STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Πάνθηρας" ο Πανιώνιος, που κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό

"Πάνθηρας" ο Πανιώνιος, που κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό
Πανιώνιος Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος παίζοντας έξυπνα και κλείνοντας κάθε χώρο προς την εστία του επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στην Νέα Σμύρνη με τους πράσινους να είναι κάκιστοι (VIDEO).

Ένας διαβασμένος και σκληροτράχυλος Πανιώνιος παρασυρόμενος από 5.000 φίλους του έδειξε σε έναν κακό Παναθηναϊκό πως η Νέα Σμύρνη δεν αλώνεται εύκολα. Οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν με 1-0 τον πράσινο χάρη σε γκολ του Μπακασέτα και τρομερό λάθος του Στιλ.

Το τριφύλλι βέβαια δεν δικαιούται κάτι καλύτερο καθώς παρά το δοκάρι του Ζέκα στο 75' δεν έδειξε τίποτα σε μια αναμέτρηση για την οποία ο Γιάννης Αναστασίου προετοίμαζε την ομάδα του δυο εβδομάδες.Δικαιολογημένα λοιπόν ο Πανιώνιος κατέκτησε μια πολύτιμη νίκη, έκανε το δυο στα δυο μετά την επικράτηση και επί του Ηρακλή και ο Ουζουνίδης, οι παίκτες και ο κόσμος της ομάδας της Νέας Σμύρνης πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την επικράτηση τους.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, όπως αναμενόταν, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου στο 4-4-2 με ρόμβο που χρησιμοποίησε παρέταξε τον Στιλ κάτω από τα γκολποστ, τον Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Νάνο στο αριστερό ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Λαγός ο οποίος είχε δίπλα του και δεξιά τον Πράνιτς και αριστερά τον Αμπέντ ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Πράνιτς. Το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Καρέλης. Μπεργκ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τώρα παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας στο τέρμα τον Παπαδόπουλο, δεξιά τον Βλάχο και αριστερά τον Οικονόμου ενώ τα δυο στόπερ ήταν οι Ρισβάνης, Χατζηισαίας. Οι δυο μπροστά τους ήταν οι Σιώπης, Κόρμπος και η τριάδα πίσω από τον φορ αποτελούνταν από τον Μπουμάλ δεξιά, τον Μπακασέτα στο κέντρο και τον Μασούρα στα αριστέρα ενώ ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καραμάνος.

Το πρώτο 45' κύλησε ιδανικά για τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους μπροστά από τον Παπαδόπουλο και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει. Σε αντίθεση με τους “κυανέρυθρους” που δημιούργησαν δυο φάσεις και μάλιστα στην δεύτερη μετά από ένα δώρο του Στιλ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Γήπεδο: “Νέας Σμύρνης”

Διαιτητής: Αν. Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δ. Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Καραμάνος (Μητρόπουλος 74'), Μπουμάλ (Βιγιάλμπα 87'), Κόρμπος, Μασούρας, Μπακασέτας (Καρίμ 92').

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (Μαρινάκης 46'), Αμπέντ (Νίνης 68'), Πράνιτς, Πέτριτς (Καλτσάς 46'), Καρέλης, Μπεργκ.

Γκολ: 33' Μπακασέτας

Κίτρινες: 38' Αμπέντ, 65' Καρέλης, 87' Ταυλαρίδης, 94' Παπαδόπουλος.

Κόκκινες: -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-0

Η ανασκόπηση του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν κακό και μοιρασμένο στο πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ μέχρι το 33' του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πανιωνίου. Από την πλευρά τους οι “κυανέρυθροι” προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το τρανζίσιον και να βγουν στην κόντρα ή όποια στημένα τους έδινε το τριφύλλι μπροστά από την περιοχή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 11' όταν ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε όμορφα, και απείλησε με συρτό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 30' όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Αμπέντ έδιωξε η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου ο οποίος έπιασε ένα ωραίο αριστερό σουτ αλλά ο Στιλ με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

"Δώρο" Στιλ το γκολ του Πανιωνίου

Στο 33' ο Παππάς είδε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή όταν οι Πράνιτς και Κόρμπος έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, τάκλιν για να διεκδικήσουν τη μπάλα και αυτή βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα μέσο. Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με ένα ευθύβολο Στιλ το οποίο “τρύπησε” τα χέρια του Στιλ που έδειχνε να ελέγχει την μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ο Πανιώνιος με την ψυχολογία υπέρ του μετά το 1-0 είχε μια ακόμα καλή στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά η προσπάθεια του Μασούρα στο 36' κατέληξε στα χέρια του Άγγλου πορτιέρο.Από την πλευρά του Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει και η μόνη υποψία ευκαιρίας ήταν ένας ωραίος συνδυασμός Καρέλη-Πέτριτς και σουτ του τελευταίου που κόντραρε στα σώματα στο 41' της αναμέτρησης.

Με δυο αλλαγές και τον Ζέκα στα χαφ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο 45' με δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς οι Λαγός, Πέτριτς αντικαταστάθηκαν από τους Μαρινάκη, Καλτσά ενώ και ο Ζέκα πέρασε στον χώρο του κέντρου. Το τριφύλλι προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικό και να βρει περισσότερους διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 59' μάλιστα μετά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια καθώς ο Καλτσάς έκανε ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου στην καλύτερη προσπάθεια των πράσινων στο ματς. Στο 68' ο Αναστασίου ολοκλήρωσε τις κινήσεις του καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Νίνη και έβγαλε τον Αμπέντ θέλοντας να πάρει περισσότερες τελικές πάσες από τον Έλληνα διεθνή.

Τρομερή ευκαιρία του Μασούρα, δοκάρι ο Ζέκα

Ο Πανιώνιος όμως κρατούσε καλά τους χώρους στην άμυνα του και δεν άφηνε κενά μέχρι εκείνο το σημείο για να εκμεταλλευτεί το τριφύλλι. Προσπαθούσε μάλιστα στις ευκαιρίες Με δυο αλλαγές και τον Ζέκα στα χαφ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο 45' με δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς οι Λαγός, Πέτριτς αντικαταστάθηκαν από τους Μαρινάκη, Καλτσά ενώ και ο Ζέκα πέρασε στον χώρο του κέντρου. Το τριφύλλι προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικό και να βρει περισσότερους διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 59' μάλιστα μετά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια καθώς ο Καλτσάς έκανε ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου στην καλύτερη προσπάθεια των πράσινων στο ματς. Στο 68' ο Αναστασίου ολοκλήρωσε τις κινήσεις του καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Νίνη και έβγαλε τον Αμπέντ θέλοντας να πάρει περισσότερες τελικές πάσες από τον Έλληνα διεθνή.

Τρομερή ευκαιρία του Μασούρα, δοκάρι ο Ζέκα

Ο Πανιώνιος όμως κρατούσε καλά τους χώρους στην άμυνα του και δεν άφηνε κενά μέχρι εκείνο το σημείο για να εκμεταλλευτεί το τριφύλλι. Προσπαθούσε μάλιστα στις ευκαιρίες που του δινόταν να απειλήσει κιόλας όπως στο 69' αλλά το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μασούρα μπλόκαρε εύκολα ο Στιλ. Ενώ στο 71' ο Μασούρας και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι άλλα έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Άστοχη ήταν και η ενέργεια του Μπουμάλ στο 72' ο οποίος βρήκε χώρο και εξαπέλυσε έναν κεραυνό με την μπάλα όμως να φεύγει αρκετά μέτρα έξω. Η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 75' όταν ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε ένα δυνατό σουτ με το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε.

Η επόμενη σπουδαία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ώστε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία χάθηκε στο 89' όταν ο Νίνης βρήκε ωραία τον Καλτσά μέσα στην περιοχή και αυτός έπιασε ένα βολέ με το αριστερό αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία καλή στιγμή χάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πράνιτς να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μπεργκ από καλό σημείο να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μπακασέτας. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά την συνολική του παρουσία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έκανε ότι ήθελε τους αμυντικούς του τριφυλλιού.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ζέκα. Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 75' της αναμέτρησης. Αν οι πράσινοι σκόραραν σε εκείνο το σημείο τότε κανείς δεν ξέρει πως θα εξελισσόταν το ματς.

Ο διαιτητής

Ο Ανδρέας Παππάς. Χωρίς μεγάλα λάθη η διαιτησία του αλλά σφύριξε έδρα δίνοντας όλες τις αμφισβητούμενες υπέρ των γηπεδούχων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Η εξέδρα της Νέας Σμύρνης. Περισσότεροι από 5.000 φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν στο γήπεδο και δημιούργησαν πολύ ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα, μακριά από κάθε ακρότητα και στο τέλος πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Δεν μας άρεσε

Ο Γιάννης Αναστασίου. Είχε δυο εβδομάδες για να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα πολύ δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα και παρουσίασε μια ομάδα που δεν βλεπόταν. Οι ευθύνες που του αναλογούν είναι τεράστιες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ