STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1

Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1
INTIME SPORTS

Ο αποτελεσματικός και πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις Πανιώνιος επικράτησε με σκορ 2-1 της Νίκης Βόλου στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Παιχνίδι ουσίας ήταν αυτό στην Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής ανάμεσα σε Πανιώνιο και Νίκη Βόλου. Η σκοπιμότητα ήταν σαφώς αυτή που υπερίσχυσε του θεάματος, καθώς οι δύο ομάδες "καίγονταν" για το τρίποντο.

Σε ένα 90λεπτο λοιπόν που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο αποτελεσματικός και πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις Πανιώνιος επικράτησε με σκορ 2-1 της Νίκης Βόλου στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Οι "κυανέρυθροι" μετά από ένα νευρικό και με πολλά λάθη -εκατέρωθεν- πρώτο 45λεπτο, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος και σκόρερ τον Φούντα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 στο σκορ με δράστη τον Κολοβό, πριν ο Αναστασόπουλος μειώσει στο 84' για το τελικό 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Βοηθοί: Δημήτριος Ζυγούρης (ΕΠΣ Κέρκυρας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Χατζηισαΐας, Παντίδος, Τασουλής, Μπούζας, Μητρόπουλος, Ιμπαγάσα (70' Μπουμάλ), Κολοβός (83' Γκίνης), Φούντας (90+3' Οικονόμου), Γιάννου.

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Λάουξ, Αργύρης (62' Νέτι), Μάρτινς (70' Κορέτας), Αναστασόπουλος, Κυζιρίδης (46' Μουζακίτης), Τζιώρας.

Γκολ: 29' Φούντας, 49' (πεν.) Κολοβός / 84' Αναστασόπουλος

Κάρτες: 28' Ιμπαγάσα, 81' Φούντας / 62' Παπουτσογιαννόπουλος, 66' Νέτι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ξύπνησαν αργά οι φιλοξενούμενοι

Παιχνίδι κρίσιμο βαθμολογικά ήταν αυτό ανάμεσα σε Πανιώνιο και Νίκη Βόλου στη Νέα Σμύρνη. Ζητούμενο σαφώς και ήταν το αποτέλεσμα, με το θέαμα φυσιολογικά να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν αρκετά νευρικοί στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που αποτυπωνόταν στα πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ο ρυθμός ήταν κακός και οι φάσεις ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πανιώνιος λόγο έδρας και εμπειρίας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως όμως να απειλεί μεθοδικά την εστία των φιλοξενούμενων.

Κολοβός και Γιάννου είχαν τις πρώτες προσπάθειες των "κυανέρυθρων" για γκολ, ωστόσο αυτός που το πέτυχε ήταν ο Φούντας στο 29', διώχνοντας αρκετό από το άγχος των συμπαικτών του. Τα νεύρα των 22 ποδοσφαιριστών συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου το 1-0 δεν άλλαξε, όπως αμετάβλητο έμεινε και το πρόβλημα των παικτών του Τζαναβάρα στην δημιουργία φάσεων.

Με την έναρξη της επανάληψης και μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο βοηθό, ο Ντίτσιος έδειξε την άσπρη βούλα μετά από μαρκάρισμα του Παπουτσογιαννόπουλου στον Γιάννου. Ο Κολοβός ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 βήματα νίκησε τον Ταΐρη για το 2-0.

Για αρκετά λεπτά το παιχνίδι ήταν "σβηστό" και ο Πανιώνιος κρατούσε ξεκούραστα το υπέρ του προβάδισμα των δύο τερμάτων. Στο 84ο λεπτό ήρθε όμως το γκολ του Αναστασόπουλου να μειώσει σε 2-1 για την Νίκη, βάζοντας σασπένς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Παρά τις προσπάθειες τους οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου και το τελευταίο σφύριγμα του Ντίτσιου βρήκε νικητή τον Πανιώνιο, χάρη στα τέρματα των Φούντα και Κολοβού.

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο ξεκίνημα της επανάληψης, που έφερε μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο με αέρα δύο τερμάτων. Στο 49' βρήκε το δεύτερο γκολ η ομάδα του Τερεζόπουλου και εξασφάλισε την άνεση να αντιμετωπίσει συντηρητικά το υπόλοιπο της αναμέτρησης για να φτάσει στη νίκη.

Ο διαιτητής

Σε ένα παιχνίδι με κάμποσα νεύρα και κρίσιμο βαθμολογικά, ο Ντίτσιος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας κατά κανόνα σωστές αποφάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολύ καλό ματς από τον Ταξιάρχη Φούντα. Αυτός ήταν που με το γκολ του στο 29' έστρωσε τον δρόμο της επιτυχίας για την ομάδα του, αποβάλλοντας παράλληλα πολύ από το άγχος που είχαν οι γηπεδούχοι στον αγωνιστικό χώρο.

Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Πανιώνιος δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση του αλλά διαχειρίστηκε πολύ σωστά ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Με υπομονή και αποτελεσματικότητα, οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο στην μάχη της σωτηρίας για την φετινή Super League.

Δεν μας άρεσε

Ο παθητικός ρόλος της Νίκης Βόλου στο περισσότερο διάστημα του αγώνα, ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όταν βρήκε αντίδραση στο πρόσωπο του Αναστασόπουλου στο 84ο λεπτό, είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ