STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2
INTIME SPORTS

Η Καλλονή με τα γκολ των Κεϊτά και Χουάνμα κέρδισε, εκτός έδρας, με 2-0 τον Πανιώνιο, έκανε το πρώτο της διπλό και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της Super League.

Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Καλλονή είχε τα γκολ και χάρη σε αυτά των Κεϊτά και Χουάνμα έκανε το πρώτο της διπλό τη φετινή σεζόν, περνώντας με 2-0 από τη Νέα Σμύρνη, πραγματοποιώντας πτήσεις ευρωπαϊκές καθώς σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Με σύμμαχο την άμυνα (η καλύτερη στο πρωτάθλημα) και την αποτελεσματικότητά τους οι "σαρδέλες" έδωσαν συνέχεια στην εκπληκτική τους πορεία τη φετινή σεζόν, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στην κακή τους μέρα, μπορούν να παίρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάστηκε η συνδρομή - σε ένα ακόμη παιχνίδι - του Άντριου Χογκ. Σταθερός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο κύριος λόγος που δεν παραβιάστηκε η εστία της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Μιχάηλ Βοσκάκης

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Τρύφων Πετρόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Γκέζος (80' Ντουρμισάι), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (72' Ιμπαγάσα), Μητρόπουλος, Φούντας, Μπουμάλ (86' Μασούρας), Κολοβός, Γιάννου

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Μίνγκας (61' Κεϊτά), Στεβάνοβιτς, Ναβάρο, Λεοζίνιο (73' Καμαρά), Χουάνμα (84' Μπαρέρα)

Γκολ: 65' Κεϊτά, 81' Χουάνμα

Κάρτες: 13' Σιώπης, 48' Οικονόμου, 58' Τασουλής, 60' Μητρόπουλος / 10 Στεφάνοβιτς, 31' Λεοζίνιο, 75' Ναβάρο

"Καμπανάκι" με το "καλημέρα"

Ο γηπεδούχος Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με το "καλημέρα" έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με το σουτ του Σιώπη - μετά από προσπάθεια του Φούντα από τα αριστερά - να απομακρύνεται από τον Χογκ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, ανακτώντας την κατοχή της μπάλας σε μερικά σημεία και σε άλλα ανακόπτοντας με φάουλ - πολλά εξ' αυτών αχρείαστα - τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Το χαμένο πέναλτι του Λεοζίνιο

Και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον... ύπνο τους θεατές της Νέας Σμύρνης, ο Χουάνμα ανατράπηκε στο 28' εντελώς άτσαλα από τον Γκέζο, με αποτέλεσμα ο Βοσκάκης να υποδείξει το πέναλτι.

Ο Λεοζίνιο, ο οποίος συνήθως ευστοχεί από αυτό σημείο, είδε τον Παπαδόπουλο να του λέει "οχι" και έτσι απωλέσθη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, οι "σαρδέλες".

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος στο επόμενο αμέσως λεπτό προσπάθησε με ατομική προσπάθεια να πάρει το "αίμα" του πίσω, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, αρνήθηκε για ακόμη μία φορά την παραβίαση της εστίας του.

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2

Πίεση, πίεση και... δοκάρι

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου πατούσαν καλύτερα όμως, στον αγωνιστικό χώρο και οι ευκαιρίες επιβεβαίωναν αυτή την ανωτερότητα. Πρώτα ο Μπουμάλ στο 33', ύστερα ο Φούντας στο 41', των οποίων οι προσπάθειες απομακρύνθηκαν από τον Χογκ, ενώ ο Γιάννου στο 41' έστειλε την μπάλα που έφυγε από τα πόδια του στη συμβολή των δοκαριών του Μαλτέζου τερματοφύλακας της Καλλονής και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες - χωρίς γκολ- στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο, με τους γηπεδούχους να έχουν την απόλυτη πρωτοβουλία και να δημιουργούν ακόμη μία ευκαιρία στο 50', με τον Ταξιάρχη Φούντα.

Ο Ταξιάρχης Φούντας συνέχιζε τις επελάσεις του από την αριστερή πλευρά με τον Αντέτζο να μην μπορεί να τον ελέγξει, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Δεν μπήκε ούτε στο 58', όταν πέρασε τους πάντες και τα πάντα, αλλά βρήκε γι' άλλη μια φορά απέναντί του, τον Χογκ.

Το ίδιο και για τον Γιάννου που μετά από την πάσα του Φούντα, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χογκ, με την κατάληξη της φάσης να μην διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες.

Ο νόμος του Κεϊτά

Ο Πανιώνιος πίεζε, άφηνε κενά, το γκολ δεν ερχόταν. Και αφού δεν ήρθε από τους γηπεδούχους, ήρθε από τους φιλοξενούμενους.

Ο Κεϊτά, που είχε περάσει εν τω μεταξύ στη θέση του Μίνγκα, πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη σέντρα στο 65ο λεπτό, διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Παπαδόπουλο στο τετ-α-τετ και να ανοίξει το σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2
INTIME SPORTS

Το κλείδωσε με Χουάνμα

Το έργο που ξεκίνησε ο Κεϊτά, διεκπεραίωσε ο Χουάνμα, που αφού βρήκε την άμυνα των γηπεδούχων διάτρητη δεν είχε πρόβλημα να "τελειώσει" το παιχνίδι υπέρ των "σαρδελών".

Η φάση

Το γκολ του Κεϊτά, άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Έδωσε αέρα νίκης στην Καλλονή, αποδιοργάνωσε τελείως τον κυρίαρχο, μέχρι τότε, Πανιώνιο. Έκρινε, λίγο ή πολύ, την αναμέτρηση. Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, η ομάδα που θα έβαζε πρώτη το γκολ, θα είχε το πάνω χέρι.

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Μιχάλης Βοσκάκης, στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, προειδοποιώντας από νωρίς τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ότι δεν θα ανεχθεί σκληρά μαρκαρίσματα βγάζοντας κίτρινες κάρτες. Στο πέναλτι που κέρδισε ο Χουάνμα, έκρινε σωστά. Προτίμησε, να λειτουργήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων με το πνεύμα και όχι με το γράμμα του νόμου.

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Άντριου Χογκ. Κάθε παιχνίδι που περνά, μεταβάλλεται στον πιο αξιόπιστο ποδοσφαιριστή της ομάδας του. Σταθερός, ουσιαστικός, εγγύηση μπροστά στα όποια αμυντικά λάθη των "σαρδελών". Όταν, δε, το επιτρέπουν οι περιστάσεις και man of the match. Σημαντικότατοι οι Κεϊτά και Χουάνμα, αλλά εάν δεν υπήρχε αυτός, όλα τα άλλα θα ήταν περιττά.

Πανιώνιος - Καλλονή 0-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Πολ Κεϊτά, και όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε. Διεκδικώντας επί ίσοις όροις τον τίτλο του MVP με τον Χογκ, μπήκε μέσα έβαλε το γκολ, κράτησε την μπάλα και ηρέμησε το παιχνίδι των συμπαικτών του, όταν την είχαν χάσει.

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση του Πανιωνίου μετά το γκολ που δέχτηκε. Μπορεί να ήταν κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, αλλά μέχρι να επιτευχθεί ήταν φανερά καλύτερος της Καλλονής και δεν δικαιολογείτο επ' ουδενί αυτή η κατάρρευση. Σαν να έσβησε ο διακόπτης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ