STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός-Εργοτέλης 0-0

Πανθρακικός-Εργοτέλης 0-0
INTIME SPORTS

Η ισοπαλία χωρίς γκολ στην Κομοτηνή αδικεί τον Πανθρακικό που ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του χάνοντας σωρεία ευκαιριών με τον Εργοτέλη να έχει σε εκπληκτική μέρα τον Καβουσάκη ο οποίος έσωσε σε πάρα πολλές φάσεις την ομάδα του.

Βαθμούς αλλά όχι εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Κομοτηνή Πανθρακικός και Εργοτέλης με το ισόπαλο 0-0 να αδικεί τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν πολλές φάσεις για να πετύχουν ένα γκολ αλλά βρήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Καβουσάκη ο οποίος στο ντεμπούτο του την φετινή σεζόν έβγαλε ότι πήγε προς την εστία του.

Οι Κάσες και Τζάνης στάθηκαν μοιραίοι για την ομάδα τους καθώς είχαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ αλλά τις σπατάλησαν με αποτέλεσμα η ομάδα τους να μείνει στο μηδέν.

Ο Πανθρακικός είχε την καθολική υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, απείλησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο όμως έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δημιούργησε ευκαιρίες, έβγαλε φάσεις και έδειξε ότι η παρουσία του Ρόκα στον πάγκο του έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Ο Εργοτέλης από την πλευρά του μετά την ψυχρολουσία της ήττας από τον ΟΦΗ στο τελευταίο λεπτό και με ένα ανύπαρκτο πέναλτι την Πέμπτη μπήκε με σκοπό να μην χάσει και τα κατάφερε.

Μάλιστα οι Κρητικοί κράτησαν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν το μηδέν στην άμυνα και με το τελευταίο σφύριγμα του Παππά πρόσθεσαν ένα σημαντικό βαθμό στο σακούλι τους ενόψει της συνέχειας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Κομοτηνής"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης

Πανθρακικός (Εμμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Σερφά, Εμπό, Ποτουρίδης, Τσουμάνης, Μεχία, Λαδάκης, Μπαϊκαρά,Κάσες (62' Χασομέρης), Ντιγκινί (85' Αράμπα), Τζάνης (70' Μορένο).

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης (36' Καζναφέρης), Γιοβάνοβιτς, Μεγί, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Μπογκντάνοφ (65' Νόσκοβιτς), Χαντί (85' Παμλίδης), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης.

Γκολ:

Κάρτες: 90+Εμπό, 90+ Χασομέρης/17' Τζανακάκης, 37' Γκέντζογλου, 59' Λυκογιάννης, 74' Κοζορώνης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2' είχε μια καλή στιγμή με το σουτ από τον Τζάνη να φεύγει έξω. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 15' όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Τζάνη ο Ντιγκινί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καβουσάκης έδιωξε με το δεξί του πόδι την μπάλα.

Στην αντεπίθεση ο Εργοτέλης απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Χαντί να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, έπιασε και το σουτ αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία στην αναμέτρηση και με τον Τζάνη βρέθηκαν κοντά στο γκολ σε δυο ακόμα περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν στο 28' όταν το σουτ του Έλληνα επιθετικού έφυγε έξω και η δεύτερη στο 38' όταν ο Τζάνης προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να απειλήσει τον Καβουσάκη αλλά αυτός μπλόκαρε την μπάλα.

Πανθρακικός-Εργοτέλης 0-0
INTIME SPORTS

Η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54' ο Κάσες μετά από ωραία μπαλιά και κίνηση στον χώρο βγήκε τετ α τετ με τον Καβουσάκη. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη ο οποίος δεν θα μπορούσε να αντιδράσει αν αυτή είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Πανθρακικό στο 60' όταν ο Τζάνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά ο Κάσες πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Καβουσάκης εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση από τους παίκτες του Ρόκα συνεχίστηκε και στο 68' ο Ντιγκινί έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα έξω.

Ο Πανθρακικός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ και στο 69' όταν ο Χασομέρης βγήκε τετ α τετ μετά από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη με τον Καβουσάκη προσπάθησε να τον πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε μια ακόμα γρήγορη αντίδραση και έδιωξε με τα πόδια.

Στο 78' ο Μορένο που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και προσπάθησε με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ να νικήσει τον Καβουσάκη αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Μπαϊκαρά στο 87' της αναμέτρησης με τον άσο του Πανθρακικού να δέχεται την πάσα από το Μορένο και να προσπαθεί με το "μίτο" να νικήσει τον Καβουσάκη αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Εργοτέλη.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Κάσας στο 54'. Ο Ισπανός μέσος του Πανθρακικού ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε, μέσα στις φάσεις και είδε και τον Καβουσάκη να του λέει όχι δυο-τρεις φορές. Η ευκαιρία που χάνει στο 54' όμως δεν δικαιολογείται για έναν παίκτη της κλάσης του. Παίρνει ωραία την μπάλα, ξεφεύγει των αντιπάλων του αλλά το τελείωμα του είναι πολύ κακό και η μπάλα έφυγε έξω.

Ο διαιτητής

Ο Ανδρέας Παππάς. Πολύ καλή η διαιτησία του Παππά. Χωρίς το παραμικρό λάθος, δίπλα σε όλες τις φάσεις, σωστές αποφάσεις και σωστές οι κίτρινες κάρτες που έδειξε σε μεν και δε.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Καβουσάκης. Δίχως αμφιβολία ο καλύτερος και των 28 που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση. Σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ενήργησε σωτήρια για την ομάδα του και πότε με τα πόδια, πότε με τα χέρια απομάκρυνε τους κινδύνους από την εστία του. Πολύ καλός ο 25χρονος τερματοφύλακας στην πρώτη του φετινή παρουσία κάτω από τα γκολπόστ καθώς σε όλα τα προηγούμενα ματς έπαιζε ο Τσέρνι.

Μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Πανθρακικός. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τα ματς με ΠΑΟΚ και Πλατανιά η ομάδα του Ρόκα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Έπαιξε με την μπάλα κάτω, έβγαλε φάσεις και προσπάθησε με ορθολογικό τρόπο σε ένα βαρύ γήπεδο να βρει το γκολ και να απειλήσει την εστία του αντιπάλου. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η ώρα περνούσε και το 0-0 παρέμενε οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν τρόπο διεκδίκησης του ματς.

Δεν μας άρεσε

Η νωχελικότητα του Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πριν το ματς πως βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ήθελαν το τρίποντο προκειμένου να μπορέσουν να ανασάνουν. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα όμως κόντρα σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους έδειξαν νωχελικοί και πως η ισοπαλία τους ήταν αρκετή. Δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά κάτι παραπάνω από το "Χ" σε κανένα λεπτό της αναμέτρησης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ