STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παντελίδης: "Πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ σε ανοιχτό γήπεδο"

Παντελίδης: "Πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ σε ανοιχτό γήπεδο"

Ο προπονητής του Ηρακλή, Σάββας Παντελίδης, που δεν έχασε από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, αναλύει στο Sport24.gr το ντέρμπι της Κυριακής (12/3, 19.30) ανάμεσα στους Δικεφάλους. (PHOTOS).

Την Κυριακή (12/3, 19.30) η ΑΕΚ κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Super League. Τις δύο ομάδες αντιμετώπισε πρόσφατα ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο, όπου κατάφερε να μείνει αήττητος από αμφότερες, ανατρέποντας μάλιστα και το 0-1. Υπό την καθοδήγηση του Σάββα Παντελίδη ο Γηραιός κράτησε την Ένωση στο 2-2 στις 13 Φεβρουαρίου, και έκανε την έκπληξη με τον ΠΑΟΚ (1-1), στις 26 του ίδιου μήνα, για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο 52χρονος προπονητής των Θεσσαλονικέων αναλύει στο Sport24.gr το ντέρμπι των "Δικεφάλων" και "ακτινογραφεί" τις δύο ομάδες. Αναφέρεται στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, ενώ σχολιάζει τους δύο τεχνικούς, Μανόλο Χιμένεθ και Βλάνταν Ίβιτς, που καλούνται να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

"Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ, ΠΙΕΣΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΕΚ"

Ο Παντελίδης τοποθετήθηκε αρχικά για τον τρόπο που κατάφερε να αναχαιτίσει την Ένωση και τον Δικέφαλο του Βορρά στο Καυτανζόγλειο: "Αντιμετωπίσαμε τις δύο ομάδες με διαφορετικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, δεν έπρεπε να βρει δρόμο να τρέξει, με τίποτα. Την ΑΕΚ την πιέσαμε πιο ψηλά, γιατί δεν έχει την ίδια ταχύτητα στην επίθεσή της.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι καλύτερη όταν σου φέρει τη μπάλα κοντά στην περιοχή, τη φορτώνει με αρκετούς παίκτες και σκοράρει πιο εύκολα. Μπορούν δηλαδή να σκοράρουν όλοι οι μπροστινοί της, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Αραούχο, ο Πέκχαρτ που είχε παίξει τότε, ο Μάνταλος, ο Πατίτο. Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να βρει χώρο και δεν έπρεπε να μας χτυπήσει από τα άκρα του που έχουν ταχύτητα".

"ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ Η ΑΕΚ"

"Μιλάμε για δύο ομάδες υψηλού επιπέδου. Οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι σχετικά μικρές. Απλά μιλάμε για δύο ομάδες με διαφορετικό συνολικά και με μικρές διαφορές διαφορετικού στυλ. Ο ΠΑΟΚ έχει σαν ομάδα λίγο παραπάνω ταχύτητα συνολικά. Αντίθετα χάνει σωματοδομικά, δεν έχει τα ίδια κορμιά που έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ σε πολλές θέσεις υπερτερεί.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ έχουν καλούς χειριστές της μπάλας. Και οι δύο σκοράρουν σχετικά εύκολα, είναι σε καλή φόρμα, αλλά η ΑΕΚ είναι λίγο καλύτερη αμυντικά, ενώ ο ΠΑΟΚ καλύτερος σε παιχνίδι που ανοίγει και έχει έντονο ρυθμό".

"ΙΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΜΕΛΛΟΝ, ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"

"Ο Ίβιτς έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι ένα χρόνο στην ομάδα, ξέρει καλύτερα το υλικό του, το οποίο επέλεξε. Είναι σύμφωνα με τα θέλω του. Προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα χωρίς να αλλάζει πολλά πράγματα, γιατί κοιτάζει να χτίσει και για το μέλλον".

Παντελίδης: "Πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ σε ανοιχτό γήπεδο"

Ο Χιμένεθ προσπαθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει ό,τι μπορεί παραπάνω από τους παίκτες, για αυτό και πολλές φορές είναι πιο ρεαλιστής σε σχέση με το αποτέλεσμα, το οποίο επιζητά. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να αλλάξει πολλά πράγματα, αν πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρει το αποτέλεσμα".

"ΠΑΝΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΕΔΡΑ"

"Μπορεί να είναι μεγάλο το γήπεδο, αλλά η έδρα πάντα επηρεάζει. Ο κόσμος που υπάρχει, θέλεις δεν θέλεις, επηρεάζει. Μιλάμε βέβαια για υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν επηρεάζονται στον βαθμό που θα γινόταν με άλλους παίκτες και άλλες ομάδες. Η έδρα επηρεάζει γενικά στο εξής σκέλος: Στην αποφασιστικότητα που πηγαίνουν οι παίκτες στη διεκδίκηση της μπάλας, στις προσωπικές μονομαχίες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σχεδόν πάντα ο γηπεδούχος έχει πλεονέκτημα, πηγαίνει πιο αποφασιστικά στις μπάλες που είναι διεκδικούμενες. Αν το παιχνίδι δεν είναι καλό, χωρίς πολλές φάσεις, αλλά έχει αρκετές μονομαχίες, αυτό είναι πλεονέκτημα για τον γηπεδούχο. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα που ευνοείται είναι αυτή που παίζει στην έδρα της".

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

"Επειδή πάντα ένα ντέρμπι έχει δυνατές μονομαχίες, η διαιτησία παίζει το ρόλο της. Ασφαλώς και σε τέτοια παιχνίδια οι διαιτητές προσπαθούν να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφύγουν το μεγάλο λάθος. Είναι εντελώς διαφορετικό να γίνει σημαντικό λάθος σε ένα ντέρμπι και διαφορετικό να γίνει σε ένα ματς που ο αντίπαλος δεν έχει μαζί του τα ΜΜΕ και που οι φωνές θα είναι πολύ λιγότερες".

ΤΑ ΑΤΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

"Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι τα άκρα του. Και όταν λέω άκρα, δεν εννοώ μόνο τους χαφ του, αλλά και των ακραίων μπακ, Μάτος και Λέοβατς. Είναι βαρόμετρο αυτοί για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό φυσικά με Ενρίκε, Ουάρντα και Τζάλμα Κάμπος, οι οποίοι ειδικά σε ένα τέτοιο γήπεδο μπορούν να βρουν χώρους και να τρέξουν.

Παντελίδης: "Πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ σε ανοιχτό γήπεδο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την ΑΕΚ ο Αραούχο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά η μεσοεπιθετική της γραμμή θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Μάνταλος οπωσδήποτε μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα τέτοιο παιχνίδι".

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

"Είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη. Καλύτερα να το αποφύγουμε. Περιμένω κλειστό παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα το οδηγήσει εκεί που τη συμφέρει. Όπως επίσης δεν περιμένω πολλά γκολ. Από την άλλη δεν είναι ομάδες που πηγαίνουν τα παιχνίδια τους στο 1-0. Δεν περιμένω όμως και ένα ματς «χαρά του ποδοσφαίρου».

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ