STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Βέροια 1-1

Πανιώνιος - Βέροια 1-1
INTIME SPORTS

Ο Καμπάνταης άνοιξε το σκορ στο 57' όμως η αποβολή του Ντούνη στοίχισε στον Πανιώνιο, με τη Βέροια να ισοφαρίζει στο φινάλε με τον Κόστλι και να παίρνει πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.

Η πρώτη ισοπαλία στη φετινή Super League για τον Πανιώνιο (μετρούσε μέχρι πρότινος 7 νίκες και 9 ήττες) ήταν άκρως οδυνηρή, με τη Βέροια να φεύγει από τη Νέα Σμύρνη με έναν χρυσό βαθμό, ισοφαρίζοντας στο 90'.

Μετά από ένα απογοητευτικό από άποψη θεάματος και ρυθμού πρώτο μέρος, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καμπάνταη στο 57', όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το "τρίποντο" που τόσο πολύ χρειαζόταν μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες...

Αν και έδειχνε να έχει τον έλεγχο απέναντι σε μία αναιμική Βέροια (κυρίως επιθετικά), έμεινε με 10 παίκτες στο 79' ύστερα από την αποβολή του Ντούνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (θα μπορούσε να την είχε αποφύγει) και τότε η "βασίλισσα του Βορρά" πίστεψε στην ισοφάριση.

Αυτή τελικά ήρθε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με εξαιρετική κεφαλιά του Κόστλι (1-1) , με τον έναν κερδισμένο βαθμό να επιτρέπει στη Βέροια να προσπεράσει την ΑΕΚ και να βρεθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Γήπεδο: "Στάδιο Νέας Σμύρνης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κούλα (Μακεδονίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ρόκας, Τόσκας, Ανδράλας, Σάμαρης, Μενδρινός (70' Παναγιωτούδης), Καμπάνταης, Αραβίδης (90+1' Γουνδουλάκης), Ντούνης

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες, Καλογέρης, Γεωργέας (71' Κόστλι), Μορένο, Ιωάννου, Ολαϊτάν, Μπαργκάν

Σκόρερ: Καμπάνταης (57') / Κόστλι (90')

Κίτρινες κάρτες: Αραβίδης (3'), Ντούνης (32'), Σάμαρης 83') / Αμαραντίδης (10'), Ορέστες (45+2'), Γεωργιάδης (53'), Μορένο (90+2'), Καλί (90+2')

Κόκκινες κάρτες: Ντούνης (79', δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 17η αγωνιστική της Superleague.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με αμφότερες τις ομάδες να κάνουν πολλά λάθη (με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός) και τις αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού...

Η Βέροια είχε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7' όταν ο Ιωάννου βγήκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, όμως λίγο πριν κάνει το πλασέ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Τόσκας.

Στο 22' η κεφαλιά του Καμπάνταη δεν ανησύχησε τον Λόπες ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή, όταν η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του γκολκίπερ του Πανιωνίου μετά από κόρνερ, για να ακολουθήσει το άστοχο πλασέ του Καλί.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση είτε για Πανιώνιο είτε για Βέροια, καθώς το μακρινό σουτ του Μορένο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους δεν "προβλημάτισε" τον Περιστερίδη.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν επεφύλασε κάτι διαφορετικό σε όσους το παρακολούθησαν, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στον ίδιο (απογοητευτικό) ρυθμό, όμως στο 57' τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ.

Το γκολ των "κυανέρυθρων" ήταν προϊόν συνεργασίας 4 "κυανέρυθρων": Ο Σάμαρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μενδρινός προσπάθησε να πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα πιο αριστερά, ο Αραβίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Καμπάνταης την προώθησε με πλασέ στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το 2ο γκολ για τον 30χρονο Έλληνα φορ στο πρωτάθλημα, το οποίο πανηγυρίστηκε μάλιστα έξαλλα στον πάγκο από όλους τους παίκτες του Πανιωνίου και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Το 1-0 δεν στάθηκε αρκετό για να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης, στην οποία κυριαρχούσαν τα πάρα πολλά λάθη αλλά και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τη Βέροια να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 73' αλλά τον Μπαργκάν να βρίσκει... αέρα αντί για μπάλα από το ύψος του πέναλτι.

Έξι λεπτά αργότερα (79') ο Ντούνης είδε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, αφήνοντας τον Πανιώνιο με 10 παίκτες και επιτρέποντας στη Βέροια να ελπίζει περισσότερο στο γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό δεν ήρθε στο 87' καθώς ο Ιωάννου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ολαϊτάν (έκανε άσχημο κοντρόλ δίνοντας ουσιαστικά πάσα στον Περιστερίδη), ήρθε όμως στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ο Γεωργιάδης έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Κόστλι πετάχτηκε ψηλότερα από όλους στην καρδιά της "κυανέρυθρης" άμυνας, με την κεφαλιά του να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Περιστερίδη για το 1-1.

Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την ομάδα της Ημαθίας να έχει την ευκαιρία για την ολική ανατροπή στο φινάλε των καθυστερήσεων αλλά τον Περιστερίδη να κρατάει την ισοπαλία για την ομάδα του μπλοκάροντας την κεφαλιά του Ιωάννου.

MVP

Ο Κάρλο Κόστλι μπήκε στο ματς στο 71' αντί του Γεωργέα για να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα και όχι μόνο το κατάφερε αλλά της χάρισε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο 30χρονος επιθετικός από την Ονδούρα αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο την σέντρα-λουκούμι του Γεωργιάδη από τα αριστερά στο 90' και με "συστημένη" κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Περιστερίδη. Έτσι η Βέροια απέδρασε με έναν βαθμό-χρυσάφι από τη Νέα Σμύρνη σε ένα ματς που έμοιαζε μάλλον χαμένο για αυτή μετά το γκολ του Καμπάνταη.

Αδύναμος κρίκος

Το γκολ του Καμπάνταη στο 57' φαινόταν πως έφτανε και... περίσσευε για τον Πανιώνιο ώστε να βάλει φρένο στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών στο πρωτάθλημα, όμως η ατυχής έμπνευση του Ντούνη στο 79' έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να έρθει η ισοφάριση. Ο νεαρός μέσος των "κυανέρυθρων" αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην προσπάθειά του να σταματήσει τη μπάλα με το χέρι, με τον Πανιώνιο να οπισθοχωρεί αναπόφευκτα αφότου έμεινε με 10 παίκτες και τελικά να δέχεται την ισοφάριση στο φινάλε.

Στατιστικά αγώνα

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
3 Τελικές Προσπάθειες 7
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 3
1 Αποκρούσεις 0
17 Επεμβάσεις 15
14 Κλεψίματα 16
12 Φάουλ 19
3 Οφσάιντ 4
4 Κόρνερ 6
53 Λάθη 60
5/17 Γεμίσματα 8/23
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ