει άουτ. Στο 8' απείλησε για πρώτη φορά η Ξάνθη. Ο Λουσέρο βρήκε τον Σολτάνι, εκείνος "έσπασε" την μπάλα στον Κλέιτον, το σουτ του οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Γκολ ο "Παπ"

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει, αφού οι παίκτες του δεν είχαν ρυθμό και δεν μπορούσαν να βγουν στην επίθεση με σωστό τρόπο. Ωστόσο, ευτύχησε στο 21' να ανοίξει το σκορ με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κάτσε και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη. Ένα λεπτό νωρίτερα η Ξάνθη που μέχρι το 1-0 έπαιζε με ψυχραιμία, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο με τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος πέρασε σαν σταματημένους, Τζαβέλλα και Κάτσε, αλλά δεν σούταρε, ούτε πάσαρε στον αμαρκάριστο, Σολτάνι, κι έτσι η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους Ακρίτες.

Κακός ρυθμός, απείλησε ο ΠΑΟΚ

Από το γκολ του Παπαδόπουλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε φάσεις στο παιχνίδι. Η απόδοσης της Ξάνθης έπεσε κατακόρυφα, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε με ευκολία να δημιουργήσει φάσεις, αφού... τα έκανε θάλασσα στην τελική πάσα. Εξαίρεση η φάση του 42' με ένα σουτ του Περέιρα. Ο Αργεντίνος, αν και αμαρκάριστος και έχοντας την μπάλα στο καλό του πόδι, το αριστερό, βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ καλά για τους γηπεδούχους. Στο 52' ο Μακ έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Ρατς, ο Ρουμάνος μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Περέιρα, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο οποίος σούταρε, αλλά και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο της Ξάνθης έδιωξε την μπάλα.

Δεύτερο ο Παπαδόπουλος

Στο 54', όμως, η κατάληξη δεν ήταν ίδια για την ομάδα της Ξάνθης. Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε πλάγιο, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο πέναλτι, ο Μακ πέρασε την μπάλα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος αν και είχε πλάτη στο τέρμα, σούταρε και έκανε το 2-0.

Κράτησε ο Ιτάνζ

Η Ξάνθη μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Αυτό, έφερε μία μεγάλη φάση για αυτήν μετά από αρκετή ώρα. Στο 65' ο Σολτάνι σέντραρε από τα δεξιά, ο Λουσέρο έπιασε μία πολύ ωραία και δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σαρλ Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το 2-0 για την ομάδα του.

Τι κάνει ο Τζαβέλλας;

Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι στην Τούμπα στο 73' της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε ένα τραγικό λάθος γυρνώντας την μπάλα στον Ιτάνζ εντελώς λάθος. Ο Κλέιτον, όπως ήταν λογικό, την έκλεψε, "κρέμασε" τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και μείωσε σε 2-1.

Πήγε να... εξιλεωθεί, αλλά...

Στο 84' ο Τζαβέλλας στην τελευταία φάση του αγώνα προσπάθησε να σβήσει το λάθος που έκανε 11 λεπτά νωρίτερα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης, επιχείρησε "ψαλιδάκι", αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ένταση στο τέλος

Στις καθυστερήσεις ο Βοσκάκης απέβαλλε από τον πάγκο της Ξάνθης τον τιμ μανατζερ της ακριτικής ομάδας, Γιώργο Καζναφέρη.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της Ξάνθης που προήλθε από το τραγικό λάθος του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε εύκολα ένα τραγικό λάθος, έδωσε δώρο-γκολ στον Κλέιτον, ο οποίος μείωσε σε 2-1. Πάνω που είχαν κοπάσει οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, όλη η Τούμπα μετά από αυτή τη φάση τα έβαλε μαζί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν από τους πιο φρέσκους και ορεξάτους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο.

O διαιτητής

Δεν είχε δύσκολο ματς ο Βοσκάκης. Βέβαια, έκανε και αυτός και οι βοηθοί του δύο-τρία λάθη, τα οποία δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς

Μας άρεσε

Το συμμάζεμα στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ειδικά η συμπεριφορά των κεντρικών χαφ στην λειτουργία της άμυνας του "Δικεφάλου".

Δεν μας άρεσε

Το ντεφορμάρισμα που εξακολουθούν να έχουν ο Περέιρα και ο Αθανασιάδης, που απέναντι από την εστία των αντιπάλων λειτουργούν με τρόπους που δεν μας έχουν συνηθίσει.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ