STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 1-0

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έφθασε σε μία "φτωχή", αλλά εύκολη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού επιστρέφοντας στο δοκιμασμένο 4-3-3.

Μετά από τους πειραματισμούς στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για ένα πιο επιθετικό πλάνο, ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίζει μόνο αν προσέχει τα νώτα του. Και φρόντισε να το εφαρμόσει από το ματς με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.

Μπροστά σε λιγοστούς θεατές ο Δικέφαλος, χωρίς να απειληθεί, επιβλήθηκε με 1-0 των Βοιωτων, εκμεταλλευόμενος το πέναλτι που κέρδισε ο Περέιρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο... συμμαζεμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και επιθετικά και αμυντικά. Μάλιστα, αρκετοί παίκτες (με πιο σημαντικό τον Περέιρα) έδειξαν να ανεβάζουν στροφές ενόψει πλέι οφ.Κόστα και Μακ έφθασαν στις τέσσερις κάρτες για να ξεχρεώσουν στο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ.Ζήτησαν ικανή διοίκηση, τα... έβαλαν με τον Μαρινακη και όταν ο σπίκερ φώναξε από τα μεγάφωνα το μικρό όνομα του Παπαδόπουλου για να τον αποθεώσουν, εκείνο προτίμησαν το... Σαλπιγγίδης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα

ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Κόστα, Ρατς, Τζιόλης, Νομπόα (83' Κίτσιου), Κάτσε, Περέιρα (75' Πόζογλου), Μακ, Παπαδόπουλος (90'+4' Κουλούρης)

Λεβαδειακός:Σηφάκης, Μιλιάζες, Κότσιος, Τομάς, Μαχαίρας, Πελέ, Ζίτο (86' Μπουσταμάντε), Γκόμες (46' Μιλοσάβλιεφ), Κατίδης (67' Βούκσεβιτς), Γιακουμάκης, Μάντζιος

Γκολ:42' πεν. Παπαδόπουλος

Κάρτες:41' Ζίτο, 60' Κώτσιος. 87' Κόστα, 87' Mακ

Διαιτητής:Χ. Μήτσιος (Ηπείρου)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Διπλή ευκαιρία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να χάνει τις πρώτες του ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό. Στο 6' ο Μακ έκανε εξαιρετική κίνηση με την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Σηφάκης είχε απάντηση. Στη συνέχεια της φάσης ο Περέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έπιασε πέρα ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάτσε στο 13'.
Φουριόζος

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Κωνσταντινίδης έτρεξε πολύ, γύρισε μία... σκοτωμένη μπαλιά στον Περέιρα, αλλά και οι δύο προσπάθειες του Αργεντίνου σταμάτησαν πάνω στην άμυνα του Λεβαδειακού.Στο 20' ο "Δικέφαλος" απείλησε και πάλι με ένα σουτ του Ράζβαν Ρατς, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σηφάκη, που στα πρώτα 20 λεπτά είχε πολλή δουλειά.

Πάλι άστοχος ο Περέιρα

Στο 30' ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη ευκαιρία (5η στο πρώτο μέρος!) και πάλι με τον Φακούντο Περέιρα. Ο Ρόμπερτ Μακ έκανε καλή κίνηση, πάσαρε στον κατάλληλο χρόνο στον Αργεντίνο, εκείνος ντρίμπλαρε έναν αμυντικό του Λεβαδειακού, πλάσαρε τον Σηφάκη, αλλά ο πορτιέρο των Βοιωτών μπλόκαρε την μπάλα.Στο 34' και πάλι ο Περέιρα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά για ακόμη μία φορά σπατάλησε την ευκαιρία (4η στο 34 λεπτά!) που του παρουσιάστηκε. Ο Παπαδόπουλος τον έβγαλε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του Αργεντίνου πέρασε άουτ.

Το πέναλτι... που ξεσήκωσε!

Στο 41' ο Φακούντο Περέιρα κατάφερε να... σβήσει τις χαμένες του ευκαιρίες, κερδίζοντας καθαρό πέναλτι από τον Ζίτο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν την εκτέλεση του πέναλτι, είχαμε μία μικρή διαφωνία μεταξύ Παπαδόπουλου και Μακ, με τον Σλοβάκο να δείχνει εμφανώς απογοητευμένος και εκνευρισμένος από την απόφαση του συμπαίκτη του να εκτελέσει το πέναλτι. Ωστόσο, μετά το γκολ, ο σκόρερ πήγε στον Μακ, του έδωσε το χέρι και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Ένταση μεταξύ Κάτσε και Ζίτο

Όμως, δεν ήταν η μόνη... ένταση που δημιουργήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Ζίτο και Κάτσε, οι δύο παίκτες αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς κι ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη. Μάλιστα, στο τέλος του ημιχρόνου ο μέσος του ΠΑΟΚ ήταν έξω φρενών με τον μέσο του Λεβαδειακού, και χρειάστηκε η επέμβαση των συμπαικτών του για να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα!

Δυνατά ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να χάνει δύο ευκαιρίες για γκολ με τον Βαγγέλη Μάντζιο. Η δεύτερη, ειδικά, ήταν πιο κλασσική, αλλά το επικίνδυνο γύρισμα που επιχείρησε δεν βρήκε πόδι συμπαίκτη του. Μάλιστα, στο 58' οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, αφού η κόντρα που έγινε από το σουτ που έκανε, παραλίγο να μπερδέψει τον Σαρλ Ιτάνζ.

Aπάντησε ο ΠΑΟΚ

Πέρασαν 16 λεπτά για να απειλήσει ο "Δικέφαλος" στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, στο 61' ο Φακούντο Περέιρα εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ίδια κατάληξη είχε και ένα πολύ δυνατό σουτ του Ράτς, έξω από την περιοχή.

Έπεσε ο ρυθμός

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Λεβαδειακός παρά το 1-0 δεν βγήκε μπροστά και ο ΠΑΟΚ έδειχνε να βολεύεται με το υπάρχων σκορ. Μάλιστα, στο 76' απείλησε με τον Ρομπερτ Μακ, το σουτ του οποίου, πέρασε άουτ, σε μία ακόμη τελική για την ομάδα του Γεωργιάδη.

Λίγα πράγματα

Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, αφού λίγο οι αλλαγές των προπονητών και λίγο οι καθυστερήσεις... του Μήτσιου, έκαναν ένα αρκετά καλό παιχνίδι να μοιάζει με φιλικό! Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από την Ήπειρο βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με σκορ 1-0 και τον Λεβαδειακό να μπλέκει, αφού πλέον κινδυνεύει αρκετά με υποβιβασμό.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Περέιρα στο 34' Ο Νομπόα βρήκε ωραία τον Παπαδόπουλο, εκείνος πάσαρε έξυπνα στον Αργεντίνο, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ. Πολύ ωραίος συνδυασμός από τους παίκτες του ΠΑΟΚ!

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Φακούντο Περέιρα. Ήταν συνέχεια μέσα στις φάσεις, δημιούργησε ευκαιρίες και ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ. Του έλειψε, όμως, το γκολ, που με βάση τις ευκαιρίες που έχασε δικαιούνταν.

O διαιτητής

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Μήτσιος, έτσι ώστε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Ωστόσο, τον διακρίνει η κακιά συνήθεια των Ελλήνων διαιτητών να καθυστερεί το παιχνίδι με τις αποφάσεις του και τα πολλά σφυρίγματά του.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν να ανεβαίνουν, όπως ο Μακ, ο Παπαδόπουλος και ο Περέιρα. Ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η διάταξη του ΠΑΟΚ σε 4-3-3, που βοήθησε αρκετά τους επιθετικούς του.

Δεν μας άρεσε

Ότι ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν να είναι κακομαθημένοι. Χαρακτηριστική ηταν η φάση του πέναλτι και η... παρεξήγηση που έγινε μεταξύ Μακ και Παπαδόπουλου. Μάλιστα, χρειάστηκε ο "Παπ" να γίνει... πυροσβέστης και να αποφευχθούν τα χειρότερα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ