STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2
INTIME SPORTS

Ένα παθιασμένο και μαγικό (για τους φιλοξενούμενους) ξεκίνημα, έφτασε και περίσσεψε στον Ολυμπιακό για να φύγει από την Τούμπα με το 0-2. Αμπντούν, Μιραλάς τα γκολ. Πολλά νεύρα στο ματς, αποβολή για Λαζάρ, βροχή από αντικείμενα στο τέλος. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με τα γκολ και τα highlights.

Πολλές φορές σ' ένα μεγάλο ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση. Ένα παιχνίδι 90 λεπτών είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Όταν όμως μια ομάδα το θέλει περισσότερο, συνήθως αυτή παίρνει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και όπως το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, πήρε τη νίκη.

Το παιχνίδι για τους Πειραιώτες ήταν τελικός και η νίκη μονόδρομος. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, πραγματοποιώντας το καλύτερο 20λεπτο τους το 2012.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν αφηνιασμένοι, δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να ανασάνει, έπαιξαν όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 18ο λεπτό είχαν ήδη προβάδισμα δύο γκολ. Η νίκη ήταν όλο και πιο κοντά για τους "ερυθρολεύκους" από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έπαιξαν έξυπνα (αξίζουν μπράβο και στον Βαλβέρδε, ο οποίος τόσα έχει ακούσει τελευταία), ροκάνισαν τον χρόνο, έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και έριξαν το βάρος τους στην αμυντική λειτουργία. Γι' αυτό και κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη έστω κι αν ο Μέγιερι δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του και τελικά πήραν τη νίκη.

Μια νίκη, που τους φέρνει στο -2 από τον Παναθηναϊκό μετά τη γκέλα του στη Λιβαδειά και τους δίνει ψυχολογικό αβαντάζ, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Δεν είναι μονάχα οι νίκες, αλλά και οι καλές εμφανίσεις, που επέστρεψαν και γεμίζουν με αισιοδοξία άπαντες στον Πειραιά.

Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ... Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πάρα μα πάρα πολλές δυσκολίες. Ο Λασλο Μπόλονι κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προέκυψαν, αλλά η ομάδα του έμεινε από δυνάμεις. Πριν από το ματς τραυματίστηκε ο Γλύκος και στη θέση του έπαιξε ο Κρέσιτς, στη συνέχεια χτύπησε ο Κατσικάς, ενώ ακολούθησε και ο Αθανασιάδης. Σημαντικές απουσίες για τους Θεσσαλονικείς.

Με όλα αυτά τα άσχημα και σε συνδυασμό με το γεγονός πως από το 18' είχαν ήδη μειονέκτημα δύο γκολ, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν το έργο των παικτών του ΠΑΟΚ. Ήταν δύσκολο να παίξουν μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του. Ο Σταφυλίδης από την άλλη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μιραλάς στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος , όπου οι "ασπρόμαυροι" έμειναν από δυνάμεις και εκεί τους βγήκαν τα νεύρα. Αποτέλεσμα; Πολλές φραστικές διαμάχες και σκληρές μονομαχίες, πολλοί... τσαμπουκάδες και αποβολή του Λαζάρ στο 76ο λεπτό. Εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και εντάθηκε το... ξύλο. Συμβαίνουν αυτά βέβαια σε τέτοια ντέρμπι, αρκεί να μην ξεφεύγουμε βέβαια.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του ΠΑΟΚ την ίδια χρονιά από τον Ολυμπιακό, μια ήττα που τον αφήνει στους 35 βαθμούς και στο -13 από την κορυφή της Superleague. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Γλύκου, του Κατσικά και του Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά, δυστυχώς έπεσαν αρκετά αντικείμενα εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ μετά το τέλος λίγο έλειψε να γίνει "ντου" στα αποδυτήρια .

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία

Δείτε το LIVE του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ταυτότητα

Γήπεδο: Τούμπα

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Α' Βοηθός: Δημήτρης Ποντίκης (Πρέβεζας)

Β' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

4ος: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Κατσικάς (11' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γεωργιάδης (80' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38' Ίβιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Αμπντούν (88' Χολέμπας), Μιραλάς (77' Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ιμπαγάσα (62' Τοροσίδης), Τζιμπούρ.

Σκόρερ: 5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς

Κίτρινες κάρτες: 9' Σταφυλίδης, 68' Πάμπλο Γκαρσία 73' Φωτάκης / 6' Αμπντούν, 52' Ιμπαγάσα, 76' Τζιμπούρ

Κόκκινες κάρτες: 76' Λαζάρ

Ανασκόπηση

Μπόλονι VS Βαλβέρδε

Πριν καλά καλά γίνει η σέντρα του ματς, ο Λάσλο Μπόλονι αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού ο Γλύκος χτύπησε και έτσι ο Κρέσιτς πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα. Κατά τ' άλλα δεν υπήρξε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα, με τους Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να τραβούν το κουπί στην επίθεση και τους Λαζάρ, Πάμπλο Γκαρσία να είναι το δίδυμο στα χαφ. Η ενδεκάδα είχε ελληνικό χρώμα, αφού έπαιζαν 7 παίκτες από τη χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, η ενδεκάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκρυβε δύο εκπλήξεις. Συγκεκριμένα προτιμήθηκε ο Μαρκάνο αντί του Χολέμπας και ο Μοδέστο αντί του Τοροσίδη. Στα χαφ ο Μανιάτης είχε δίπλα του τον Ορμπάιθ, ο Τζιμπούρ επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πίσω του ήταν οι Αμπντούν, Μιραλάς και Ιμπαγάσα.

Μπορεί η ατμόσφαιρα στην Τούμπα να ήταν... ασπρόμαυρη, όμως το ξεκίνημα του αγώνα ήταν άκρως "ερυθρόλευκο". Οι Πειραιώτες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, το ματς είναι ζωής ή θανάτου για εκείνους και έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά το πάθος και τη θέληση τους για το τρίποντο.

"Ερυθρόλευκη" καταιγίδα και 0-2 με το καλημέρα

Οι ευκαιρίες για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άργησαν να έρθουν, με τον Μιραλάς να κάνει την αρχή στο 2' και τον Ιμπαγάσα να σημαδεύει το δοκάρι στο 4ο λεπτό. Η τρίτη ευκαιρία των "ερυθρολεύκων" ήταν και η φαρμακερή για τους γηπεδούχους, αφού ο Αμπντούν δεν αστόχησε από κοντινή θέση.

Το 1-0 για τον Ολυμπιακό ήταν γεγονός, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό. Έτσι φτάσαμε στο 18', όπου ο Μιραλάς πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η δεξιά πτέρυγα του Δικεφάλου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ο Σταφυλίδης ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Βέλγο επιθετικό του Ολυμπιακού.

Το γρήγορο προβάδισμα των Πειραιωτών αιφνιδίασε και αποσυντόνισε τους γηπεδούχους και ο Λάσλο Μπόλονι ζητούσε συνεχώς ηρεμία από τους ποδοσφαιριστές. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν αρκετά λεπτά για να δούμε τον ΠΑΟΚ να κάνει 2-3 σωστές πάσες και να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση και να πατά την αντίπαλη περιοχή.

Ανούσια κατοχή για τον ΠΑΟΚ

Το καλό για τους παίκτες του Δικεφάλου ήταν πως ο Μέγιερι δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα και ψαχνόταν συνεχώς, έχοντας προβλήματα ιδιαίτερα στις εξόδους. Η ευκαιρία βέβαια ήρθε από σουτ και όχι από σέντρα, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία "πυροβόλησε" από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αφού οι Πειραιώτες έπαιζαν με αντεπιθέσεις, αλλά έλειπε η σημαντική ευκαιρία από τον ΠΑΟΚ. Σαν να μην έφτανε το 0-2 και τα προβλήματα του Γλύκου και του Κατσικά, ήρθε και ο τραυματισμός του Αθανασιάδη, να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων. Ο Μπόλονι έβαλε στη θέση του τον Ίβιτς.

Τελικά το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι, το μόνο που έκαναν ήταν μια ευκαιρία όπου έπεσαν κορμιά στην μικρή περιοχή του Μέγιερι, αλλά τελικά η μπάλα απομακρύνθηκε. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα με σημαντικό προβάδισμα.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεζαν για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ οι Πειραιώτες είχαν οπισθοχωρήσει και συνέχιζαν να παίζουν με αντεπιθέσεις, όταν έβρισκαν πρόσφορο έδαφος.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μάλιστα μια καλή ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, όταν στο 46' ο Σαλπιγγίδης πήρε μια κεφαλιά εντός περιοχής αλλά ήταν άστοχος, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μια καλή στιγμή με τον Αμπντούν να βγαίνει μόνος του, αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε με τα πόδια.

Πολλά νεύρα, καθόλου ποδόσφαιρο

Ο χρόνος κυλούσε, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει και να μην βλέπουμε ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Αυτό ευνοούσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς κρατούσαν το προβάδισμα των δύο γκολ και δεν δέχονταν ιδιαίτερη πίεση.

Όσο μάλιστα φτάναμε προς την λήξη, τόσο έβγαινε η κούραση των παικτών του Λάσλο Μπόλονι και ήρθε η αποβολή του Λάζαρ να τους "αποτελειώσει". Ο Ρουμάνος έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μιραλάς και στη συνέχεια έριξε κουτουλιά στον Τζιμπούρ, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Βαλβέρδε έβαλε στη θέση του Μιραλάς τον Καζίμ, ενώ το μόνο που βλέπαμε είναι δυνατές μονομαχίες και αμέτρητα νεύρα από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Τα σκληρά τάκλιν έδιναν και έπαιρναν, ο Μοδέστο έχασε μια ευκαιρία στο 86' και τελικά το 0-2 ήταν το τελικό σκορ.

Που κρίθηκε το ματς

Ένα καταιγιστικό 20λεπτο ήταν αρκετό για τους παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν πάθος, τσαμπουκά και θέληση, έπαιξαν δυνατά και καλά και το 0-2 που είχαν από το 18ο λεπτό, έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο. Στη συνέχεια, η τακτική του Βαλβέρδε απέφερε καρπούς. Βλέπετε, οι προπονητές δεν χάνουν μόνο ματς, αλλά κερδίζουν κιόλας. Άσχετα αν στην Ελλάδα κατηγορούμε προπονητές και αποθεώνουμε παίκτες.

Συνέντευξη Τύπου

Ο Λάσλο Μπόλονι στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε την... ουσία που διέθετε στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός.

Στο ξεκίνημα που είχε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε , ο οποίος μίλησε για το κατάλληλο τάιμινγκ που ήρθε αυτή η επιτυχία.

Στατιστικά

0

Γκολ

2

0

Ασίστ

0

7

Τελικές προσπάθειες

7

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

1

Κεφαλιές

0

2

Αποκρούσεις

4

11

Επεμβάσεις

22

35

Κλεψίματα

31

19

Φάουλ

9

3

Οφσάιντ

2

5

Κόρνερ

0

62

Λάθη

58

8/26

Γεμίσματα

2/10

Το φιλμ

2' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, με τον Μιραλάς να κάνει μια επέλαση από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

4' ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό με τον Ιμπαγάσα! Εξαιρετικό σουτ του Ιμπαγάσα εκτός περιοχής, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κρέσιτς.

5' 0-1 ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Αμπντούν! Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με κοντινή προβολή του Αμπντούν,ύστερα από προσπάθεια του Τζιμπούρ.

18' 0-2 ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς! Πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια του Μιραλάς από αριστερά και άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία του Κρέσιτς.

29' ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία! Ένα δίλεπτο πίεσης για τους γηπεδούχους, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν με τον Γκαρσία να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι.

46' Σέντρα του Ίβιτς από αριστερά και κεφαλιά του Σαλπιγγίδη που μπλόκαρε εύκολα ο Μέγιερι.

54' Ο Ιμπαγάσα βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Αμπντούν, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει τον εξερχόμενο Κρέσιτς, με τον Κροάτη πορτιέρο να απομακρύνει σε πλάγιο με τα πόδια.

56' Σουτ του Ίβιτς κοντραρίστηκε στα σώματα των αμυντικών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ο Σαλπιγγίδης υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ.

58' Ο Μπαλάφας δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, χωρίς ωστόσο να απειλήσει τον Μέγιερι.

76' ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Λαζάρ! Ο Ρουμάνος έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μιραλάς και στη συνέχεια έριξε κουτουλιά στον Τζιμπούρ, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του Γιάχου.

86' Ο Τζιμπούρ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μοδέστο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, εκείνος κατέβασε όμορφα την μπάλα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ