STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιωνάρα φουλ για Ευρώπη, 3-1 τον ΠΑΟΚ

Πανιωνάρα φουλ για Ευρώπη, 3-1 τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε πάρτι στην τραγική άμυνα του ΠΑΟΚ και με άξιο συμπαραστάτη τον Ανσαριφάρντ οδήγησε τους «κυανέρυθρους» σε μεγάλη νίκη με 3-1 σφραγίζοντας την παρουσία στα πλέι οφ.

Ο Πανιώνιος κάνει μία εξαιρετική σεζόν και όπως φάνηκε σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του δεν είχαν καμία διάθεση να χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο φινάλε. Με πολύ καλό παιχνίδι και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα, επιβλήθηκαν με 3-1 του Δικεφάλου και σφράγισαν την παρουσία τους στα πλέι οφ. Παράλληλα, έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο μπελά στη μάχη για τα πλέι οφ (αν τελικά δεν πέσει η ποινή της αφαίρεση των 5 βαθμών για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), αφού κέρδισαν και ο Πλατανιάς και ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές (ο ΠΑΟΚ παίζει με Λεβαδειακό στην Τούμπα και Πλατανιά στα Χανιά) προμηνύονται καυτές και ο Δικέφαλος θα παίξει χωρίς τον Αθανασιάδη που έφτασε τις επτά κίτρινες κάρτες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Ν. Σμύρνης

Διαιτητής:Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί:Γιάννης Τουμπακάρης, Βασίλης Καμπούρης

Τέταρτος διαιτητής:Σπυρίδων Σταθόπουλος

Γκολ:39' και 66' Μπακασέτας, 53' Τζιόλης, 82' Ανσαριφάρντ

Πανιώνιος:Διούδης, Τασουλής, Κόρμπος, Οικονόμου, Σιώπης, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Καραμάνος (90'+1' Αργυρόπουλος), Μασούρας (87' Χαλκιαδάκης), Καθάριος (66' Ανσαριφάρντ) και Μπακασέτας

ΠΑΟΚ:Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης (46' Ροντρίγκες), Κάτσε (89' Aντονις), Κοροβέσης (75' Γκολάσα), Πέλκας και Αθανασιάδης

Κάρτες:27' Βίτορ, 62' Διούδης, 77' Τασουλής, 87' Αθανασιάδης, 91' Σιώπης

Κόκκινες:

Ο αγώνας

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να γίνει απειλητικός με το... καλημέρα και η μακρινή κεφαλιά του Μασούρα (στο 2') δυσκόλεψε τον Βελλίδη που απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 7' ο Κίτσιου έκλεψε από τον Τασουλή, πάσαρε συρτά αλλά ο Κοροβέσης με γυρισμένη πλάτη προς την εστία δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ συνήθιζε να παίζει αρκετά από τα δεξιά και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος ο Κίτσιου. Το μακρινό σουτ του Μπακασέτα στο 14' κατέληξε άουτ και δεν ανησύχησε τον Βελλίδη ενώ στο 19' ο Κίτσιου έπεσε στο χορτάρι και έπιανε τον προσαγωγό του αλλά μετά συνέχισε στο παιχνίδι.

Ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 23' ο Τζαβέλλας "γέμισε" για τον Αθανασιάδη, εκείνος με το κεφάλι γύρισε προς τον Χαρίση ο οποίος σούταρε στην κίνηση αλλά δεν βρήκε στόχο (πάντως ήταν μια καλή ευκαιρία για τον "Δικέφαλο"). Ο Πανιώνιος έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μασούρας έπιασε το σουτ αλλά ο Βελλίδης "έσωσε" τον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας εντυπωσιακή απόκρουση και έτσι "κράτησε" το μηδέν. Στο 35' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ.

Δοκάρι και μετά... γκολ από Μπακασέτα

Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που εκτέλεσε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το 1-0. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή (ο Κόρμπος μοίρασε ωραία στον Μπακασέτα που καλυπτόταν από τον Λέοβατς) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να προηγηθεί στο σκορ (1-0) στο 39'. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αντιδράσει στην συνέχεια ωστόσο δεν τα κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Γενικότερα στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του "Δικεφάλου" και δίκαια προηγήθηκε αφού στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου 45λέπτου ήταν πολύ απειλητικός.

Ισοφάριση για ΠΑΟΚ με Τζιόλη

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιβιτς "έριξε" στο ματς τον Ροντρίγκες προκειμένου να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Ετσι το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 με τον Πέλκα να έρχεται στον άξονα πίσω από τον Κλάους και τον Ροντρίγκες να βρίσκεται στα δεξιά. Ο "Δικέφαλος" έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 52' όταν ο Διούδης απέκρουσε τετ α τετ του Κοροβέση. Ωστόσο στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) με -έξυπνη- κεφαλιά του Τζιόλη στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε.

Ο "Δικέφαλος" πίεζε, ο Μπακασέτας πέτυχε φοβερό γκολ

Ο "Δικέφαλος" συνέχιζε να πιέζει για να προηγηθεί αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ. Ο Μπακασέτας με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελλίδη και έτσι έκανε το 2-1 στο 66'. Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής αφιέρωσε το τέρμα του στον Τζανδάρη καθώς πήρε μια φανέλα του τελευταίου (είναι τραυματίας και έκανε επέμβαση) από τον πάγκο και την φιλούσε.

Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, "κλείδωσε" την νίκη ο Πανιώνιος με Ανσαριφάρντ

Στο 74' ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Μετά από μπαλιά του Κίτσιου, ο Κοροβέσης έκανε προβολή αλλά έκανε σπουδαία απόκρουση ο Διούδης (η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι). Ο Λέοβατς στο 78' έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 82' ο Πανιώνιος ουσιαστικά "κλείδωσε" την νίκη "γράφοντας" το 3-1. Ο σκόρερ ήταν ο Ανσαριφάρντ ο οποίος εξέθεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ ο Βίτορ έκανε και πάλι λάθος όπως και στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Ο "Δικέφαλος" δεν προλάβαινε να "αντιδράσει"-αν και είχε δεύτερο δοκάρι σε παρέμβαση του Οικονόμου σε σέντρα του Ροντρίγκες στο φινάλε-και έτσι γνώρισε την ήττα με 3-1.

Η φάση του αγώνα

Ο Κίτσιου έκανε... πιρουέτα και απέφυγε τον Τασουλή, σέντραρε στον Κοροβέση που πλάσαρε και ο Διούδης έκανε σούπερ επέμβαση (η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι) στο 75'.

Διαιτητής

Γενικά ο Παπαπέτρου στάθηκε καλά. Υπήρχαν μερικά λάθη κυρίων των βοηθών του που όμως δεν επηρέασαν τον αγώνατην εξέλιξή του.

MVP

Ο Μπακασέτας έπαιξε... μόνος του τον ΠΑΟΚ και "διέλυσε" το ανασταλτικό πλάνο του με δύο γκολ και τρομερά σουτ.

Μας άρεσε

Η πολύ καλή ατμόσφαιρα στην κερκίδα (οπαδοί του Πανιωνίου αλλά και του ΠΑΟΚ ήταν στο γήπεδο). Δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα θετικά και η προσπάθεια των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα του ΠΑΟΚ. Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να εκτεθεί, αφού Βίτορ και Λέοβατς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου κάτι που οι παίκτες του Πανιωνίου δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ