STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός "χτύπησε" με τους ταχείς επιθετικούς του και πήρε σπουδαίο διπλό με 2-1 από τον "λαβωμένο" και χωρίς ατού σε καλή βραδιά ΠΑΟΚ. Σπουδαίο ματς από τον Ατζαγκούν.

Και διαβασμένος και με περισσότερες δυνάμεις εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην "καυτή" Τούμπα και πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου με μπροστάρη τον Ατζαγκούν και εξαιρετικές αντεπιθέσεις άντεξαν στην πίεση της έδρας και της ομάδας του Αναστασιάδη και πήραν τρεις βαθμούς και κυρίως ψυχολογία που τους βάζουν ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, παρά τη διάθεση και την πειθαρχία τους, δεν είχαν ούτε τις δυνάμεις, ούτε το καθαρό μυαλό, στοιχεία που μαζί με τις κομβικές απουσίες τους (Ρατς, Μακ και Σκόνδρας) αποδείχθηκαν καταλυτικά για την έκβαση της αναμέτρησης.

Επιπλέον, έδειξαν αδυναμία να παίξουν στοιχειωδώς καλή άμυνα όταν Παναθηναϊκός βρήκε χώρους-κάτι που έχει επισημάνει εδώ και καιρό ο προπονητής του-και το πλήρωσε.Πάντως, ο κόσμος που γέμισε την Τούμπα χειροκρότησε παρά την πίκρα αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Κίτσιου, Γκολάσα,Τζανδάρης, Τζιόλης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Αθανασιάδης (56' Παπαδόπουλος)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς), Ατζαγκούν

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Γκολ: 51' Ατζαγκούν, 63' Περέιρα, 79' Καρέλης

Κάρτες: 39' Μπούι, 44' Σπυρόπουλος, 53' Κλωναρίδης, 55' Κάτσε, 89' Βίτορ

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ξεκίνημα με ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την έδρα του και τους 25.000 οπαδούς του που έκαναν τη νύχτα μέρα με τα βεγγαλικά τους κατά την διάρκεια της παρουσίασης των δύο ομάδων, μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 6' έχασε ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη. Ο αρχηγός τη Εθνικής δεν έπιασε καλά το σουτ, αν και η σέντρα του Κίτσιου τον βρήκε στη μεγάλη περιοχή μόνο του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, χάθηκε από τον Παναθηναϊκό, ένα λεπτό αργότερα. Ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Δώνης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γλύκος και το δοκάρι σταμάτησαν την πορεία της μπάλας προς την εστία. Στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Κουτρουμπή από τα δύο μέτρα, πέρασε άουτ.

Στο 19', αν και ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού έκλεψαν την μπάλα από τον Τζιόλη, ο Ατζαγκούν πέρασε κάθετη μπαλιά στον Καρέλη, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ, αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφ σάιντ σε μια πολύ οριακή φάση που θα συζητηθεί.

Παιχνίδι κέντρου

Για αρκετή ώρα και μετά από αυτήν τη φάση του Καρέλη το ματς παιζόταν στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα η άμυνα του ΠΑΟΚ να παίζει αρκετά μέτρα πίσω. Από την άλλη, ο "Δικέφαλος" έπαιζε κυρίως από τα δεξιά, αφού η αριστερή πτέρυγα των "πρασίνων" δεν πατούσε καλά με Πράνιτς και Νάνο.

27 λεπτά μετά...

Ήταν τέτοιος ο ρυθμός του αγώνα, που μετά το 7', περιμέναμε 27 λεπτά για να απειλήσει μία από τις δύο ομάδες. Στο 34' ο Εγιαλ Γκολάσα έφερε την μπάλα μπροστά του με πολύ ωραίο τρόπο, σούταρε, αλλά ο Στιλ μπλόκαρε.

Στο 37' ο Τζιόλης σέντραρε "γλυκά", αλλά ο Κουτρουμπής πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κλάους που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 43' είχαμε ακόμη μια ακόμη οριακή φάση, αυτήν την φορά με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον δεύτερο βοηθό του Τριτσώνη. Κρίνοντας, πάντως, από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται ο επόπτης να έχει δίκιο, αφού ο Κλάους ήταν ελάχιστα μεν, αλλά μπροστά δε από τον Κουτρουμπή.

Το ημίχρονο "έκλεισε" με μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Νάνο από τα αριστερά, αλλά μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γλύκου.

Γκολ με το... καλησπέρα

Μόλις στο 51' ο Αμπντούλ Ατζαγκούν άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, παγώνοντας την Τούμπα. Ο Κλωναρίδης έβγαλε συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα πέρασε από Κατσικά, Γλύκο και Σπυρόπουλο, και ο Ατζαγκούν την έσπρωξε με ευκολία στο κενό τέρμα κάνοντας το 0-1.

Αμέσως ο Αναστασιάδης επέλεξ να αλλάξει το επιθετικό του δίδυμο (Σάλπι-Κλάους) βάζοντας στην θέση τους Περέιρα και Παπαδόπουλο, αντίστοιχα.

Έπεσε στην... Φακούντο!

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ έκλεισε αμέσως τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και τον πίεζε συνεχώς. Ο Κίτσιου κέρδισε φάουλ στο 63' από τον Μπούι και ο Φακούντο Περέιρα, που είχε περάσει στο παιχνίδι πριν από λίγα λεπτά, έκανε το 1-1 με πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στιλ.

Ένα λεπτό αργότερα κι ενώ η Τούμπα φλέγονταν ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να γυρίσει το ματς. Ο Παπαδόπουλος έκλεψε, έτρεξε με την μπάλα, αλλά αντί να την δώσει στον αμαρκάριστο Περέιρα, προτίμησε μπει στην περιοχή, όπου τον έκοψε ο Σίλντενφελντ.

Ξανά μπροστά ο ΠΑΟ

Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι ανήκε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1, αλλά το σουτ του Περέιρα κόντραρε στην άμυνα του ΠΑΟ και πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που είχε την ουσία σε μία ακόμη αντεπίθεση. Ο Σπυρόπουλος έκανε λάθος, ο Ατζαγκούν πήρε την μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Καρέλη, βγήκε αριστερά, σέντραρε στον Καρέλη που είχε μπει στην περιοχή, το πλασέ του σταμάτησε ο Γλύκος, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού την έσπρωξε όσο χρειαζόταν για να περάσει την τελική γραμμή κάνοντας το 1-2 για την ομάδα του.

Το γκολ καταλογίστηκε από τον βοηθό του Τριτσώνη, τον οποίο δικαίωσε το τηλεοπτικό ριπλέι, αφού η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, αλλά...

Στο 84' ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του Στιλ με τον Σπυρόπουλο, του οποίου το σουτ έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των "πρασίνων". Η τελευταία φάση του ντέρμπι ανήκε και πάλι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα μπορούσε στο 89' να κάνει το 1-3, αν το σουτ του Πέτριτς δεν έφευγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, η ομάδα του Αναστασίου έφυγε νικήτρια από την Τούμπα, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, αφού ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση και προήλθε από πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών του Αναστασίου

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για την απόδοση του Κουτρουμπή, αλλά ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, ήταν εκείνος που με ένα γκολ και μια ασίστ σφράγισε τη νίκη του Παναθηναϊκού

O διαιτητής

Πολύ καλή παρουσία από τον Σταύρο Τριτσώνη, ο οποίος έχοντας την βοήθεια από τους επόπτες "διάβασε" σωστά τις δύσκολες φάσεις που είχε το ντέρμπι

Μας άρεσε

Η ταχύτητα με την οποία έβγαιναν στις αντεπιθέσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού και η προσπάθεια του Φακούντο Περέιρα να πάρει μόνος του στις πλάτες του τον "Δικέφαλο"

Δεν μας άρεσε

Η συνεχιζόμενη αδυναμία του ΠΑΟΚ να "τρώει" αντεπιθέσεις ενώ είναι ο ίδιος στην επίθεση και φαίνεται να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ