STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ- Ηρακλής 1-0

ΠΑΟΚ- Ηρακλής 1-0
INTIME SPORTS

Το γκολ του Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επικρατήσει με 1-0 επί του Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας για την 14η αγωνιστική (Videos)

Το γκολ του Βιεϊρίνια στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης έφτανε για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 14η αγωνιστική. Ο "δικέφαλος του βορρά" ήταν καλύτερος κυρίως στο πρώτο μέρος και δίκαια πήρε το δεύτερό του συνεχόμενο "τρίποντο" και έφτασε έτσι στους 23 βαθμούς. Ο Ηρακλής προβλημάτισε για μια ακόμη φορά μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ εκτόςε από το γκολ που σημείωσε με τον Βιεϊρίνια, είχε ακόμη δύο -τρεις καλές ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο τέρμα, αλλά ο Ελευθερόπουλος είπε "όχι".

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν την κλασσική ευκαιρία για γκολ και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ πήρε μια δίκαιη νίκη, ενώ ο Ηρακλής για ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή, ήταν η όγδοη συνεχόμενη του "δικεφάλου του βορρά"στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν δέχθηκε γκολ.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/ Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών)/ Γκάγκας (Λάρισας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (86' Φιλομένο), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (80' Κριστιάνο), Σακελλαρίου (67' λ.τρ. Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Μάρα (74' Στσοτ), Καρλίνιος (46' Παπαστεργιανός), Λίμα (84' Βέλλιος), Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Σίσιτς, Σολτάνι.

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης (27', ΠΑΟΚ), Κοντρέρας (62', ΠΑΟΚ), Σνάουτσερ (70', ΠΑΟΚ), Βιτόλο (81', ΠΑΟΚ)- Π. Γκαρσία (11', Ηρακλής), Γιάκομπ (43' Ηρακλής), Παπαστεργιανός (56', Ηρακλής), Χοσέμι (69', Ηρακλής)

Σκόρερ: Βιεϊρίνια (10', ΠΑΟΚ)

Δυνατά από το ξεκίνημα

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα τις αναμέτρησης και μέχρι το δέκατο λεπτό είχε κάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες ενώ σημείωσε και ένα γκολ.

Μετά από το πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, στο 8ο λεπτό, μετά από εξαιρετική σέντρα του Σνάουτσνερ από δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με τα χέρια λέγοντας "όχι" στον ΠΑΟΚ. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Αθανασιάδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ του Ηρακλή είπε πάλι "όχι" με τα πόδια.

Τελικά στο 10ο λεπτό έγινε η τρίτη και "φαρμακερή" ευκαιρία για τον "δικέφαλο του βορρά". Ο Βιεϊρίνια από πολύ μακριά έκανε το δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ελευθερόπουλου για να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.



Η απάντηση του Ηρακλή στις ευκαιρίες ήρθε στο 12', όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή και κεφαλιά-πάσα του Γιάκομπ, ο Μάρα μόνος του μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλα η μπλαλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά.

Στο 15' ο Βιεϊρίνια μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια από δεξιά, έκανε την σέντρα, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 19' ένα σουτ του Τσιρίλο έφυγε άουτ και από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, έγινε στο 34', όταν ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Τσιρίλο ο Ιταλός έκανε το σουτ, αλλά ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με τα πόδια.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, όπως και η θερμοκρασία στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό. Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 63΄για τον Ηρακλή, όταν ο Λίμα εκτέλεσε φάουλ με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ.



Από εκεί και πέρα, ό,τι άξιζε ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο, της αναμέτρησης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του η οποία άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ που ήταν καλά στημένος από τον Μάκη Χάβο δεν κινδύνεψε ιδαίτερα.



Έτσι ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του 1-0 και πήρε μια σπουδαία νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ στην Τούμπα για πρώτη φορά φέτος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ