STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0
Λούκας

Δεν βλεπόταν πάλι ο ΠΑΟΚ, έφθασε όμως στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 με όμορφο γκολ του Λούκας που... ξεκλείδωσε την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενουμένων που θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία.

Συνεχίζει να προβληματίζει, αλλά και να κερδίζει μέσα στο 2014 ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" πέτυχε την 9η νίκη σε 10 παιχνίδια στην Τούμπα επί του Παναιτωλικού με 1-0, όμως, η εμφάνισή του ήταν και πάλι πολύ μέτρια ως κακή.

Οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν, αρκετές φορές απειλήθηκαν από τον Καμαρά και την παρέα του (κυρίως στο α΄ μέρος) και, ευτυχώς, γι' αυτούς υπήρχε μέσα στο γήπεδο ο Λούκας Πέρεθ, που κατάφερε να πετύχει ένα όμορφο γκολ στο 53΄ (προηγήθηκε καθοριστικό λάθος του Μπικέι) και είχε ορισμένες ακόμη κακές ενέργειες.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 45 βαθμούς σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έμεινε στους 24 και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα.

Δείτε την SuperBALL με συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από τη 19η αγωνιστική της Superleague. Παρουσιάζουν ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία, στην αρχή και το τέλος του αγώνα, οι αποδοκιμασίες για κακή απόδοση με το τελευταίο σφύριγμα και η αποθέωση των παικτών του Παναιτωλικού από τους φιλάθλους τους.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν παράπονα και από τη διαιτησία του Τοπούζη και κυρίως για μία υπόδειξη για οφσάιντ του βοηθού του Κουλά Χασάν, σε μία οριακή φάση που ο Καμαρά έβγαινε μόνος απέναντι από το Γλύκο στο δεύτερο μέρος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης)

Βοηθοί: Χασάν κουλά (Θράκης), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λαζάρ, Μαντούρο (58' Βούκιτς), Κατσουράνης, Στοχ (80' Γεωργιάδης), Λούκας, Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Καλί, Κούσας, Μπικέι, Τζούνιορ (60' Μπούντιμιρ), Γοδόι (79' Μύγας), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (69' Νταλμά), Μπακάκης, Καμαρά.

Γκολ: Λούκας 53'

Κίτρινες κάρτες: Μαντούρο 49'/ Γοδόι 36', Τζούνιορ 56'

Κόκκινες κάρτες:-

Θυμηθείτε την εξέλιξη του LIVE:

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να δημιουργήσει στην κόντρα. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε μετά από επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Λούκας, που ανάγκασε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να διώξουν με υπερένταση.

Ο Ισπανός στο 11' εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και προσπάθησε με τακουνάκι να την στείλει στα δίχτυα, αλλά ο Ράφαελ πρόλαβε και μπλόκαρε.

Στην επόμενη φάση ο Γκάλο έκανε την σέντρα, ο Μπακάκης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στον Καμαρά, ο οποίος σούταρε αναγκάζοντας τον Γλύκο σε δύσκολη επέμβαση στη δεξιά γωνία του. Στο 16' ο Λίνο έφερε με φάουλ την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, όμως, ο Ράφαελ ήταν σε ετοιμότητα.

Την πιο μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός

Ο Μπακάκης στο 21' έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε με προσποίηση τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, βγήκε μόνος απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο πορτιέρο του "Δικεφάλου" βγήκε έγκαιρα από την εστία του και πρόλαβε να απομακρύνει με τα πόδια. Ενα σουτ του Στοχ στο 23' δεν ανησύχησε τον Ράφαελ, ενώ στο 27' ο Λούκας ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε, ο Ράφαελ απέκρουσε και ο Σαλπιγγίδης που πήρε το ριμπάουντ καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Μπικέι.

Πάντα επικίνδυνος ο Καμαρά

Ο Καμαρά στο 40' παραλίγο να ανοίξει το σκορ. Ο άσος του Παναιτωλικού έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή σούταρε, όμως, ο Γλύκος απέκρουσε με τα πόδια και μπλόκαρε αμέσως μετά αφού η μπάλα κόντραρε στον Λάζαρ και κατευθύνθηκε στα χέρια του.

Ο Λούκας έδιωξε το άγχος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι "φλύαρος" και τον Βούκιτς να παίρνει εντολή για να εντείνει το ζέσταμά του. Έστω και χωρίς να πείθει, πάντως, ο "Δικέφαλος" κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με εξαιρετικό τέρμα του Λούκας. Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπικέι, έσπασε την μπάλα στον Ισπανό, ο οποίος αφού προσποιήθηκε έστειλε με... αριστοτεχνικό πλασέ την μπάλα στην γωνία του Ράφαελ.

Ο Παναιτωλικός ανέβηκε ελαφρώς στο επόμενο δεκάλεπτο, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει την μεγάλη φάση και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέκτησε και πάλι την κατοχή μπάλας. Στο 71' ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήρε επικίνδυνη τροχιά, αλλά ο Γλύκος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε γρήγορο ρυθμό, αλλά οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις ήταν μία στιγμή στο 85' που ο Καμαρά πήγε να φύγει σε θέση τετ α τετ αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ και οι του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν και μία ακόμη αμέσως μετά που ο Λούκας μπήκε στα καρέ του Παναιτωλικού, πάσαρε στην μικρή περιοχή, όμως, ο Κλάους δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα και τελευταίες ένα σουτ του Λούκας που απέκρουσε με δυσκολία ο Ράφαελ και μία κεφαλιά του Καλί που μπλόκαρε ο Γλύκος.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ του Λούκας που μπλόκαρε ο Ράφαελ.

ΜVP

Ο Λούκας όχι μόνο γιατί πέτυχε το γκολ, αλλά γιατί ήταν γενικότερα ο πιο κινητικός και επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ. Οι αμυντικοί του Παναιτωλικού ένιωσαν για τα καλά την... ανάσα του.

Απογοήτευση

Ο Μπικέι, ο οποίος έκανε το καθοριστικό λάθος που στοίχισε στον Παναιτωλικό το γκολ που τελικά έκρινε το ματς.

Στατιστικά αγώνα

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 6
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 1
5 Αποκρούσεις 6
9 Επεμβάσεις 27
27 Κλεψίματα 34
14 Φάουλ 27
1 Οφσάιντ 3
10 Κόρνερ 1
50 Λάθη 34
1/29 Γεμίσματα 2/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ