STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ εξπρές, άνετο 3-0 στην Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ηγέτη τον Βιεϊρίνια, τον Μάτος να "ξεκλειδώνει" νωρίς την άμυνα της Κέρκυρας και τους Κάμπος και Πέλκα να συμπληρώνουν τον πίνακα των σκόρερ ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη (0-3) από την Κέρκυρα.

Άλλο ένα εύκολο απόγευμα σε αγώνα πρωταθλήματος πέρασε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 3-0 στην Κέρκυρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας σε πολύ καλή μέρα ορισμένα από τα βαριά της "όπλα" και με τον Βιεϊρίνια όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά αρχηγό εντός αγωνιστικού χώρου δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κέρκυρα του Σάκη Τσιώλη.

Βοήθησε και το γκολ που ήρθε νωρίς (23') από τον Μάτος και έτσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην όγδοη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το περυσινό ρεκόρ του με τον Ίβιτς στον πάγκο.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι ο Κάμπος σκόραρε ξανά, ενώ ούτε σ’ αυτό το ματς μπόρεσε να σπάσει την "αφλογιστία" μακριά από την Θεσσαλονίκη ο Πρίγιοβιτς, αν και στο συγκεκριμένο ματς την μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό την έχει ο Μακ που δεν του έδωσε εύκολη πάσα για να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Στο τέλος, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις, αλλά λίγο η αστοχία και λίγο η ατυχία (δοκάρι Μαουρίσιο) κράτησαν τον δείκτη στο τελικό 3-0, με το οποίο ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει τα 16 γκολ στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις του κόντρα στην Κέρκυρα.

Οι γηπεδούχοι κρατάνε μόνο την καλή παρουσία του Τουράμ (έπαιξε ως αλλαγή) που έδειξε ότι βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό και θα βοηθήσει, ωστόσο για να έχουν ελπίδες παραμονής πρέπει να βελτιωθούν ανασταλτικά.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ εξπρές, άνετο 3-0 στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είχε πολλές απουσίες με τον Σάκη Τσιώλη να μην έχει στη διάθεσή του οκτώ ποδοσφαιριστές. Ο έμπειρος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Κουτζαβασίλης και στην άμυνα από δεξιά οι Γεωργίου, Σπίνουλας, Ιωάννου και Αναστασίου. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Ντιόγκο και Γρομητσάρης και μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ο Ζορμπάς. Αριστερά ήταν ο Κόντος, δεξιά ο Μπάουμαν και μοναδικός προωθημένος ο Μυτίδης.

ΠΑΟΚ εξπρές, άνετο 3-0 στην Κέρκυρα

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1, περνώντας τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης αντί του Πρίγιοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Πασχαλάκης, με τους Μαλεζά-Βαρέλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξιός μπακ ήταν ο Μάτος και αριστερός ο Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή ήταν το δίδυμο Τσίμιροτ-Μαουρίσιο και μπροστά τους ως "δεκάρι" ο Πέλκας. Στην αριστερή πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος και δεξιά ο Λημνιός.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας) & Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης):Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Κ. Ντιόγκο, Μπάουμαν (64΄ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (75΄ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59΄ Μυτίδης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (59΄ Μακ), Κάμπος (80΄ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (59΄ Κουλούρης).


Γκολ: 23' Μάτος, 57' Κάμπος, 78' Πέλκας

Κάρτες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως κάτι αξιόλογο. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 14ο λεπτό με τον Κουλούρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.Ο Μαουρίσιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον νεαρό επιθετικός, αυτός πλάσαρε αλλά ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε από κοντά.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΑΣΙΣΤ, ΜΑΤΟΣ ΓΚΟΛ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού με γκολ του Λέο Μάτος έπειτα από ασίστ του Βιεϊρίνια με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Πορτογάλος βρήκε τον Βραζιλιάνο στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με ωραία κίνηση ξέφυγε από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και εντελώς αμαρκάριστος πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα νικώντας τον Κουτζαβασίλη.

Δύο λεπτά, στο 25΄, ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή ευκαιρία, με σουτ του Πέλκα που απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση ο Κουτζαβασίλης. Στο 28΄ ο Μαουρίσιο βρέθηκε σε καλή θέση όμως το σουτ του ήταν απογοητευτικό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Μετά το γκολ, πάντως, ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα και είχε τον έλεγχο του ρυθμού παίζοντας δίχως άγχος. Η Κέρκυρα δεν έδειχνε απειλητική και οι "ασπρόμαυροι" διατηρούσαν άνετα το προβάδισμα ψάχνοντας και δεύτερο γκολ.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη του καλή στιγμή στο 38΄ με ένα σουτ του Ζορμπά έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα σουτ του Κάμπος στο 41΄ έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια δίχως να απειλήσει. Στο 45ο λεπτό ο Βιεϊρίνια απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του έξω από την περιοχή και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Το ημίχρονο έληξε με τον Δικέφαλο να έχει το προβάδισμα με 1-0 και την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, που άρχισε δίχως αλλαγές από τους δύο προπονητές. Στο 53΄ ο Μπάουμαν προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 54΄ ο Πέλκας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι ολομόναχος μετά από σέντρα του Λημνιού αλλά δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά "ψαράκι".

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΚΑΜΠΟΣ

Στο 57ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κάμπος να σκοράρει και πάλι (πέτυχε δύο γκολ στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό). Ο Ανγκολέζος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πολύ πλάγια θέση επιχείρησε σέντρα-σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά με πολλά φάλτσα και να "κρεμάει" τον Κουτζαβασίλη που είχε λάθος θέση, καταλήγοντας στα δίχτυα. Ένα εντυπωσιακό γκολ που ήταν αμφίβολο εάν το ήθελε ο Κάμπος ή πήγαινε για σέντρα.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη και την Κέρκυρα να μην δείχνει ικανή να αντιδράσει.

Στο 69΄ ο Πέλκας έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι με τον ΠΑΟΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για ένα θεαματικό τρίτο γκολ. Μία κεφαλιά του Τουράμ στο 72΄ δεν απείλησε τον Πασχαλάκη, όπως και μία του Πέλκα στο επόμενο λεπτό από την άλλη πλευρά πέρασε άουτ δίχως να ανησυχήσει τον γκολκίπερ της Κέκρυρας.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΚΑΣ

Στο 78ο λεπτό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με ένα παλικαρίσιο γκολ του Πέλκα.Αφότου πρώτα έχασε το κοντρόλ μετά την κάθετη του Μακ καθώς γλίστρησε όταν βγήκε σε τετ-α-τετ εντός περιοχής με τον Κουτζαβασίλη, σηκώθηκε, πήρε καθαρά την μπάλα και με περιστροφή απέφυγε το διπλό μαρκάρισμα των Γεωργίου και Ιωάννου, νικώντας με σουτ τον Κουτζαβασίλη για το 0-3.

Στο 82΄ είχε καλή ευκαιρία η Κέκρυρα.Ο Τουράμ είδε τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε δεξιά εντός περιοχής, τα έβαλε με όλους και με όλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αντιστέκεται αλλά το πλασέ με το αριστερό, έχοντας εξουδετερώσει τον Πασχαλάκη δεν ήταν καλό κι ο Βαρέλα έδιωξε εύκολα πάνω στη γραμμή.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Στο 87΄ ο Μακ βγήκε σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Πέλκα όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο περνώντας λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 90΄ μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο σταμάτησε στο δοκάρι του Κουτζαβασίλη που έμεινε άγαλμα παρακολουθώντας την πορεία της μπάλα ανήμπορος να αντιδράσει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας έκανε ένα ωραία σκαφτό ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 0-3.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το φοβερό σουτ του Πέλκα. Στο 69ο λεπτό ο Έλληνας επιτελικός μέσος του ΠΑΟΚ έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ήταν η πιο θεαματική φάση του παιχνιδιού και λίγο έλειψε να σημειωθεί ένα απίθανο γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τζήλος και οι βοηθοί του είχαν εύκολο απόγευμα, δεν έκαναν λάθος υποδείξεις. Ωστόσο ήταν ανεκτικός στον πειθαρχικό έλεγχο και χάρισε κάρτες στον Μπάουμαν και στον Λημνιό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος είχε ηγετική παρουσία, πολύ καλά στημένα και ήταν μόνιμη απειλή από τη δεξιά πλευράς της Κέρκυρας. Έβγαλε και συστημένη ασίστ στον Μάτος για να ανοίξει το σκορ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η άνεση στο σκοράρισμα όχι μόνο του συνήθη ύποπτου Λέο Μάτος αλλά και του Τζάλμα Κάμπος που έχει πολύ καλή ψυχολογία και το δείχνει και επίσης αυτή την περίοδο και ρέντα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας. Ο ΠΑΟΚ έφτανε σχετικά εύκολα στην περιοχή, στο πρώτο γκολ δεν υπάρχει πρόνοια να μαρκαριστεί ο Μάτος που όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνος είναι στα στημένα. Πρέπει να "σφίξει" στα μετόπισθεν για να έχει ελπίδες παραμονής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ