STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ σε… Λέο, 3-0 τον Πλατανιά

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τα εμπόδια που του έβαλε ο Πλατανιάς με τη γυριστή κεφαλιά (61’) και το πλασέ (81’) του… σούπερ στράικερ, Λέο Μάτος και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Αυτογκόλ του Μπανανά το 3-0.

Μέρες Λέο Μάτος ζει η Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος έβαλε και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά τη σφραγίδα του, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαθέτει και ορισμένους πολύ μεγάλους παίκτες. Ο 30χρονος άσος, μπορεί να έχει την ταμπέλα του δεξιού οπισθοφύλακα, αλλά στο απογευματινό παιχνίδι διακρίθηκε ως εκτελεστής και μάλιστα δις.

Την πρώτη φορά στο 61’ με γυριστή κεφαλιά και τη δεύτερη στο 81’με άψογο πλασέ, υπογράφοντας φαρδιά πλατιά την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και η προηγούμενη νίκη στο πρωτάθλημα, στο ντέρμπι με στην ΑΕΚ είχε έρθει με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις.

Πολλά εμπόδια μέχρι να μιλήσει ο Βραζιλιάνος

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τον ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στο τελικό 3-0 (το τελευταίο γκολ από λάθος απόκρουση του Μπανανά στο 87’. Ο Πλατανιάς είχε πολύ αποτελεσματικό αμυντικό πλάνο με ενισχυμένα άκρα (μπλοκάροντας Ροντρίγκες και Κάμπος), όμως, δεν μπόρεσε να βρει τη λύση για τα στημένα του ΠΑΟΚ και έτσι ήρθε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Παράσχου τα ρίσκα της, το ματς άνοιξε και ο ΠΑΟΚ βρει τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι που ξέρει καλά.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής:ΧρήστοςΓκράνας (Θράκης)

Βοηθοί:Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Τέταρτος διαιτητής:Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)


ΠΑΟΚ:Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος (89΄ Κίτσιου), Λέοβατς, Τσίμιροτ (74΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (57΄ Αθανασιάδης).

Πλατανιάς:Σωτηρίου, Κάργας (66΄ Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης (83΄ Μενδρινός), Μανούσος, Αποστολόπουλος (73΄ Ντιλαβέρ).


Γκολ: 61', 81' Μάτος, 87' Μπανανά (αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: 25' Μάτος /1' Κάργας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το κλασικό του 4-2-3-1, με τον Βλάνταν Ίβιτς να κάνει δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τον Μπίσεσβαρ αντί του Πέλκα ως επιτελικό μέσο και τον Κουλούρη αντί του Κλάους στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς και δίδυμο στα χαφ οι Κάνιας - Τσίμιροτ, με Ροντρίγκες και Κάμπος στα άκρα.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με σχηματισμό 5-4-1, έχοντας τον Σωτηρίου στην εστία, τους Καρυπίδη, Κάργα και Μπανανά στην άμυνα, Στάθη δεξιά, Σκαρντοβέλι αριστερά και Μουνάφο - Γκνιάτιτς στη μεσαία γραμμή, ενώ οι ακραίοι χαφ που ήταν ο Αποστολόπουλος δεξιά και ο Γουνδουλάκης αριστερά, πολλές φορές γυρνούσαν αρκετά πίσω και λειτουργούσαν ως μπακ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν Μανούσος.

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, ενώ ο Πλατανιάς ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 18 σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη στιγμή, με τον Κάμπος να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά με καλές προϋποθέσεις, όμως να κάνει κακό κοντρόλ και άσχημο τελείωμα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο "Δικέφαλος" άρχισε να αυξάνει την πίεση του μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, έχοντας νέα ευκαιρία στο 22΄ με άστοχο σουτ στην κίνηση του Κουλούρη από καλή θέση. Στο 34΄ απείλησε ο Πλατανιάς βγάζοντας ωραία αντεπίθεση, με τον Μανούσο να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά αποφεύγοντας τον Βαρέλα και το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και στο επόμενο λεπτό έγινε ο ΠΑΟΚ επικίνδυνος, με σουτ του Κάμπος που κόντραρε και αιφνιδίασε τον Σωτηρίου ο οποίος δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και απέκρουσε ενστικτωδώς. Στην εξέλιξη της φάσης υπήρξε ένα πέσιμο του Κουλούρη στην περιοχή, δίχως όμως να υπάρχει παράβαση.

Στο 42' ο ο Τσίμιροτ έκανε λάθος πάσα στο χώρο του κέντρου και ο Πλατανιάς έφυγε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, τρεις εναντίον τριών, όμως ο Μανούσος καθυστέρησε πολύ στην τελική πάσα και η άμυνα του ΠΑΟΚ πρόλαβε να επιστρέψει και να απομακρύνει την σέντρα του Γουνδουλάκη.

Μάλιστα βρήκε κενούς χώρους και έβγαλε γρήγορη επίθεση, με τον Ροντρίγκες να συγκλίνει από αριστερά και να σουτάρει και τον Σωτηρίου να αποκρούει. Στο 44΄ ο Μπίσεσβαρ έπιασε ένα καλό σουτ από δεξιά υποχρεώνοντας τον Σωτηρίου σε δύσκολη επέμβαση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα με το 0-0 να παραμένει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με υποτονικό ρυθμό όπως και το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή φάση στο 54΄, με εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες που φάνηκε να αιφνιδιάζει τον Σωτηρίου επειδή έσκασε η μπάλα, όμως τελικά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο "Δικέφαλος" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δυσκολευόταν αρκετά στη δημιουργία φάσεων καθώς ο Πλατανιάς αμυνόταν εξαιρετικά. Ο Τζάλμα Κάμπος έπαιζε περισσότερο στον άξονα στο δεύτερο ημίχρονο, στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τελικά η λύση ήρθε από μία στημένη φάση για τον ΠΑΟΚ, στο 61ο λεπτό, με τον Λέο Μάτος να ανοίγει το σκορ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες εκτέλεσε φάουλ προς την περιοχή και ο Βραζιλιάνος πήρε πολύ έξυπνα τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, στη γωνία του Σωτηρίου. Στο 67' ο Αθανασιάδης βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Πλατανιά αλλά άργησε να εκτελέσει και κόπηκε σε κόρνερ.

Βέβαια ήταν σε θέση οφσάιντ που λανθασμένα δεν υποδείχτηκε. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ με τον Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αναζητά το δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Μπίσεσβαρ στο 68' έκανε ωραία επέλαση από δεξιά και πλάσαρε, με τον Σωτηρίου να αποκρούει.

Στο 72' ο Πλατανιάς έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Γουνδουλάκη να περνάει ωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της "ασπρόμαυρης" άμυνας και τον Μανούσο που μπήκε απειλητικά στην περιοχή από αριστερά να σουτάρει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Η ομάδα των Χανίων πήρε μέτρα στο γήπεδο πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης.

Ωστόσο, ο Λέο Μάτος "καθάρισε" τη νίκη για τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 81'. Ο Κάμπος του "έσπασε" την μπάλα από δεξιά στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ψύχραιμα τον Σωτηρία διαμορφώνοντας το 2-0 και βάζοντας την "σφραγίδα" του στην επιστροφή του Δικεφάλου στις νίκες στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Πλατανιά να σημειωθεί ότι ζήτησαν φάουλ του Κλάους στον Καρυπίδη στο ξεκίνημα της φάσης.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπανανά στο 87', μετά από γύρισμα του Ροντρίγκες από αριστερά στην περιοχή. Ο αμυντικός του Πλατανιά προσπάθησε να απομακρύνει με προβολή αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταία σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Μανούσου για την ισοφάριση. Στο 72΄ ο Πλατανιάς "άγγιξε" το γκολ. Ο Γουνδουλάκης πέρασεωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της "ασπρόμαυρης" άμυνας και ο Μανούσος που μπήκε απειλητικά στην περιοχή από αριστερά σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Ο διαιτητής

Με λάθη εκατέρωθεν ο Γκράνας. Έχασε κάποιες κάρτες ενώ πολλές φορές ήταν εκνευριστικός με τα συνεχή σφυρίγματα που έκοβαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Βέβαια, δεν υπήρχε κάποια μεγάλη αμφισβητούμενη φάση στο ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λέο Μάτος. Πέτυχε τα γκολ του ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα του Πλατανιά. Έδειξε ξανά ότι διαθέτει ποιότητα και προσωπικότητα και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην επιστροφή στις νίκες με δύο δικά του τέρματα, βγάζοντας χαρακτήρα ηγέτη.

Μας άρεσε

Οι καλοχτυπημένες στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε αρκετά καλά εκτελεσμένα φάουλ και κόρνερ. Μάλιστα, από στημένη φάση ήρθε και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Μάτος να σκοράρει με κεφαλιά. Μία φάση που φάνηκε πως ήταν δουλεμένη καθώς παρόμοια υπήρξε λίγο πριν το γκολ με τον Βραζιλιάνο να μην προλαβαίνει μετά την εκτέλεση του Ροντρίγκες.

Δεν μας άρεσε

Το υποτονικό επιθετικά πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ και το κακό ματς του Μπίσεσβαρ στο πρώτο μέρος. Ο "Δικέφαλος" δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει αρκετές αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Μπίσεσβαρ να μην πατάει καλά και να δείχνει εκτός ρυθμού. Στο δεύτερο μέρος βέβαια υπήρξε βελτίωση.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ