STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0
INTIME SPORTS

Λύτρωσε τον αγχωμένο ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος και με πανέμορφο γκολ λύγισε την αντίσταση του Εργοτέλη. Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης επί Σαββίδη στην Τούμπα, μήνυμα στον μεγαλομέτοχο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στην άδεια Τούμπα, είχε δοκάρι στο 2' με τον Μακ και απίστευτη ευκαιρία σε κενή εστία με τον Κλάους στο 5. Όμως η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Οι γηπεδούχοι (με τον Γεωργιάδη να ντεμπουτάρει στον πάγκο) μπορεί να είχαν έναν επιθετικό μονόλογο με κατοχή μπάλας που στο πρώτο ημίχρονο ξεπέρασε το 70% και στο δεύτερο ήταν κοντά στ 65%, μπορεί να δημιούργησαν ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο έδειξαν απίστευτη αδυναμία να τελειώσουν τις φάσεις, τρανταχτή απόδειξη της κάκιστης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Εξαίρεση ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 83' με ένα πανέμορφο γκολ. Η αναμέτρηση κληροδότησε και δυο προβλήματα τραυματισμών για τον ΠΑΟΚ με την αναγκαστική αποχώρηση των Ρατς και Κόστα. Ειδικά, για τον Πορτογάλο τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι καλά αφού έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας έντονους πόνους στο γόνατο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του ματς είναι οι άδειες κερκίδες. Λιγότεροι από 2000 βρέθηκαν στην Τούμπα, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης στην τριετία Σαββίδη. Ξεκάθαρο μήνυμα στον μεγαλομέτοχο που έβλεπε το ματς από την σουίτα ότι πρέπει να χτίσει επιτέλους μία ομάδα που να δημιουργεί όραμα.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία της ομάδας βόλεϊ που αποθεώθηκε στο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ,Ρατς (42' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα (80' Παπαγιαννόπουλος), Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα (71' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Εργοτέλης:Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντσογλου (88' Σολάρι), Μποέ Καν, Χαντί (72' Κάλε), Χαλκιαδάκης, Ουλά, Ολαϊτάν (67' Τζίλας)

Γκολ: 83' Παπαδόπουλος

Κάρτες: 41' Μποέ Καν, 73' Καλέ, 74' Παπαδόπουλος, 76' Γκορκς, 78' Σκόνδρας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δοκάρι ο Μακ!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 2'. Ο Νομπόα βρήκε στην περιοχή τον Περέιρα, ο Αργεντίνος σέντραρε, ο Γκολάσα έστρωσε την μπάλα στον Ρόμπερτ Μακ, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε όσο χρειαζόταν στους αμυντικούς του Εργοτέλη και κατέληξε στο δοκάρι του Καβουσάκη.Στο 5' ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αυτήν την φορά με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Νομπόα "χόρεψε" την άμυνα του Εργοτέλη, ο Γκολάσα έγινε κάτοχος της μπάλας, σέντραρε δυνατά παράλληλα με το τέρμα, αλλά ο Κλάους σε κενή εστία δεν υπολόγισε σωστά κι έστειλε την μπάλα άουτ, αν και η εστία ήταν κενή.

Ρυθμός αγνοείται...

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, αφού σχετικά γρήγορα ο Εργοτέλης κατάφερε να βρει τα πατήματά του και να "κλειδώσει" την άμυνά του. Ο ΠΑΟΚ τον είχε περιορίσει στο μισό γήπεδο, αλλά έλειπε αυτή η φρεσκάδα και η ενέργεια που θα έφερνε μία τελική προσπάθεια άξια αναφοράς. Μόνο κάποιες μισοτελειωμένες φάσεις και διστακτικότητα είδαμε από τον "Δικέφαλο" από το 10' κι έπειτα.

Κούραση...

Ένα σουτ του Νομπόα που κατέληξε άουτ στο 44' έκλεισε ένα ημίχρονο που όλοι θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα, αφού ήταν από τα χειρότερα του φετινού πρωταθλήματος, με τον Εργοτέλη να κάνει... την δουλειά του και να κρατάει το 0-0, ενώ ο ΠΑΟΚ από την άλλη ήταν για ακόμη μία φορά πολύ κακός, ενώ έχασε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και τον Ρατς, του οποίου την θέση πήρε ο Κωνσταντινίδης.

Εκατέρωθεν ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κάπως πιο... ζεστά από το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ αρχικά απείλησε στο 48' με κεφαλιά του Περέιρα με τον Καβουσάκη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο Εργοτέλης έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία να "παγώσει" τη μισοάδεια Τούμπα, αλλά το σουτ του Τζανακάκη σταμάτησε ο Ιτάνζ.

Τι κάνει ο Περέιρα;

Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι στην Τούμπα στην φάση του 66'. Ο Φακούντο Περέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει και να βάλει ένα πολύ εύκολο γκολ, επέλεξε να πασάρει στον Αθανασιάδη, που φαίνεται στο ριπλέι να είναι οφσάιντ, εκείνος έκανε την προβολή, αλλά ο Γκορκς έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή. Μάλιστα, είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στον Κομίνη, ότι η μπάλα είχε μπει γκολ. Όπως και να έχει, όμως, η ευθύνη είναι του Περέιρα που από τα δύο μέτρα δεν σούταρε!

Σοκ με Κόστα, το έβαλε ο "Παπ"

Στο 80' η Τούμπα πάγωσε ακόμη περισσότερο. Ο Ρικάρντο Κόστα σε μία διεκδίκηση της μπάλας, δεν πάτησε καλά στην κάθοδό του και έπεσε κάτω σφαδάζοντας. Επικράτησε σιωπή και το μυαλό όλων πήγε στο κακό, μόλις είδαν τον Πορτογάλο να πιάνει το γόνατό του. Ήταν τόσος ο πόνος που μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια με το φορείο.Τα χαμόγελα επανήλθαν στο 84' όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε με άψογο στυλ κι εκτέλεσε τον Καβουσάκη κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε τη λύση στα σοβαρά προβλήματα που του έθεσε ο Εργοτέλης.

Έκλεισε τα μάτια ο Κομίνης

Στο 87' ο Γιώργος Κομίνης κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του σε ένα κατά τα άλλα ήρεμο παιχνίδι. Ο διαιτητής από τη Θεσπρωτία έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρα ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Τζανακάκη μέσα στην περιοχή και δεν καταλόγισε, ως όφειλε, το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Τέλος...

Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στις καθυστερήσεις με ένα γκολ του Αθανασιάδη που ακυρώθηκε σωστά από τον Κομίνη, αφού υπήρχε καθαρό φάουλ του Νομπόα στον Καβουσάκη. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 και πήρε τρίποντο στην Τούμπα μετά από δύο μήνες!

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 66'. Ο Τζιόλης πέρασε κάθετη μπαλιά στον Νομπόα στην περιοχή, εκείνος βρήκε τον Περέιρα, ο οποίος από τα δύο μέτρα δεν σούταρε, επέλεξε να πασάρει, ο Αθανασιάδης (φάνηκε να είναι οριακά οφσάιντ) έκανε την προβολή, αλλά οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Ο Αργεντίνος έπρεπε να σουτάρει

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκλεψε την δόξα από τον Γκορκς που ήταν ο ηγέτης της άμυνας του Εργοτέλη μέχρι τη φάση του γκολ του Έλληνα επιθετικού στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Ο "Παπ" έκανε πανέμορφη κίνηση κι εκτέλεσε άψογα, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για τον ΠΑΟΚ.

O διαιτητής

Ο Γιώργος Κομίνης έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Τζανακάκη στο 87' και γενικότερα ήταν εκνευριστικός στον τρόπο που διαχειριζόταν τις φάσεις με αποτέλεσμα ένα πολύ ήρεμο ματς να καταλήξει πολύ νευρικό όσο πήγαινε προς το τέλος του.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η προσπάθεια του Εργοτέλη να σταθεί με αξιοπρέπεια και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αν και αυτό δεν το κατάφερε

Δεν μας άρεσε

Η κάκιστη ψυχολογία που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχαναν... τα άχαστα. Οι βαριές φανέλες είναι για παίκτες που μπορούν να τη σηκώνουν και στα δύσκολα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ