STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη (2 γκολ) επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και πέρασε μόνος 2ος στη βαθμολογία. Ανόητη αποβολή του Λάζαρ η οποία δεν στοίχισε στον δικέφαλο ελέω Χακόμπο.

Με τη δεύτερη θέση στις αποσκευές του επιστρέφει ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη καθώς επικράτησε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και τον προσπέρασε στη βαθμολογία αφήνοντάς τον τρίτο.

Ο δικέφαλος πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα μακρυά από την Τούμπα, ενώ πέρασε και για δεύτερη σερί χρονιά με 2-1 από την έδρα των κυανέρυθρων. Πρωταγωνιστής ξανά ο Στέφανος Αναστασιάδης ο οποίος σκόραρε και τα δύο τέρματα φτάνοντας συνολικά τα 7 στη Super League (σ.σ πέρσι ο Κλάους είχε δώσει το προβάδισμα, με το νικητήριο γκολ να το πετυχαίνει ο Σαλπιγγίδης).

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 9η αγωνιστική της Superleague

Πέρα όμως από τα χαμόγελα, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη βάση του και με έντονο προβληματισμό καθώς μία νίκη που θα μπορούσε να την πανηγυρίσει εύκολα και χωρίς άγχος, την πήρε με δραματικό τρόπο. Και αυτό γιατί ο Λαζάρ ακριβώς μετά το 0-2 που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (38', 42'), επέστρεψε στην κερκίδα ένα μπουκάλι που έπεσε δίπλα του και αποβλήθηκε (44').

Αυτή ήταν η 6η(!) φετινή κόκκινη που είδε παίκτης του ΠΑΟΚ, η οποία και άλλαξε όλη την μορφή του β' ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος μείωσε σχετικά νωρίς με τον Αραβίδη (56') και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον δικέφαλο ψάχνοντας την ισοφάριση. Ωστόσο έπεσε πάνω στον Χακόμπο που με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το 1-2.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύτιμη νίκη, πέρασε δεύτερος και διατηρήθηκε στο -5 από τον Ολυμπιακό, ωστόσο πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση με τα νεύρα των παικτών του πριν αποβούν (βαθμολογικά) μοιραία. Από τη μεριά του ο Πανιώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις δικαιολογώντας για άλλη μια φορά ότι η παρουσία του στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η Ταυτότητα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητές: Κομίνης, Ευθυμιάδης, Ποντίκης

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (Σάμαρης 46'), Αραβίδης, Κολοβός (Διαμαντάκος 76'), Οκόγιε (Ντούνης 65').

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο, Έτο, Γκαρσία (Κίτσιου 66'), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (Βιβιανί 88'), Αθανασιάδης (Γιάννου 77').

Σκόρερ: Αραβίδης 56' - Αθανασιάδης (π) 39', 42'

Κίτρινες: Ρόκας 38', Κολοβός 44', Σπυρόπουλος 90+2' - Κουμάλο 55', Φωτάκης 71', Ετο 74', Χακόμπο 90+3'

Κόκκινη: Λάζαρ 44'

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

Η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και με πολλά λάθη στην ανάπτυξη και από τις δύο ομάδες. Μέχρι τα μισά του ημιχρόνου η μοναδική καλή στιγμή ήρθε από τον Πανιώνιο και το σουτ του Λαμπρόπουλου μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ (9'). Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 26' με τον Αθανασιάδη να σουτάρει από καλή θέση αλλά την μπάλα να κοντράρει σε συμπαίκτη του και να απομακρύνεται.

Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα 6-7 λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και πίεσαν την αντίπαλη εστία, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από αριστερά. Ωστόσο είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, με τους Κολοβό (28') και Αραβίδη (29') να μην μπορούν από κοντά να πιάσουν του σουτ όπως θα ήθελαν. Ενώ στο 33' ο Κολοβός σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε αφού χτύπησε πάνω στον Ετο.

Το προβάδισμα ο Κλάους...

Η επιθετική όμως ορμή των Νεοσμυρνιωτών σταμάτησε στο απλωμένο... χέρι του Ρόκα στην κεφαλιά του Αθανασιάδη. Ο Κομίνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Κλάους σκόραρε δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (38'). Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Αθανασιάδης έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Αυλωνίτη να απομακρύνει σε σέντρα του Σαλπιγγίδη (42').

...το "έγκλημα" ο Λάζαρ...

Το πρώτο ημίχρονο όμως δεν τελείωσε κάπου εκεί, αφού ο Λάζαρ επέστρεψε βλακωδώς το μπουκάλι που του πέταξε οπαδός του Πανιωνίου στο 44' και είδε την κόκκινη του διαιτητή.

Η ανόητη αποβολή του Ρουμάνου άλλαξε όλο το παιχνίδι καθώς από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος έκλεισε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ. Αρχικά απείλησε με τους Αραβίδη (51'), Λαμπρόπουλο (54') για να έρθει το γκολ στο 56' με τον Αραβίδη που πήρε το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Χακόμπο στην εξ' επαφής κεφαλιά του Σάμαρη.

...τα "στοπ" ο Χακόμπο

Στο 70' ο Κούρος άδειασε δύο παίκτες και έστρωσε στον Σάμαρη που από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χακόμπο που σταμάτησε τους Κολοβό (75'), Διαμαντάκο (87') και Αραβίδη (90'), διατηρώντας το 1-2 στην αναμέτρηση.

MVP

Δίλημμα ανάμεσα σε Κλάους και Χακόμπο. Ο Αθανασιάδης κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και αμέσως μετά έγραψε και το 0-2. Ο Ισπανός ανέλαβε δράση όταν έμεινε με 10 παίκτες ο δικέφαλος, κρατώντας τελικά τη νίκη για την ομάδα του. Με ελάχιστη διαφορά διαλέγουμε τον νεαρό επιθετικό!

Αδύναμος κρίκος

Λάζαρ. Δεν έχει καμία μα καμία δικαιολογία. Την ώρα που η ομάδα του "παγώνει" τον αντίπαλο και κάνει το 2-0 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, απαντάει σε ηλίθια πρόκληση από την κερκίδα με ακόμα πιο ηλίθια ενέργεια. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πληρώνεται για να μην αντιδρά σαν να παίζει σε αλάνα γειτονιάς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ