STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0
Αθανασιάδης Σαλπιγγίδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κρατώντας για πρώτη φορά μετά τις 28 Σεπτεμβρίου το μηδέν στην Τούμπα, πήρε φτωχή, αλλά εύκολη νίκη επί του Πλατανιά. Ο κόσμος γέμισε τις κερκίδες και αποδοκίμασε Μελισσανίδη - Αλαφούζο! Ντεμπούτο για Νομπόα - Παπαγιαννόπουλο.

Ήρεμα και απλά, όπως… δεν μας έχει συνηθίσει φέτος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά με 1-0 και αναρριχήθηκε και πάλι-προσωρινά ή όχι θα κριθεί από το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό-στην κορυφή.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχοντας μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης σε σχέση με τα τελευταία ματς, κατάφερε να κρατήσει, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, το μηδέν παθητικό (για πρώτη φορά στην Τούμπα μετά τις 28/9 όταν είχε κερδίσει με 4-0 τον ΦΗ) και με μία όμορφη εκτέλεση του Κλάους Αθανασιάδη στο 24 να πετύχει το στόχο της.

Ο «Δικέφαλος» είχε στήριγμα και τον κόσμο που επέστρεψε στις κερκίδες, μετά το κάλεσμα διοίκησης και παικτών, θέλοντας να στείλει μήνυμα συσπείρωσης προς πάσα κατεύθυνση. Παράλληλα φρόντισε να δείξει στον Ιβάν Σαββίδη ότι θεωρεί λυκοφιλία την σύμπραξη με Μελισσανίδη και Αλαφούζο, καθώς τους αποδοκίμασε όπως και τον Μαρινάκη.

Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο των Νομπόα και Παπαγιαννόπουλο ως αλλαγές στο δεύτερο μέρος και το γεγονός ότι οι Μαντούρο, Σκόνδρας και Γκολασα επιδίωξαν και πήραν κίτρινη κάρτα για να συμπληρώσουν τέσσερις και να εκτίσουν τη μία αγωνιστική ποινής στο ματς που ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει στα χαρτιά με τη Νίκη Βόλου.

Ο Πλατανιάς, τέλος, ήταν οργανωμένος, δεν εκτέθηκε πολύ αμυντικά, αλά επιθετικά έκανε λίγα πράγματα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα

ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (68' Παπαγιαννόπουλος), Κωνσταντινίδης, Τζανδάρης, Μαντούρο (62' Γκολάσα), Μακ, Σαλπιγγίδης (78' Νομπόα), Αθανασιάδης, Περέιρα

Πλατανιάς:Ολιμπά, Ζαραδούκας, Ιτούα, Δημήτρης, Αποστολόπουλος, Τετέ, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Τσουράκης (55' Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (78' Φιγκέιρα), Γιακουμάκης (72' Tόρες)

Γκολ:24' Αθανασιάδης

Κάρτες:45' Μαντούρο, 53' Αποστολόπουλος, 80' Σκόνδρας, 90'+4' Γκολάσα Διαιτητής:Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Παρά τα... τερτίπια του καιρού που ενώ έβρεχε, ξαφνικά σταμάτησε και απλά είχε κρύο το παρών στην Τούμπα έδωσαν περίπου 15.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των παικτών, της διοίκησης και των συνδέσμων. Η Τούμπα μετά από καιρό θύμιζε τις -όχι και τόσο- παλιές καλές εποχές!

Άμυνα ο Πλατανιάς, υπομονή ο ΠΑΟΚΑπό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως ο Πλατανιάς -όπως είναι λογικό- θα προσέξει ιδιαίτερα την άμυνά του, έτσι ώστε να φύγει με κάτι θετικό από την Τούμπα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ πήρε από το πρώτο λεπτό την μπάλα στα πόδια του και με υπομονή στην κυκλοφορία της, προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους κυρίως από τα άκρα. Σε μία από αυτές τις φάσεις στο 10' ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά η συρτή σέντρα που επιχείρησε απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από τον Ιτούα, πριν ο Περέιρα εκτελέσει τον Ολιμπά.

Πήγε να βάλει γκολάρα

Στο 15' ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Αθανασιάδη στην περιοχή, εκείνος "έσπασε" την μπάλα στον αμαρκάριστο Τζανδάρη, ο οποίος προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει, έσκαψε την μπάλα ξανά στον Κλάους, ο οποίος επιχείρησε με γυριστό σουτ στην κίνηση να πετύχει ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ, αλλά ο Ολιμπά απέκρουσε με τα πόδια.

Εκτελεστής Κλάους!

Στο 24' όμως η κατάληξη της φάσης που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ίδια με αυτήν του 15'. Ο Μακ έπαιξε το 1-2 με τον Σκόνδρα σπάζοντας έτσι την κλειστή άμυνα του Πλατανιά, μπήκε από τα αριστερά, σέντραρε, ο Αθανασιάδης ζύγισε αρκετή ώρα την μπάλα και με ένα εξαιρετικό σουτ "εκτέλεσε" τον Ολιμπά κάνοντας το 1-0.

Φωνές

Στο 31', κι ενώ ο Πλατανιάς προσπαθούσε να βγει από τα καρέ του (61%-39% η κατοχή υπέρ του ΠΑΟΚ η κατοχή σ' εκείνο το σημείο!), στην Τούμπα ξεσήκωσε διαμαρτυρίες μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του βοηθού Απτόσογλου στον Περέιρα, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Ολιμπά.

Ευκαιρία για Πλατανιά

Στο 34' ο Πλατανιάς έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Χριστόπουλου βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Βίτορ γλίστρησε, έχασε τον Γιακουμάκη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε τον Ιτάνζ, αλλά ο Καμερουνέζος πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακή διατηρώντας το 1-0 για την ομάδα του.

Απάντησε ο ΠΑΟΚ

Όπως ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 βρήκε χώρους και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των Μακ και Περέιρα, δημιούργησε ευκαιρίες. Μια από αυτές ήταν με τον Σαλπιγγίδη στο 41', αλλά το σουτ του αρχηγού της Εθνικής ομάδας κόντραρε και πέρασε κόρνερ.Στο 43' ο "Δικέφαλος" έφτασε και πάλι κοντά στο 2-0, μετά από μία έμπνευση του καλύτερού του παίκτη μέχρι εκείνη την ώρα, Μαντούρο, ο οποίος βρήκε τον Αθανασιάδη στην περιοχή, εκείνος σέντραρε, η μπάλα με τα πολλά έφτασε στον Κωνσταντινίδη, του οποίου το σουτ μπλόκαρε ο Ολιμπά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Νωθρό ξεκίνημα

Ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ χαμηλός και σε αυτό ευθύνεται η χαλάρωση των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έμοιαζαν να επαναπαύονται στο υπέρ τους σκόρ. ΑΠό τη μεριά του ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση με δύο σουτ 58' και του 59' από τους Τετέ και Μιλούνοβιτς. Αμφότερα κατέληξαν στην αγκαλιά του Ιτάνζ.

Πρώτη φάση στο 61' για ΠΑΟΚ

Η πρώτη καλή συνεργασία των παικτών του Αναστασιάδη έφερε και την πρώτη χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Σαλπιγγίδης βρήκε πολύ ωραία τον Περέιρα μέσα στην περιοχή, εκείνος σέντραρε για τον Μακ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Έπαιζε με την φλόγα...

Η ώρα περνούσε, η απόδοση του ΠΑΟΚ δεν βελτιωνόταν, έτσι ο Πλατανιάς πίστευε ότι μπορεί να φύγει από την Τούμπα έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα, στο 71' ο Ζαραδούκας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1, αλλά τελευταία στιγμή το συοτ που επιχείρησε κόντραρε στον Σαλπιγγίδη και κατέληξε κόρνερ.

Ντεμπούτο ο Νομπόα!

Την... ηρεμία του αγώνα "τάραξε" η είσοδος του Κριστιάν Νομπόα στον αγωνιστικό χώρο στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο άσος από το Εκουαδόρ αντικατέστησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο!

Υποψία φάσεων και λήξη

Από εκείνο το σημείο έως το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη, δεν υπήρξαν φάσεις στον αγώνα. Για την ακρίβεια οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά είτε στην τελική πάσα, είτε στην εκτέλεση δεν τα κατάφερναν.Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ενός κακού ποιοτικά αγώνα, τον οποίο θα ξεχάσουμε γρήγορα.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Ρόμπερτ Μακ στο 61', η οποία προήλθε από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος δεν μας έχει συνηθίσει να χάνει γκολ μέσα από την περιοχή, αλλά σήμερα αν και ήταν στα πέντε μέτρα από την εστία, έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μία φάση ένα γκολ, το οποίο έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του καθιστά τον Αθανασιάδη τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης. Όπως πάντα βοήθησε πάρα πολύ και ανασταλτικά.

O διαιτητής

Ο Σταύρος Τριτσώνης ήταν αν όχι ο μοναδικός, από τους ελάχιστους διαιτητές φέτος, που δεν απασχόλησαν την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις με εξαίρεση μία-δύο υποδείξεις των βοηθών του.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο κόσμος σηκώθηκε από τις καρέκλες του και πήγε στην Τούμπα ανταποκρινόνενος στο κάλεσμα της διοίκησης και των παικτών στέλνοντας ένα μήνυμα συσπείρωσης λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Δεν μας άρεσε

Η έλλειψη φαντασίας στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, το οποίο επηρεάστηκε σαφώς από την απουσία του Ράζβαν Ρατς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ