STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1

Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1
INTIME SPORTS

Ο Πανθρακικός με κορυφαίο τον Σαμπάτ επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη και έμεινε μόνος του στην έκτη θέση με 37 βαθμούς. Οι Κρητικοί προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν. (VIDS)

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Πανθρακικός επικρατώντας του Εργοτέλη με 2-1 καθώς με βάση και τα υπόλοιπα αποτελέσματα η νίκη αυτή τον έφερε την ομάδα του Άκη Μάντζιου μόνη της στην έκτη θέση της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

Είχαν ως κορυφαίο τον Σαμπάτ ο οποίος άνοιξε το σκορ με μια γκολάρα, μονοκόμματο σουτ από τριάντα μέτρα, και έβγαλε και την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Καθάριου.

Από την πλευρά του ο Εργοτέλης απείλησε μόνο μετά το 2-0 και κατάφερε να μειώσει αλλά όχι να ισοφαρίσει. Έτσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην 12η θέση με 32 βαθμούς.

Στην διάρκεια του αγώνα ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή όλη την ώρα πλην των πέντε πρώτων λεπτών με τον Εργοτέλη να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στην συνέχεια όμως η ομάδα του Άκη Μάντζιου ανέβηκε, πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν απειλήθηκε.

Ακόμα και μετά την μείωση του σκορ στο 75' διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και δεν δέχτηκε επιπλέον πίεση με την λήξη του αγώνα να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του Πανθρακικού.

Η Super BALL στην Τούμπα για το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια και εκπομπή από τις 21:00. Καλεσμένος στο studio ο Στέφανος Καπίνο!

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Καιρός:

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιάς), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

4ος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ (66' Λαδάκης), Ντιόγκο, Εμπό, Καθάριος (78' Μολίνα), Μπαϊκαρά, Ρομέου, Τζάνης (69' Παπαγεωργίου), Ιγκόρ.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοϊκόβιτς, Τζανακάκης (84' Γιοβάνοβιτς), Μεχία, Αντελέγε, Πίτσος (63' Μπουχαλάκης), Ιμπραίμ, Καρντόσο (79' Αζίζ), Μπαντιμπαγκά, Χαντί, Ρομάνο, Μονακέλο.

Γκολ: 20' Μπεν Σαμπάτ, 65' Καθάριος/74' Μπουχαλάκης

Κάρτες: 45' Τζάνης, 52' Μπεν Σαμπάτ, 63' Καθάριος, 90+Αθανασιάδης/17' Τζανακάκης, 45' Καρντόσο, 49' Μεχία, 54' Ρομάνο, 90+ Χαντί

Θυμηθείτε το Live της αναμέτρησης:

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 3' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Ιμπραίμ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπεν Σαμπάτ στο 13' αλλά το σουτ του αμυντικού της ομάδας της Κομοτηνής πέρασε έξω. Αποτέλεσε όμως προειδοποίηση.

Γκολάρα από Σαμπάτ

Προειδοποίηση για την γκολάρα που πέτυχε στο 20' ο στόπερ των γηπεδούχων. Σε σέντρα από τα δεξιά η άμυνα του Εργοτέλη απομάκρυνε με το κεφάλι με την μπάλα να φτάνει στον Σαμπάτ ο οποίος δεν το σκέφτηκε και επιχείρησε το μονοκόμματο βολέ στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε ο Στοϊκόβιτς να κάνει το παραμικρό.

Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1
INTIME SPORTS

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή στο ματς και με το υπέρ τους 1-0 έψαξαν για ένα τέρμα ακόμα. Στο 29' ο Ιγκόρ έκανε το φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στοϊκόβιτς. Την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Τζάνη στο 33' που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των δυο ομάδων.

Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές αλλά ο ρυθμός ήταν κακός με αποτέλεσμα η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να έρθει στο 58' όταν την κεφαλιά του Χαντί μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Ο Πανθρακικός έφτασε σε ένα ακόμη γκολ και φάνηκε να "κλειδώσει" τη νίκη το ματς στο 65' όταν ο Μπεν Σαμπάτ έκλεψε την μπάλα στα αριστερά μπήκε στην περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και γύρισε την μπάλα στον Καθάριο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1
INTIME SPORTS

Έμεινε ζωντανός με... Μπουχαλάκη

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι και στο 70' έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Τριπλή ευκαιρία με τους Χαντί, Μονακέλο και Μπαντιμπαγκά να σουτάρουν διαδοχικά μέσα από την περιοχή αλλά οι αμυντικοί του Πανθρακικού να απομακρύνουν.

Στο 74' ήρθε η ισοφάριση του σκορ όταν ο Μπουχαλάκης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έξω από την περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Σαρακατσάνο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για την μείωση του σκορ.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 87' όταν ο Μπαϊκαρά σούταρε αλλά έπιασε ο γκολκίπερ του Εργοτέλη ενώ στο 92' οι φιλοξενούμενοι έβαλαν ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μπεν Σαμπάτ ήταν με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου. Καίριος στις τοποθετήσεις του, πολλά τρεξίματα, γκολάρα και ασίστ από τον άσο του Πανθρακικού.

Η απογοήτευση

Η άμυνα του Εργοτέλη έκανε αρκετά λάθη στην διάρκεια του ματς. Λάθη που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Πανθρακικός.

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 1
1 Ασίστ 0
8 Τελικές Προσπάθειες 7
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 1
3 Αποκρούσεις 0
6 Επεμβάσεις 16
26 Κλεψίματα 25
14 Φάουλ 18
1 Οφσάιντ 3
4 Κόρνερ 1
47 Λάθη 48
2/22 Γεμίσματα 4/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ