STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
INTIME SPORTS

Με γκολ του Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ και να επικρατήσει με 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας. Μόνος δεύτερος στην βαθμολογία ο "δικέφαλος του βορρά"

Ένα γκολ από τον συνήθη ύποπτο τον Κλάους Αθανασιάδη έφτανε για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Με τη νίκη του αυτή ο "δικέφαλος του βορρά" έκανε το τέσσερά στα τέσσερα στην έδρα του και ανέβηκε μόνος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Από την άλλη η ΑΕΚ η οποία δεν έχει ακόμη νίκη παρέμεινε στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς.

Η εκπομπή SUPER BALL και αυτή την Κυριακή (22.45) μαζί σας, με ρεπορτάζ, ανάλυση και σχόλιο για την 7η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Καλεσμένος ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης.

Το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα ήταν πολύ κακό. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει με αξιώσεις στα καρέ της ΑΕΚ, η οποία πρόσεχε την αμυντική της λειτουργία και τα πήγε αρκετά καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος είχε δύο τελικές προσπάθειες μια για κάθε ομάδα!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο ίδιο τέμπο. Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει την ΑΕΚ να αμύνεται, με τον "δικέφαλο του βορρά" να καταφέρνει να βρίσκει τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κλάους Αθανασιάδη ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Το ντεμπούτο του Λίνεν στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν συνδυάστηκε με το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο η Ένωση έδειξε μια βελτίωση κυρίως στην αμυντική της γραμμή.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Ετό, Κουμαλό, Κατσικάς, Λίνο (68' Σταφυλίδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (91' Κίτσιου), Λόρενς.

ΑΕΚ (Λίνεν): Αραμπατζής, Αρκούδας, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές, Φέτσης (82' Κουρελλάς), Κορδέρο, Βλάχος, Κατίδης (66' Παυλής), Φούντας (66' Φουρτάδο), Λαγός.

Κίτρινες κάρτες: Λόρενς (65', ΠΑΟΚ), Χακόμπο (90', ΠΑΟΚ) -Κοντοές (53', ΑΕΚ), Φέτσης (70', ΑΕΚ), Λαγός (78', ΑΕΚ), Γιάγκο (86', ΑΕΚ)

Κόκκινη κάρτα: Λόρενς (69', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: Αθανασιάδης (51', ΠΑΟΚ)

Πολύ κακό το πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή μπήκε στο ματς για να επιβάλει τον ρυθμό του. Αυτό τα κατάφερε, αλλά χωρίς να μπει με αξιώσεις στα καρέ της ΑΕΚ, η οποία ήταν πολύ καλή αμυντικά. Άλλωστε το ζητούμενο ήταν να μην δεχθεί γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική φάση ήταν μετά το πρώτο ημίωρο και συγκεκριμένα στο 33', όταν ο Λαγός έκανε την σέντρα-σουτ για την ΑΕΚ με τον Χακόμπο να διώχνει στην μπάλα.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 38', όταν ο Αθανασιάδης έκανε μια αδύναμη κεφαλιά με τον Αραμπατζή να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε τίποτα το αξιόλογο με αποτέλεσμα, όταν ο διαιτητής "σφύριξε" την λήξη του ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες για το ποδόσφαιρο που έβλεπε.

Άνοιξε τον δρόμο ο Αθανασιάδης

Με την είσοδο του Σαλπιγγίδη στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός. Μάλιστα στην πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ο "δικέφαλος του βορρά" άνοιξε το σκορ.

Στο 51' μετά από σέντρα του Ετό από δεξιά, ο Αθανασιάδης με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα (53') ο Λίνο έκανε ένα άστοχο σουτ, με την απάντηση της ΑΕΚ να έρχεται στο 56', όταν από το δυνατό μακρινό σουτ του Φούντα η μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 60' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ετό στο 62'.

Στο 69' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Λόρενς δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή (η πρώτη ήταν στο 65') για θέατρο και αποβλήθηκε.

Στο 80' από την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο έγινε και από το σουτ του έμπειρου επιθετικού στο 87΄από το έμμεσο φάουλ.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν στις καθυστερήσεις, όταν από το σουτ του Σταφυλίδη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την τέταρτη νίκη του στα ισάριθμα εντός έδρας ματς.

MVP της αναμέτρησης

Ο Κλάους Αθανασιάδης είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς με το δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το πολύτιμο "τρίποντο" και να μείνει μόνος του στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η απογοήτευση

Σε γενικές γραμμές το ματς της Τούμπας δεν ήταν και το καλύτερο σε θέαμα. Οι δύο ομάδες έκαναν λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες με την μια από αυτές να τις εκμεταλλεύεται ο ΠΑΟΚ και να παίρνει τη νίκη.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
7 Τελικές Προσπάθειες 3
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 1
17 Επεμβάσεις 19
21 Κλεψίματα 8
8 Φάουλ 12
5 Οφσάιντ 2
1 Κόρνερ 5
27 Λάθη 27
4/20 Γεμίσματα 3/20
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ